Ayhancan’dan iRacing Dünya Şampiyonasına damga!

Ayhancan’dan iRacing Dünya Şampiyonasına damga!

Temsilcimiz Ayhancan Güven, Porsche ve TAG Heuer sponsorluğunda düzenlenen iRacing Dünya Şampiyonasının ilk ayağı olan Hockenheimring’i kazanarak Şampiyonaya güçlü bir şekilde başladı.

Porsche tarafından düzenlenen iRacing Dünya Şampiyonasında Coanda Simsport adına yarışan Ayhancan Güven, Sıralama turlarını 6. Sırada bitirdi. Daha sonrasında Sprint Yarışında da 6. sırada finish gören Güven, bu sayede ana yarışa 3. çizgiden başlama şansı elde etti.

Sert geçen 18 turluk yarışta, ilk virajda 2.liğe kadar yükselen Güven, 6. Tura kadar takım arkadaşı Jeremy Boutloup’un arkasında yerini korudu. Daha sonrasında 3. Sıradan gelen atak sonrasında kızışan liderlik mücadelesinde galip gelen Güven, yarışın geri kalan turlarında da üzerindeki baskıya rağmen liderliğini korudu ve bitiş çizgisini gören ilk sürücü oldu.

Şampiyonayı lider götüren Güven, sampiyona sırasında Twitch üzerinden yayın yapıyordu. Daha sonrasında yarışı kazandığı anları Twitter hesabından paylaşan Güven, ekibine ve takım arkadaşlarına teşekkür etti.

Ayhancan Güven bu hafta sonucunda 65 puan ile şampiyonada lider konumunda.

GRİDDE YER ALAN TEK GERÇEK SÜRÜCÜ

Gridde yer alan tek gerçek sürücü olan Güven aynı zamanda iRacing Dünya Şampiyonasında Max Verstappen’den sonra yarış kazanan ilk gerçek sürücü.

YILIN ESPOR TAKIMI SEÇİLDİLER

Temsilcimiz Güven’in de bünyesinde bulunduğu Coanda Simsport ekibi Autosports tarafından Yılın e-Spor takımı seçildi.

coandasimsport.jpg
Coanda Simsport ekibi

Porsche ve TAG Heuer sponsorluğunda düzenlenen iRacing Dünya Şampiyonasının ikinci durağı ise 19 Şubat tarihinde Barcelona olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN