Cimbom Pedro’da son aşamada

Cimbom Pedro’da son aşamada

Gelecek sezon iddialı bir kadro ile mücadele vermek isteyen Galatasaray, orta saha takviyesi için kollarını sıvadı. Sarı-Kırmızılı yönetim, hücum opsiyonlarına çeşitlilik katacak isimler üzerinde yoğunlaşırken Cagliari’de forma giyen Joao Pedro’nun transferi konusunda son aşamaya geldi.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Teknik direktör Okan Buruk’un raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray’da hücum hattına güç katacak bir orta saha takviyesi gündemde. Sarı-Kırmızılılar, Cagliari’de forma giyen 30 yaşındaki on numara Joao Pedro’yu liste başına yazdı. Cimbom, Brezilya asıllı İtalyan oyuncunun yanı sıra kulübü ile de anlaşma noktasına geldi. Sarı-Kırmızılılar, hücumda takımı yönlendirecek bir isme ihtiyaç duyarken yönetim, Joao Pedro ile bu sorunu ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.

Galatasaray, tecrübeli orta saha oyuncusu ile prensipte 3 yıllık anlaşma sağladı. İtalyan ekibi Cagliari ile de transferde bonservis pazarlıklarının sürdüren Cimbom, uygun bir maliyetle transferi bitirmek istiyor. Galatasaray’ın Çizme ekibi ile ödeme planı konusunda anlaşma sağlaması durumunda transferi duyurması bekleniyor. Sarı-Kırmızılı ekip, Joao Pedro için yıllık 2 milyon euro maaşı gözden çıkarırken tecrübeli orta saha da söz konusu ücrete olumlu yaklaştı.

İalya’da Serie B’ye düşen Cagliari’nin istediği 7 milyon euroluk bonservis bedeli için pazarlıklarını sürdüren Sarı-Kırmızılıların bu rakamı 5 milyon euroya kadar indirmeyi hedeflediği ve kulüpler arasındaki farkın azaldığı bildirildi. Kulüplerin maddi konularda anlaşma sağlaması halinde Joao Pedro transferi resmiyet kazanacak. Joao Pedro, Eylül 2014’te 1.3 milyon euro karşılığında Cagliari’nin yolunu tuttu. Son 8 yılını İtalya’da geçiren futbolcu Serie A’da 217 maça çıkarken 71 gol atıp 20 asist yapma başarısı gösterdi. Cagliari’nin küme düştüğü 2021-22 sezonunda da 39 maçta forma giyen Pedro, 13 gol atıp 4 asist yaptı.

Galatasaray’ın 10 numara pozisyonuna istediği bir diğer isimse Isco oldu. Real Madrid ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından boşa çıkan Isco’nun yeni bir macera aradığı bilinirken Sarı-Kırmızılılar da İspanyol yıldız için nabız yokluyor. Tecrübeli futbolcu, 4 büyük ligden de teklif alırken West Ham, Borussia Dortmund, Milan, Juventus, Sevilla, Betis ve Galatasaray’ın 30 yaşındaki futbolcuya ilgisinin olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN