Beşiktaş Gaziantep karşısında tek golle 3 puanı aldı

Beşiktaş Gaziantep karşısında tek golle 3 puanı aldı

Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Beşiktaş, evinde Gaziantep FK'yı Batshuayi'nin 67'nci dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti.

Gaziantep FK karşısında Batshuayi'nin golüyle 1-0 kazanarak puanını 32 yapan Beşiktaş, 2 maç aradan sonra galip gelirken, Avrupa Kupaları için de şansını sürdürdü.

Süper Lig'in 21. haftasında Gaziantep FK karşısında Michy Batshuayi'nin golüyle 1-0 kazanan Beşiktaş puanını 32'ye yükseltti. İç sahadaki üst üste 3. galibiyetini alan siyah-beyazlılar, Avrupa Kupaları için de iddiasını sürdürdü.

Bu sezon ligdeki 8. golünü atan Batshuayi de takımını galibiyete taşırken, Çaykur Rizespor maçının ardından kaydettiği golle üst üste ikinci maçında gol sevinci yaşamayı başardı. Bu sonucun ardından maç fazlasıyla ligde ikinci sırada bulunan Konyaspor ile arasındaki puan farkını 7'ye indiren siyah-beyazlılar, 3. Başakşehir ile 2, 4. Adana Demirspor ile de farkı 1 puana indirmeyi başardı.

İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Necip, Welinton, Rıdvan, Pjanic, Josef, Ghezzal, Emirhan, Güven, Batshuayi

GAZİANTEP FK: Günay Güvenç, Djilobodji, Tosca, Ertuğrul Ersoy, Doğan Erdoğan, Vetrih, Furkan Soyalp, Recep Niyaz, Sagal, Maxim, Muhammet Demir.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Gaziantep FK'yi konuk eden Beşiktaş, teknik sorumlusu Önder Karaveli yönetiminde 3 değişiklikle sahada yer aldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucu pozitif çıktığı için Çaykur Rizespor maçında takımın başında yer alamayan teknik direktör Önder Karaveli, Gaziantep FK mücadelesinde yedek kulübesinde yer aldı.

TAKIMDA 3 DEĞİŞİKLİK

Karaveli, Çaykur Rizespor maçına göre Gaziantep FK karşısında 3 değişikliğe gitti.

Siyah-beyazlı takımda cezalı Francisco Montero ve Domagoj Vida, Gaziantep FK maçında görev alamadı.

Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de oynayan ama sakatlık yaşayan Umut Meraş da kadroda yer alamadı.

Beşiktaş'ta bu oyuncuların yerine Kovid-19 test sonuçları negatife dönen Rachid Ghezzal ile Miralem Pjanic ilk 11'de şans buldu.

Çaykur Rizespor maçına yedek başlayan Rıdvan Yılmaz ise Gaziantep FK karşısında ilk 11'de forma giydi.

Siyah-beyazlı takımda Montero ve Vida'nın yokluğunda Necip Uysal ile Welinton stoperde görev aldı.

5 OYUNCU DAHA KADRODA

Kovid-19 vakaların çokluğu nedeniyle Turkcell Süper Lig'deki Fraport TAV Antalyaspor ve ligdeki Çaykur Rizespor maçında sıkıntılar yaşayan Beşiktaş'ta 5 oyuncu daha kadroda yer aldı.

Test sonuçları negatife dönen Oğuzhan Özyakup, Mehmet Topal, Can Bozdoğan, Cyle Larin ve Kenan Karaman, Gaziantep FK maçına yedekler arasında başladı.

Beşiktaş'ın sezon başında TFF 2. Lig ekiplerinden Uşakspor'a kiraladığı ama ikinci yarı için geri çağırdığı 20 yaşındaki sağ bek Kerem Kalafat da kadroda kendisine yer buldu.

Siyah-beyazlı takımda ayrıca Emre Bilgin, Salih Uçan, Gökhan Töre ve Serdar Saatçı da yedek soyundu.

TARAFTARLARDAN EMİRHAN İLKHAN'A ÖZEL İLGİ

Beşiktaş'ta son günlerin dikkati çeken genç oyuncusu Emirhan İlkhan, siyah-beyazlı formayla Vodafone Park'ta ilk maçına çıktı.

Siyah-beyazlı takımın Turkcell Süper Kupa'da Fraport TAV Antalyaspor ile oynadığı maçta sonradan oyuna giren ve iyi performans sergileyen 17 yaşındaki oyuncu, Süper Lig'in 20. haftasındaki Çaykur Rizespor maçında da ilk 11'de sahaya çıktı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, Gaziantep FK karşısında da ilk 11'de şans bulan Emirhan'ı ısınma çalışmaları sırasında tribünlere çağırdı ve oyuncu lehine tezahüratta bulundu.

GAZİANTEP FK'DE 9 EKSİK

Beşiktaş gibi Kovid-19 vakaların çokluğuyla sıkıntılı dönem yaşayan Gaziantep FK, İstanbul deplasmanına 9 eksikle geldi.

Gaziantep FK oyuncuları maç öncesi ısınmaya ise hafta içinde trafik kazasında hayatını kaybeden İttifak Holding Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık'ın resminin bulunduğu tişörtle çıktı.

Karşılaşma öncesi de Ahmet Çalık için saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇTA İLK YARI

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında oynanan Beşiktaş-Gaziantep FK maçının ilk yarısı 0-0 sona erdi.

6. dakikada kullanılan köşe vuruşunda altı pasa düşen topa Muhammet Demir müsait pozisyonda vurdu, top kaleci Ersin Destanoğlu'nda kaldı.

15. dakikada Emirhan İlkhan'ın rakip ceza sahasına taşıdığı top bir anda Pjanic'in önünde kaldı. Siyah-beyazlı futbolcunun şutunda kaleci gole izin vermedi.

45. dakikada Sagal'ın ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ersin topu direk dibinde kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

MAÇTA İKİNCİ YARI

44'üncü dakikada Maxim'in pasıyla sol tarafta topla buluşan Sagal'ın ceza sahasına girmeden şutunda kaleci Ersin topu kornere çıkardı.

67'nci dakikada Beşiktaş aradığı golü Batshuayi ile buldu. Ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Ghezzal'ın plase şutunu kaleci Günay çıkarmayı başardı. Günay'dan dönen topu penaltı noktası yakınlarında önünde bulan Batshuayi, meşin yuvarlağı ağlara göndermeyi başardı: 1-0.

90+4'üncü dakikada gelişen kontra atakta sağ kanatta topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası içine ortasında arka direkte boş durumda bulunan Larin topu ağlarla buluşturdu ancak VAR incelemesi sonucu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşma siyah-beyazlıların 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

alik.jpg

AHMET ÇALIK İÇİN KARŞILAŞMA DURDU

Geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık için forma numarası olan 6'ncı dakikada oyuna ara verildi. Mücadelenin 6'ncı dakikasında Beşiktaşlı kaleci Ersin Destanoğlu topu dışarıya gönderdi. Gaziantepli oyuncular ise topu oyuna sokmadı. Yaklaşık 1 dakika duran oyunda siyah-beyazlı taraftarlar da Ahmet Çalık için tezahüratlarda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN