Bambaşka bir dünya: e-Spor

Bambaşka bir dünya: e-Spor

Sporun çağımıza uyarlanmış hali e-spor, Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Önceki gün LOL oyununun Türkiye Finali’ni tam 12 bin kişi izledi. Para ödüllerinin yavaş yavaş arttığı oyun, dünyada da NBA’den fazla takip ediliyor.

[Karar]

HASAN ALPEREN DELİBAŞ

Dünyanın değiştiği ve teknolojinin insanlığı ele geçirdiği bugünlerde spor da artık ‘bilgisayar’ başında yapılabilen bir hale geldi. e-Spor, bunun en büyük göstergesi. Ülkemiz dışında da birçok yerde milyonlarca kişinin oynadığı, ve milyon dolarlar kazandığı League of Legends Türkiye Büyük Finali önceki gün Ülker Sports Arena’da Murat Kosova’nın sunuculuğunda, Kaan Kural’ın yorumculuğunda yapıldı.

Her yaştan bu işe gönül vermiş binlerce kişi salonu doldurdu. Tam 12 bin kişi, Dark Passage ile Super Massive takımları arasındaki mücadeleyi izledi. Dark Passage karşılaşmayı 3-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü. Bambaşka bir dünyada, bambaşka bir sporun başrolleri de seyircilerden çok büyük alkışlar aldı. Bazı taraftarlar, fotoğraf çektirmek için sıraya bile girdi.

16-08/14/14krr19espor2-1471201971.jpg

League of Legends’ın teknik özelliklerine baktığımızda da ilginç şeylerle karşılaşıyoruz. Oyun, genelde 5’e 5 oynanıyor. Bir numaralı amaç ise ormandaki etkenlerden güç takviyesi yaparak rakibin ana üssünü ele geçirmek.

16-08/14/15krr19espor-1471201982.jpg

TRANSFERLER OLUYOR

Türkiye’de de son senelerde oldukça popüler olan bu sporun 6 tane ligi var. Bronz, Gümüş, Altın, Elmas ve Challenger türlerinde sıralanan liglerde yüzlerce kişi mücadele ediyor. Yabancı oyuncular da transfer ediliyor. Dört büyük kulüpten bu sektöre adım atan tek takım ise Beşiktaş.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN