Derbide zorunlu öze dönüş!

Derbide zorunlu öze dönüş!

Sakat ve cezalıların çokluğu Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Türk oyuncu sayısını arttırdı… İki takım arasında geçen sezonun ikinci yarısında oynanan maçın ilk 11’lerinde 20 yabancı futbolcu yer alırken dün akşam bu rakam 13’e indi. Türk oyuncu sayısı ise 9’a çıktı.

SELİM YILDIRIM/KARAR

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde iki takım da önemli eksiklerle mücadele etti. Siyah-Beyazlı ekip sakat Pepe, Babel ve Roco’dan, Sarı-Kırmızılılar ise sakat Emre Akbaba, Belhanda ve Sinan’dan yararlanamadı. Galatasaray’da Serdar, Donk, Ndiaye ve Rodrigues de ceza engeline takılınca iki takımın toplam eksik sayısı 10’a çıktı. Bu tablo sahadaki yerli-yabancı oyuncu dengesini de etkiledi… 

Türk futbolunun iki devi arasında geçen sezonun ikinci yarısında Türk Telekom Stadı’nda oynanan karşılaşmaya Galatasaray tamamen yabancılardan oluşan bir kadro ile çıktı. Teknik direktör Fatih Terim ilk 11’de Muslera, Nagatomo, Denayer, Maicon, Mariano, Donk, Fernando, Rodrigues, Belhanda, Feghouli ve Gomis’e şans tanıdı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in 11’inde ise Fabri, Adriano, Tosic, Pepe, Gökhan Gönül, Tolgay, Medel, Babel, Talisca, Quaresma ve Negredo yer aldı. Yani sahadaki 22 isimden Gökhan Gönül ile Tolgay dışındaki 20’si yabancıydı. Dün ise Beşiktaş’ın başlangıç kadrosu Karius, Necip, Vida, Adriano, Caner, Dorukhan, Medel, Quaresma, Ljajic, Mustafa ve Güven’den oluştu. Yerli oyuncu sayısı 2’den 5’e yükseldi. Galatasaray’ın ilk 11’inde ise Muslera, Mariano, Ahmet Çalık, Ozan, Maicon, Nagatomo, Fernando, Selçuk, Feghouli, Onyekuru ve Eren yer aldı. Terim geçen sezondan farklı ve zorunlu olarak 4 Türk futbolcuya şans tanıdı. Böylece başlangıç kadrolarında toplam 9 Türk oyuncu yer aldı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN