Göztepe'nin yıldızı Halil Akbunar'ın yeni durağı belli oldu: Belçika

Göztepe'nin yıldızı Halil Akbunar'ın yeni durağı belli oldu: Belçika

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle küme düşen Göztepe'de takım kaptanı Halil Akbunar, altyapısından yetiştiği sarı-kırmızılı ekipten ayrılmak üzere. Yıldız futbolcunun yeni durağının Belçika olacağı kaydedildi.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle küme düşen Göztepe, futbol şubesini devralan yabancı firma Sports Republic'i temsilen kulüpte en yetkili isim olacak İtalyan Roberto Gagliardi'nin İzmir'e gelmesiyle yeni sezon planlamasına başladı.

Sarı-kırmızılı ekipte sembol isimleri arasında gösterilmesine rağmen geçen sezon taraftarın gözünden düşen 29 yaşındaki takım kaptanı, Halil Akbunar Westerlo'ya transfer olmak üzere.

Adı birçok kulüple anılan Halil için en ciddi adayın Belçika ekibi olduğu öğrenilirken Westerlo'nun Göztepe'de kadro dışı kalan kaleci İrfan Can Eğribayat'ı da transfer edebileceği belirtildi.

Altyapısından çıktığı Göztepe'de 10 yıldır A takımda yer alan kanat oyuncusu Halil, 2'nci Lig, 1'inci Lig ve Süper Lig'de sarı-kırmızılı formayı giydi. Bir dönem A Milli Takım'a da seçilen Halil Akbunar, geçen sezon ligde 32 maçta 4 gol kaydetti.

hal.jpgHalil Akbunar

GÖZLER SOUTHAMPTON'DA

Dün Urla Adnan Süvari Tesisleri'nde toplanan, yarın da sezonun ilk antrenmanını yapacak olan Göztepe'de Lourency'nin sözleşmesinin feshedilmesiyle geçen sezondan kontratı süren 4 yabancı kaldı.

Arslanagic kulüp ararken, Mihojevic, Baku ve Tijanic'le de yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. İngiltere Premier Ligi'ndeki Southampton'un da sahibi olan Rasmus Ankarsen'in şirketi Sports Republic'in Göz-Göz'e portföyündeki 8 yeni yabancıyı getirmesi bekleniyor.

Altay'dan ayrılıp geçen günlerde Southampton'a imza atan Polonyalı kaleci Mateusz Lis'in adı da iyi tanıdığı Göztepe'ye kiralık gelebileceği şeklinde anılıyor. Ankersen, Lis'i geçen sezon Gürsel Aksel Stadı'ndaki Göztepe-Altay derbisinde izleyip beğendikten sonra İngiltere'ye götürmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN