Derbide zirve Trabzon’un

Derbide zirve Trabzon’un

Süper Lig’in 9’uncu haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Bordo-Mavili ekip, Sarı-Lacivertlilerin 1-0 öne geçtiği ve yaklaşık 70 dakika 10 kişi oynadığı karşılaşmayı son anlarda bulduğu gollerle 3-1 kazandı. Fırtına bu sonucun ardından liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Süper Lig’in 9. haftasında Trabzonspor, Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti. Sarı-Lacivertli ekibin golünü 3. dakikada Diego Rossi kaydederken Fırtına’nın sayıları 25 ve 87. dakikalarda Anastasios Bakasetas ile 90’da Yusuf Sarı’dan geldi. Kanarya 23. dakikada Min-Jae’nin kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamladı.

3. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Ferdi Kadıoğlu’nun pasında Mesut Özil’in içeriye çıkardığı top, Valencia ile Vitor Hugo’nun mücadelesi sonrasında Rossi’nin önüne düştü. Bu futbolcu da sol çaprazdan yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı sol direk dibinden filelerle buluşturdu: 0-1.

20. dakikada Nwakaeme’nin pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Bakasetas’ın vuruşu kaleci Altay’ın solundan direğin yanından auta çıktı.

21. dakikada Osayi-Samuel’in pasında ceza sahasında topla buluşan Mesut Özil’in vuruşu kaleci Uğurcan Çakır’da kaldı. 23. dakikada Djaniny, ceza sahası dışında Min-jae ile girdiği mücadelede yerde kaldı.

Maçın hakemi Ali Şansalan, ‘faul var mı, yok mu’ tartışmalarının arasında Min-Jae’ye ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. 25. dakikada Trabzonspor beraberliği sağladı. Bordo-Mavili ekipte Bakasetas’ın kullandığı serbest atışta, barajın altından geçen meşin yuvarlak kaleci Altay Bayındır’ın müdahalesine rağmen çizgiyi geçti: 1-1.

26. dakikada Ferdi’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Uğurcan Çakır’ın çeldiği topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı. 41. dakikada Peres’in vuruşundan Altay’dan dönen top Nwakaeme tamamlamak istediği meşin yuvarlak savunmadan dönüp, Hugo’nun önüne düştü. Bu oyuncunun da vuruşu savunmadan döndü. Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-1 tamamlandı.

Mücadelenin 55. dakikasında Bakasetas sağ çaprazdan sert bir vuruş yaparken yakın direk dibine gelen topu Altay kontrol etti.

67. dakikada Gervinho’nun pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Abdülkadir, uygun durumda vuruşunu yaptı ancak çerçeveyi bulamadı.

80. dakikada Yusuf’un sağdan ortasına Cornelius kafayı vurdu ve top direkte patladı. Dönen topa Trabzonsporlu oyunculardan önce Tisserand müdahale etti. 83. dakikada Cornelius ile Szalai ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve VAR uyarısı ile penaltı kararı verildi. 87. dakikada topun başına geçen Bakasetas ağları buldu: 2-1.

90. dakikada Abdülkadir’in pasıyla topla buluşan Cornelius’un vuruşunda Altay gole izin vermezken seken topu Yusuf ağlara yolladı: 3-1. Bu sonucun ardından Trabzonspor liderlik koltuğuna yerleşti.

AKYAZI’DA TRİBÜNLER DOLDU TAŞTI

Trabzonspor, Süper Lig’in 9’uncu haftasında sahasında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Trabzonspor taraftarları, Fenerbahçe karşılaşmasına yoğun ilgi gösterdi. Günler öncesinden belirlenen kapasitedeki biletlerin tamamını tüketen Bordo-Mavili taraftarlar, zirve mücadelesi verdiği rakibi karşısında takımlarını yalnız bırakmazken, bu sezon da ilk kez tribünleri izin verilen kapasitesinin tamamını doldurdu.

Öte yandan Trabzonspor’un Resmi Fan Token Partneri Socios.com ile yürüttüğü ‘$TRA Ayın Oyuncusu Ödülü’ Ağustos ve Eylül ayları için sonuçlandı. ‘$TRA Ayın Oyuncusu Ödülü’ unvanının Ağustos ve Eylül 2021’deki kazananları Anthony Nwakaeme ve Anastasios Bakasetas oldu.

STAT: Medical Park

Hakemler: Ali Şansalan, Kerem Ersoy, İbrahim Çağlar Uyarcan

Trabzonspor: Uğurcan 6, Peres 6 (Dk. 51 Dorukhan) 6, Edgar 6, Hugo 6, Denswil 6 (Dk. 46 Trondsen) 6, Berat 7 (Dk. 68 Siopis) ?, Bakasetas 8, A. Ömür 6, Nwakaeme 6 (Dk. 43 Yusuf) 6, Gervinho 6 (Dk. 68 Cornelius) 6, Djaniny 7

Fenerbahçe: Altay 4, Novak 6, Min-Jae 5, Szalai 6, Crespo 6, Gustavo 6, Ferdi 6 (Dk. 87 Pelkas) ?, Osayi-Samuel 5 (Dk. 87 Nazım) ?, Mesut 6 (Dk. 75 Tisserand) ?, Rossi 7 (Dk. 75 Sosa) ?, Valencia 7 (Dk. 62 Serdar) 6

Goller: Bakasetas (Dk. 24, Dk. 87 pen.), Yusuf (Dk. 90) / Rossi (Dk. 3)

Kırmızı Kart: Min-Jae (Dk. 23)

Sarı Kart: Gustavo, Valencia, Szalai / Egdar, Uğurcan

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN