Bartın Üniversitesi’nde Buse Tosun sevinci yaşandı

Bartın Üniversitesi’nde Buse Tosun sevinci yaşandı

Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Milli Sporcu Buse Tosun, U23 Dünya Güreş Şampiyonası 72 kiloda Dünya Şampiyonu oldu. Bu haber Buse Tosun'un okuduğu okulda büyük bir sevinçle karşılandı.

U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda 72 kiloda mücadele eden Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Milli Sporcu Buse Tosun, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Buse Tosun Dünya Şampiyonu olarak hem Bartın Üniversitesi'nin hemde Türkiye'nin gruru oldu. 

 Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen şampiyonada Türkiye’yi temsil eden Buse Tosun, İtalyan Enrica Rinaldi’yi 7-0 yenerek çeyrek final, Hindistan’dan Naina Naina’yı sayı tuşuyla (12-0) geçerek yarı final ve Kazak ZhamilaBakbergenova’yu da tuş ederek finale yükseldi. Buse Tosun, finalde ise Rumen Alexandra Nicoleta Anghel’i 10-0 yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

 "Rektör Uzun tebrik etti"

 Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, aldığı başarılardan dolayı Buse Tosun’u tebrik ederek "Öğrencilerimiz katıldığı müsabakalarda aldığı başarılarla bayrağımızı dalgalandırarak bizleri gururlandırıyor. Buse Tosun ise başarılara doymuyor, adım adım olimpiyat şampiyonluğuna doğru ilerliyor. ÜniAr tarafından yapılan araştırmada ‘Devlet Üniversitelerindeki Fakülteler Genel Sıralaması’nda spor alanındaki akademik birimler arasında birinci sırada yer alan Üniversitemiz BESYO öğrencimiz Buse Tosun’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.Bu başarılar kolay elde edilmiyor. Dolayısıyla hem akademik hem de sportif anlamda büyük başarılara imza atan ve öğrencilerimizi daima motive eden BESYO Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Güçlü başta olmak üzere tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 “Yeni binamızda geleceğin sporcularını yetiştirmeye devam edeceğiz” 

Rektör Uzun, “Üniversitemizin Kutlubey Kampüsünde inşası tamamlanarak eğitim-öğretime başlanan BESYO binasıyla birlikte Ülke sporuna değer katacak sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki uluslararası camiada kendimizden çok daha fazla söz ettireceğiz. Bu doğrultuda desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Türk Sporunun geleceğine dair olan inancını her zaman dile getirerek bizlere destek olan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Mehmet M. Kasapoğlu’na en derin şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bizleri yakından takip ederek, takdirlerini her zaman ifade edenve yüreklendiren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç hocamıza da teşekkürü bir borç bilirim. Bu başarılar bölgesel iş birliğimizin de önemli bir göstergesidir. Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner nezdinde ilimizdeki bu birlikteliğin oluşmasında emeği geçen tüm iç ve dış paydaşlarımıza müteşekkirim.” diye konuştu.

BARTIN/İHA

18-11/18/buse-tosun-hangi-dalda-bunya-sampiyonu-oldu.jpg

BUSE TOSUN KİMDİR?

1995 yılında İzmir’in Karşıyaka semtinde dünyaya geldi. Yalova Tersaneler Spor Kulübünde güreşen Tosun, aynı zamanda üniversitesine devam ediyor.

Güreş hayatında 2006 yılında Selahattin Karaman sayesinde başlayan Buse Tosun yaklaşık 10 yıldır güreş sporu yapıyor. Güreşe İzmir Büyükşehir Belediye Spor’da başladıktan sonra kısa sürede elde ettiği başarılar sayesinde Yalova Tersaneler Spor Kulübüne transfer oldu.

Parlak bir spor geçmişine sahip olan Buse Tosun yaptığı en iyi dereceleri şöyle:

3 kez Avrupa Şampiyonluğu, Dünya ikinciliği ve bir kez de Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası şampiyonluğu…

Kulübünde Murat Gençtürk antrenöründen güreş eğitimi alan Tosun milli takımda İsmail Kosukoğlu, Habil Kara, Efrahim Kahraman’dan eğitim alıyor.

KAZANDIĞI EN İYİ DERECELER

2016 Grand Prix İspanya 3.
2016 Olimpiyat Kalifikasyon Turnuvası 2.
2016 Avrupa Şampiyonası 1.
2016 Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası 1.
2015 Avrupa Şampiyonası 2.
2015 Avrupa Şampiyonası 3.
2014 Avrupa Şampiyonası 1.
2013 Dünya Şampiyonası 2.
2013 Avrupa Şampiyonası 1.
2012 Dünya Şampiyonası 5.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN