Bir Japon da Fenerbahçe’ye

Bir Japon da Fenerbahçe’ye

Galatasaray’ın Nagatomo’yu, Beşiktaş’ın Kagawa’yı kadrosuna katmasının ardından Fenerbahçe’nin Shinji Okazaki ilgisinin iyice arttığı öne sürüldü. Premier Lig’de Leicester City forması giyen 33 yaşındaki Japon santrforun sözleşmesi sezon sonu bitiyor.

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray’ın geçen sezonun devre arasında kadrosuna kattığı Yuto Nagatomo, Türkiye’de geçirdiği 6 aylık sürede göze girince sezon sonu da 2.5 milyon euroya Inter’den bonservisi alındı. Cimbom’un önemli bir açığını kapatan 33 yaşındaki Japon sol bek, istikrarı, profesyonelliği ve futbolu ile taraftarların en çok ilgi gösterdiği oyuncular arasına girdi.

Bu sezonun devre arasında ise Beşiktaş’tan benzer bir adım geldi. İlk yarıda topun ileri taşınmasında ve hücum organizasyonlarında yaşanan sıkıntı üzerine Shinji Kagawa Borussia Dortmund’dan sezon sonuna kadar kiralandı. İlk maçında 3 dakikada iki gol atarak gönülleri fetheden Japon 10 numara, sahadaki başarısının yanı sıra Siyah-Beyazlı kulübün Uzak Doğu açılımına da katkı sağladı. 

Şimdi benzer bir iddia da Fenerbahçe konusunda ortaya atıldı. Sarı-Lacivertlilerin, devre arasında Slimani ile takas etmek istediği Shinji Okazaki ile ciddi şekilde ilgilendiği belirtildi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın dün düzenlediği basın toplantısını takip eden Kyodo News Plus muhabiri, Sarı-Lacivertlilerin Okazaki ilgisinin Japon medyasında da sık sık yer aldığını söyledi. Leicester City (İngiltere) forması giyen 33 yaşındaki santrfor, sezon sonu serbest kalıyor.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, 77 yaşında hayata veda eden Fenerbahçe ve Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Abdullah Çevrim’in vefatı nedeniyle bu hafta sonu oynanacak profesyonel lig maçları öncesi saygı duruşu yapılacağını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN