Ayhancan Güven FIA 2022 Sürücü Sınıflandırılmasında Altın Sürücü statüsüne yükseldi

Ayhancan Güven FIA 2022 Sürücü Sınıflandırılmasında Altın Sürücü statüsüne yükseldi

24 yaşındaki Milli Sporcumuz, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Sürücü Kategorizasyon Komitesi tarafından belirlenen listede Altın sürücü statüsüne erişen ilk Türk sürücü oldu.

2017’de düzenlenmiş olan TOSFED Şampiyonlar Şampiyonasını kazanarak T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı beraberinde de TOSFED desteği ile yurt dışına açılan Güven, 2018 yılından beri katıldığı Porsche Cup Avrupa serilerinde başarılı bir grafik çizdi. 2018-2021 yılları içerisinde farklı takımlar ile farklı serileri de takip eden Güven, katılmış olduğu 9 şampiyonada 4 birincilik, 3 ikincilik ve 2 de üçüncülük başarısı yakalayarak katılmış olduğu tüm şampiyonalarda podyuma çıkma şansını yakaladı.

2019 yılında Porsche tarafından genç sürücü programına seçilen Güven, 2022 sezonu ile beraber markanın fabrika pilotu kadrosuna dahil oldu. Porsche fabrika pilotu ve aynı zamanda da Red Bull sporcusu olan Güven başarılarına yenilerini de eklemeyi hedefliyor.

Milli sporcumuz bu yıl 2022 ADAC GT Masters serisinde Team Joos Sportwagentechnik adına mücadele edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN