Bu Yöntem Sayesinde Zihni ve Bedeni Rahatlatırken Aynı Zamanda Fazla Kilolarınızdan Kurtulun!

Bu Yöntem Sayesinde Zihni ve Bedeni Rahatlatırken Aynı Zamanda Fazla Kilolarınızdan Kurtulun!

Egzersiz, doğru ve tutarlı bir şekilde yapıldığında sayısız fayda sağlayabilir. İyi bir egzersiz planının, karnı düzleştirmek ve karın kaslarını şekillendirmek için de mükemmel olduğu bilinmektedir. Ne yazık ki, çoğu zaman bunun oldukça yorucu olduğunu ve çok zaman aldığını düşünüyoruz. Ancak düzgün bir şekilde antrenman yapmak için sürekli kıyafetleri terleterek saatler harcamak gerekmez.

Bazı fitness programları, fit bir fiziğe sahip olmayanlar için bile etkili ve uygulanabilir görünebilir. Birazcık egzersiz sayesinde kendimizi çelik göğüsler kadar güçlü ve sert hale getirebileceğimizi söylemek yeterli.

haberici.jpg

YOGANIN FAYDALARI

Bildiğimiz gibi çağdaş yoga, zihni ve bedeni etkilemeyi amaçlayan bir jimnastik türüdür. Kesin olmak gerekirse, eklemleri gevşeterek rahatlamaya yardımcı olacak bir dizi aktiviteye karşılık gelir.

Avantajları çoktur ve hem bedeni hem de ruhu etkiler. Konsantrasyonu artırabilir, kaygı, stresi serbest bırakabilir ve duygularınızı daha iyi yönetebilirsiniz.

Aşağıda, tecrübesiz ve artık genç olmayanlar için bile mükemmel olan bazı egzersizleri göstereceğiz. Bununla birlikte, disipline henüz güvenmediysek, öncelikle doğru pozisyonu gösteren deneyimli bir eğitmenle görüşmenizi öneririz.

BU 4 KOLAY EGZERSİZLE ZİHNİ VE BEDENİ RAHATLATALIM

Yoga duruşları genellikle hayvanlar, tanrılar veya bitkilerden sonra adlandırılır. İlk göstereceğimiz ağaç pozisyonu olacak. Kollarımız yanlarımızda ve bacaklarımız biraz ayrı olacak şekilde ayakta durmaya başlıyoruz. Odaklanalım, sonra sol ayağı kaldırıp diğerinde dengede duralım. Ayağın tabanını uyluğun iç kısmına yerleştirelim ve dua eder gibi ellerimizi birleştirelim.

haberici2.jpg

HİLAL POZİSYONU

Hilal ile devam ediyoruz; Aynı önceki başlangıç ​​pozisyonundan, bu sefer nefes alırken sol kolu kaldırıyoruz. Nefes verirken, sağ kolu vücut boyunca ve kalçaları paralel tutarak gövdeyi sağa doğru esnetin. Pozisyonu koruyoruz ve hareketi diğer tarafta tekrarlıyoruz.

KOBRA POZİSYONU

Kobra pozisyonu için karnımıza yatmaya başlamamız gerekecek. Ellerimizi omuzların yakınında yere koyuyoruz, ön kolları büküyoruz ve dirsekleri kaldırıyoruz. Sırtı arkaya yaslayarak, alnı ve çeneyi kaldırarak ve kalçaları kasarak nefes alıyoruz. Başlangıç ​​pozisyonuna dönerken nefes veriyoruz.

KUMPAS POZİSYONU

Antrenmanı kumpas pozisyonu ile bitiriyoruz. Sırt düz ve bacaklar birlikte ve önümüzde uzatılmış şekilde yere oturalım. Nefes alıyoruz, sonra nefesimizi verirken kollarımızı başımızın üzerine uzatıyoruz. Birkaç saniye bekledikten sonra tekrar nefes alıyoruz. İkinci kez nefes verirken, gövdeyi yavaşça öne doğru uzatır ve ayak bileklerini ellerimizle kavrarız. Başımız eğik, pozisyonu birkaç saniye tutuyoruz.

Bu 4 sağlıklı egzersizle sakinleşin ve odaklanın. Aynı zamanda zihninizi ve bedeninizi gevşetin. Fiziksel bir problem olması durumunda öncelikle doktorunuza başvurunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN