Bu kez alkış Fatih Hoca’ya

Bu kez alkış Fatih Hoca’ya

Kebapçı baskını sonrası A Milli Takım’la sözleşmesi feshedilen ve TFF ile mahkemelik olan Fatih Terim’e 6 milyon lira tazminat ödenmesine hükmedilmişti. Kamuoyunda büyük tartışma yaratan konunun ardından Terim’den takdir toplayan tavır geldi. Tecrübeli teknik adamın avukatı “Tazminatın tamamı Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlanacak” dedi.

Alaçatı’da 26 Temmuz 2016’da Alaçatı’da meydana gelen ‘mekan basma’ olayının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile sözleşmesi süresi dolmadan fashedilen teknik direktör Fatih Terim’in tazminat için mahmekeye başvurması uzun süre konuşulmuştu. Milli Takım’daki görevine son verilen tecrübeli hocanın çalışmadığı dönem için tazminat talep etmesi kamuoyunun geniş kesiminde vicdanları sızlatmıştı. Terim’in sözleşmesinden doğan hakları için hukuki yola başvurmasını normal karşılayanlar olsa da toplumun büyük çoğunluğu atılan adımın doğru olmadığını savunmuştu. Konu her gündeme geldiğinde de bu yönde tartışmalar alıp başını gitmişti. Mahkeme sonunda TFF’nin deneyimli teknik adama 9 milyon 324 bin lira tazminat ödemesine hükmedilmiş, daha sonra bu rakam 6 bin lira civarına çekilmişti. Bu gelişme üzerine konu Yargıtay’a taşınmıştı. Bir süredir konuşullamayan konu Terim’in avukatı Rezan Epözdemir’in açıklaması ile yeniden ama bu kez farklı şekilde gündeme geldi. Tazminatın yargılama harç ve masrafları hariç 6 milyon lira civarında olduğunu ancak Yargıtay’da 13 milyon liraya kadar çıkabileceğini belirten Özdemir, Yargıtay aşamasında karara bağlanacak rakamın tamamının Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlandığını duyurdu. Terim’in daha yargılama sürecinde kendilerine bu yönde talimat verdiğini aktaran Epözdemir, “Bundan sonraki hukuki mücadelemiz Çocuk Esirgeme Kurumu için olacak. Mahkeme aşamasında ‘yargılamayı etkilemeye teşebbüs olur’ diye bu talimatı hayata geçirmedik. Aslında davamızın konusu 13 milyon lira… Yargıtay’da 6 milyon liralık rakamın daha yukarı çıkacağını düşünüyoruz. Fakat ister 6 milyon olsun ister 13 milyon olsun tamamını bağışlamış durumdayız. Hem TFF’ye hem de Çocuk Esirgeme Kurumu’na konuyla ilgili ihtarname gönderdik. Yargılama sonucunda hükmedilecek olan tazminatın ve faizin tamamını Fatih Terim adına çocukların eğitim, sağlık ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılmasına atıfta bulunduk” açıklamasını yaptı.

Daha önce de hiç tazminat parası kullanmayan Fatih Terim’in TFF’den gelecek rakamı da istememesi ve çocuklara bağışlaması takdirle karşılandı. Ancak kararı duyururken, mahkeme süreci için ‘yargılamayı engellemeye teşebbüs olur diye hayata geçirmedik” diyen avukat Epözdemir’in konu Yargıtay aşamasındayken neden aynı hassasiyeti göstermediği konuşulmaya başlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN