Beşiktaş Vodafone Park'ta Sporting Lizbon'a farklı yenildi

Beşiktaş Vodafone Park'ta Sporting Lizbon'a farklı yenildi

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. haftasında Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 4-1 mağlup oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. hafta maçında Beşiktaş sahasında Sporting Lizbon ile karşı karşıya geldi. Mücadele Sporting Lizbon'un 4-1'lik galibiyetiyle sona erdi.

MAÇTA İKİNCİ YARI

62. dakikada Batshuayi’nin ceza saha dışı sağ tarafından ayak dışıyla gönderdiği hava topunda Larin’in ceza alanı sol çaprazından sert şutunu kaleci Adan oyun alanına çeldi.

67. dakikada Sarabia’nın ara pasıyla sağ kanattan hareketlenen Porro’nın ceza alanına girip arka direğe yerden ortada Paulinho’nun kayarak yaptığı vuruş önce direğe sonra da kaleci Ersin’in eline çarptı.

69. dakikada soldan Ghezzal’ın pasıyla ofsayttan çıkıp savunma arkasına sarkan Batshuayi’nin kaleci Adan’ı geçip sol çaprazdan boş kaleye çektiği şut üstten dışarı çıktı.

72. dakikada ceza alanında Paulinho’nun, N’Sakala’yı ekarte ettikten sonra sol çaprazdan çektiği sert şut üst direkten döndü. Dönen topun ceza sahası için sağ tarafında sahibi olan Porro’nun vuruşunu ise Ersin tokatladı, ardından da havalanan meşin yuvarlağın sahibi oldu.

89. dakikada Beşiktaş ceza alanı önünde Welinton'un, Gonçalves’in ayağından almak için müdahale ettiği top Paulinho’nun önüne geldi. Bu oyuncunun ceza sahası dışı sol çaprazı kaleye yaklaşık 20 metre mesafeden gelişine yaptığı plase vuruş ağlarla buluştu. 1-4

MAÇTA İLK YARI

5. dakikada Sporting CP savunmadan çıkmak isterken Roiser, yaptığı baskı sonrası sağ kanatta rakibinin pozisyonunu bozdu. Seken topun sahibi olan Ghezzal’ın ceza sahasına girip sağ çaprazdan yaptığı plase vuruş uzak kale direğinin hemen yanından auta gitti.

15. dakikada sağ kanatta topla ilerleyen Porro’nun son çizgiye inmeden ceza sahasına yerden kestiği ortada Sarabia’nın sağ çaprazdan vuruşunu kaleci Ersin kornere çeldi.

15. dakikada Gonçalves’in sağdan kullandığı kornerde ceza alanında Inacio kafayla topu altıpas önüne indirdi. Savunmanın gerisinden gelen Coates’in uçarak yaptığı kafa vuruşu ağlarla buluştu. 0-1

24. dakikada Pjanic’in soldan kullandığı kornerde ceza sahasına gönderilen ortaya uzak noktada altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Larin’in kafa vuruşu filelere gitti. 1-1

bjk-3.jpg

27. dakikada sağ taraftan Gonçalves’in kullandığı köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Paulinho kafayla topu arka direğe kesti. Coates, rakibinden önce iyi yükselip yaptığı kafa vuruşuyla takımını yeniden öne geçirdi. 1-2

38. dakikada Josef’in rakip yarı alana geçer geçmez gönderdiği uzun topta savunmanın arkasına sarkıp meşin yuvarlağın sahibi olan Batshuayi’nin ceza sahası hafif sol çaprazından çektiği şut direkten oyun alanına döndü.

41. dakikada Sarabia’nın soldan kullandığı kornerde penaltı noktası önlerinden Coates’in kafa vuruşunda kaleci Ersin üzerine gelen topu oyun alanına çeldi. Oyunu bir süre devam ettiren hakem Vincic, daha sonra VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izledikten sonra topun Vida’nın eline çarptığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi.

44. dakikada penaltı atışını kullanmak için beyaz noktaya gelen Sarabia, meşin yuvarlağı Ersin’in sağından filelerle buluşturdu. 1-3

45+1. dakikada Welinton'un savunma arkasına gönderdiği hava topunda Teixeira'nın ceza sahası sağ çaprazından meşin yuvarlak yere düşmeden yaptığı dönerek vuruş ağlara gitti. Ancak gol VAR'da dinlendikten sonra ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.

İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N'Sakala, Josef, Ghezzal, Pjanic, Alex, Larin, Batshuayi

SPORTING LİZBON: Adan, Inacio, Coates, Feddal, Pedro Porro, Palhinha, Matheus Nunes, Matheus Reis, Sarabia, Paulinho, Pedro Gonçalves

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 3'üncü maçında Beşiktaş sahasında Portekiz ekibi Sporting'i konuk etti. Beşiktaş Park'ta saat 19.45'te başlayan karşılaşmada Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Slavko Vincic düdük çaldı. Vincic'in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic üstlendi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, ligde 3-2 kaybebilen Medipol Başakşehir maçının 11'inde 5 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam; Mert Günok'un yerine Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz'ın yerine Fabrice N'Sakala, Atiba Hutchinson'un yerine Miralem Pjanic, Oğuzhan Özyakup'un yerine Alex Teixeira, Güven Yalçın'ın yerine ise Cyle Larin'i 11'de görevlendirdi.

Kaleyi 1 maçlık aranın ardından Ersin Destanoğlu'na emanet eden Yalçın, savunma dörtlüsünü; Rosier, Welinton, Vida ve N'Sakala'dan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Josef'i sahaya süren Yalçın, hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Teixeira ve Pjanic, solunda ise Larin'i görevlendirdi. Yalçın'ın gol yollarındaki tercihi Batshuayi oldu.

TEIXEIRA’NIN BEŞİKTAŞ FORMASIYLA AVRUPA’DAKİ İLK MAÇI

Beşiktaş’ın sezon başında kadrosuna kattığı Alex Teixeira, siyah beyazlı formayla ilk kez Avrupa’da boy gösterdi. Siyah beyazlı ekipte sakatlığı nedeniyle bir süredir forma giyemedikten sonra Sivasspor ve Başakşehir maçlarında oyuna sonradan dahil olan Alex Teixeira, Sporting mücadelesinde 11’de görev yaptı. 7 maçlık aranın ardından 11’deki yerine dönen Brezilyalı yıldız, siyah beyazlı forma ile Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçına çıktı. Teixeira, grupta oynanan Borussia Dortmund ve Ajax maçlarında sakatlığı nedeniyle görev yapamamıştı.

bjk-1.jpg

PJANIC 3 MAÇ SONRA KADRODA

Beşiktaş’ta Sporting maçına 11’de başlayan diğer bir isim ise Miralem Pjanic oldu. Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan ve Başakşehir maçının kadrosuna da dahil edilmeyen Pjanic, Sporting maçıyla birlikte formasın kavuştu. Yıldız oyuncu, Sporting mücadelesinde ilk 11’de görev aldı.

ROSIER ESKİ TAKIMINA KARŞI

Beşiktaş’ın Fransız sağ beki Valentin Rosier, eski takımı Sporting’e karşı görev yaptı. Siyah beyazlı ekibin geçtiğimiz sezon kiralık olarak kadrosuna kattığı, bu sezon başında da 4,8 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna dahil ettiği Valentin Rosier, eski takımına ilk kez rakip oldu. Rosier, 2018-19 sezonunda Portekiz ekibinde forma giymiş ve 14 maçta görev yapmıştı.

İKİ TAKIM YÖNETİCİLERİ DOSTLUK YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Karşılaşma öncesinde iki takım yöneticileri karşılaşma öncesinde dostluk yemeğinde bir araya geldi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2'nci başkan Adnan Dalgakıran, genel sekreter ve icra kurulu başkanı Mesut Urgancılar, TFF, UEFA ve Kamu Kurumları ile İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Erdoğan ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ve Şirketler Grubu Genel Müdürü Seçil Aygül, Beşiktaş Park'ta bulunan restoranda; UEFA Delegesi Olzhas Abrayev, Sporting CP Başkanı Frederico Varandas ile başkan yardımcıları Francisco Salgado Zenha ve Alexandre Ferreira'yı ağırladı. Başkan Çebi, UEFA Delegesi Olzhas Abrayev ile Sporting CP Başkanı Frederico Varandas'a günün anısına plaket ve Beşiktaş forması takdim etti.

bjk-2.jpg

UEFA GENÇLİK LİGİ’NDE KAZANAN SPORTİNG

Öte yandan iki takımın U19 takımları, UEFA Gençlik Ligi C Grubu’nda karşı karşıya geldi. Ümraniye Şehir Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Portekiz ekibi 3-1’lik skorla kazandı. Bu sonuçla Sporting gruptaki ilk galibiyetini alırken, Beşiktaş 3’üncü maçından da sahadan puansız ayrıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN