Breidablik - Medipol Başakşehir maçı canlı izle TRT Spor canlı yayın!

Breidablik - Medipol Başakşehir maçı canlı izle TRT Spor canlı yayın!

UEFA Konferans Ligi 3. eleme turunda Medipol Başakşehir, Breidablik'e konuk oluyor. Başakşehir, İsrail ekibi Maccabi Netanya'yı eleyerek bu tura yükselirken, İzlanda deplasmanından avantajlı bir skorla ayrılmayı amaçlıyor. Canlı takip için bizi okumaya devam edebilirsiniz...

İzlanda takımı olan Breidablik, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunun ilk maçında Medipol Başakşehir'i ağırlayacak. Mücadele Kopavogsvöllur Stadı'nda, Türkiye saati ile 21.45'de başlayacak. Maçı, Finlandiya Futbol Federasyonundan hakem Petri Viljanen yönetecek. İki takım arasındaki mücadele TRT1 ekranlarından futbol severlerle buluşacak.

Daha sonra yapılacak olan rövanş maçı ise 11 Ağustos Perşembe günü gerçekleşecek.

Maçın sonunda Medipol Başakşehir rakibi elerse play-off turunda Lilleström (Norveç)-Royal Antwerp (Belçika) eşleşmesin galip olan takımla karşı karşıya kalacak.

Eksikler

Medipol Başakşehir'de forma giymeye başlayan Mesut Özil, UEFA listesinde yer almadığı için bu maçta da boy gösteremeyecek.

İlk 11'ler

BREIDABLIK: Anton, Gunnlaugsson, Muminovic, Morgeirsson, Ingvarsson, Viktor, Sigurjönsson, Eyjölfsson, Svanthorsson, Thörhallsson, Thorvaldsson

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Duarte, Ndayishimiye, Hasan Ali Kaldırım, Deniz Türüç, Biglia, Aleksic, Ömer Ali Şahiner, Chouiar, Okaka

Avrupa kupalarında 39. maç

Medipol Başakşehir bu akşam çıkacağı karşılaşma ile Avrupa kupalarında 39. defa sahaya çıkmış olacak. Turuncu lacivertli takım, Avrupa'da oynadığı 38 maçın 10'unda galip gelirken, 19'unda mağlup olmuştu. Kalan 9 maçta ise beraberlik elde edilmişti. Bu maçlarda toplam 41 gol atarken 64 golü geri çeviremedi.

Emre Belözoğlu yönetiminde Avrupa'da üçüncü sınav

Emre Belözoğlu'nun yönetimi ile üçüncü defa Avrupa kupalarında sahaya çıkacak olan Medipol Başakşehir, Maccabi Netanya ile çıktığı maçta sahasından 1-1'lik eşitlikle ayrılırken deplasman maçında ise 1-0'lık galibiyet ile tur atlamıştı.

medipol başakşehir

Deplasmanda 20.maç

Bu akşam Breidablik ile karşılaşmaya çıkacak olan Medipol Başakşehir, bu maçla beraber 20. deplasman karşılaşmasına çıkmış olacak.

Şimdiye kadar 19 deplasman maçına çıkan Başakşehir, bu maçların 4'ünde galip olurken 12 tanesinde ise mağlubiyet yaşamıştı. Kalan 3 maç ise berabere bitmişti.

Deplasman maçlarında 20 gol atarken 42 golü ise engelleyemedi.

2019-2020 sezonunda UEFA Avrupa Ligi gruplarında boy gösteren Medipol Başakşehir, dış sahada Wolfsberger'i 3-0, Borussia Mönchengladbach'ı ise 2-1 mağlup etti.

Bunun yanı sıra 2017-2018 sezonunda ise UEFA Avrupa Ligi gruplarında yer alan Ludogorets'i deplasmanda 2-1 yenerek dış sahadaki ilk galibiyetine erişti.

İstanbul ekibi, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise bu sezon deplasmanda Maccabi Netanya'yı 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Gol kralı ise Visca oldu

Medipol Başakşehir forması ile Avrupa kupalarında kaleyi en çok gören isim Trabzonspor'a transfer olan Edin Visca oldu. Medipol Başakşehir forması ile çıktığı maçlarda toplamda 14 gol attı.

Bunların yanı sıra İrfan Can Kahveci 5, Enzo Crivelli, Eljero Elia ve Emre Belözoğlu üçer, Marcio Mossoro 2 defa kaleyi gördü.

Avrupa kupalarında diğer 11 golün sahipleri ise Youssouf Ndayishimiye, Patryk Szysz, Demba Ba, Martin Skrtel, Danijel Aleksic, Deniz Türüç, Emmanuel Adebayor, Stefano Napoleoni, Kerim Frei, Mehmet Topal, Doka Madureira oldu.

Avrupa kupalarındaki ilkleri

Medipol Başakşehir, Avrupa'da ilk defa 2015-2016 sezonunda mücadele etti. UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda ise Hollanda takımı olan AZ Alkmaar ile deplasmanda karşı karşıya gelerek 2-0, kendi sahasında ise 2-1 mağlup ayrılarak kupaya veda etmek zorunda kaldı.

Bir sonraki sezon olan UEFA Avrupa Ligi 2016-2017 sezonu üçüncü eleme turunda da Hırvatistan takımı olan Rijeka ile eşleşerek kendi sahasında 0-0, dış sahada ise 2-2 berabere kalarak ilk defa tur atladı.

Sonraki sezon olan 2017-2018 UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda Belçika'yı temsil eden Club Brugge ile çıktığı deplasman maçında 3-3 berabere kalıp, kendi sahasında ise 2-0 galip oldu. Bu galibiyet turuncu lacivertli takıma turu getirirken aynı zamanda Avrupa kupalarında ilk defa galibiyet unvanı ile kayıtlara geçirildi.

2019-2020 UEFA Avrupa Ligi maçlarında ise Borussia Mönchengladbach'ı deplasmanda mağlup ederek tarihinde ilk kez son 32 turuna, Portekiz ekibi Sporting Lizbon'u saf dışı bırakarak da ilk kez son 16 turuna kaldı.

İstanbullu takım 2020-2021 sezonunda ise ilk defa Şampiyonlar Ligine çıkmaya hak kazandı. Bu gruptaki ilk golünü ve galibiyetini üçüncü maç olan Manchester United'a karşı verdi. Maçı 2-1 kazanarak ilk puanını aldı.

Bunların yanı sıra İrfan Can Kahveci o sezon yapılan Leipzih maçında 3 gol atarak takımı adına Şampiyonlar Ligi'nde "hat-trick" yapan ilk oyuncu oldu.

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ilk maçını, Maccabi Netanya ile İstanbul'da oynadı ve mücadeleden 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN