Kartal Burak ile kanatlandı

Kartal Burak ile kanatlandı

Farklı Antalyaspor galibiyetinin morali ile çıktığı maçta coşan Beşiktaş, Bursaspor’u dönüşü olay olan Burak Yılmaz’ın golleri ile devirdi. 4 bin 130 gün sonra Siyah-Beyazlı forma altında gol atan tecrübeli santrfor ile taraftar arasındaki buzlar de eridi. Kartal, lider Başakşehir’in evinde BB Erzurumspor’a takıldığı günün akşamında gelen zaferin zardından zirve ile puan farkını 9’a indirdi.

Antalya’daki Kagawa destekli gol şovunun ardından dün gece taraftarının bağrına bastığı Beşiktaş, Bursaspor’u 2-0 yenerek bu sezon ligde üçüncü kez üst üste iki galibiyete imza attı. Siyah-Beyazlı ekibin hakimiyetinde geçen karşılaşmanın iki golü de Burak Yılmaz’dan geldi. İlkinde gol yollarındaki becerisini konuşturan, ikincisinde ise bu özelliğine mücadele azmini de ekleyen tecrübeli santrfor, takımını zafere taşıdığı karşılaşmata taraftar ile arasındaki buzları da eritti. Kartal aynı zamanda bu sezon 5’inci kez kalesini gole kapattı.

Maçta ilk pozisyon Bursaspor’dan geldi. 6’ncı dakikada Yusuf’un ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunda top üstten auta gitti. 22’de Burak’ın kafayla indirdiği topa yay dışında Güven gelişine vurdu, çerçeveyi bulamadı. 25’te Lens’in sağdan ortasına ön direkte Burak ayak koydu, top direk dibinden auta gitti. 36’de Ljajic’in ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta top yan ağlarda kaldı. 37’de Ljajic’in ara pasında ceza sahası sağ çaprazında Lens, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Hollandalı oyuncunun şutunda Muhammed topu ayaklarıyla çıkardı. 40’ta Lens’in nefis ortasında ceza sahası sol çaprazında topu göğsüyle yumuşatan Burak sol ayağıyla vurdu, uzak kale direğine çarpan top ağlara gitti: 1-0. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci 45 dakikaya etkili başlayan taraf Beşiktaş oldu. 47’de soldan ceza alanına sokulan Güven vurdu, Muhammed’den seken topu defans uzaklaştırdı. 50’de Güven’in nefis pasıyla bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Ljajic ceza alanına girer girmez vurdu, Muhammed topu kornere çeldi. 57’de Ljajic ceza alanına girmeden şutunu attı, Muhammed gole izin vermedi. Orta alanda Vergini’den topu kapan Burak soldan ceza alanına girdi. Nefis bir çalımla rakibinden kurtulan tecrübeli santrfor, Muhammed’in solundan topu ağlara bıraktı: 2-0. 68’de Güven’in ceza alanı dışından şutunda top Muhammed’de kaldı. 70’te Aytaç kaleyi yokladı, çerçeveyi bulamadı. 83’te Ljajic’in soldan ortasında Vida kafayı vurdu, kaleci Muhammed’i de geçen top az farkla üstten dışarı gitti. 90+1’de soldan hızla ceza alanına giren Yusuf’un çaprazdan vuruşunda Karius topu çıakrdı. Devamında Kubilay vurdu, Karius bir kez daha topa müdahale ederek mutlak golü önledi. Mücadele Beşiktaş’ın 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

 

STAT: Vodafone Park
SAAT: 19.00
HAKEM: Mete Kalkavan
YAYIN: beIN Sports 1

İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan, Vida, Mirin, Adriano, Atiba, Dorukhan, Lens, Ljajic, Güven Yalçın, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

BURSASPOR: Muhammed, Umut, Vergini, Ertuğrul, Barış, Badji, Aytaç, Latovlevici, Yusuf, Saivet, Umut Nayirr
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN