Devler Ligi'nde 46'ıncı heyecan

Devler Ligi'nde 46'ıncı heyecan

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında Beşiktaş, Ajax deplasmanına çıkacak. Amsterdam’da sakatlıklar nedeniyle 11 oyuncusundan yararlanamayacak Siyah-Beyazlı ekip, güçlü rakibini mağlup ederek Avrupa sahnesinde bu sezon ilk galibiyetini almayı hedefliyor.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında bugün Hollanda’nın Ajax ekibiyle deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Amsterdam’daki Johan Cruyff Arena’daki karşılaşma TSİ 19.45’de başlayacak. Mücadeleyi Fransa Futbol Federasyonundan Benoit Bastien yönetecek. Maçta, Hicham Zakrani ve Aurelien Berthomieu yardımcı hakem olarak görev alırken, dördüncü hakem ise Jeremie Pignard olacak. Beşiktaş, C Grubu’ndaki ilk maçında Almanya temsilcisi Borussia Dortmund’a evinde 2-1 mağlup oldu. Ajax ise deplasmanda Portekiz’in Sporting Lizbon’u 5-1 yendi.

Siyah-Beyazlı ekip bugünkü önemli karşılaşmada 11 oyuncusundan yoksun mücadele edecek. Sakatlıkları bulunan Domagoj Vida, Welinton, Atiba Hutchinson, Georges-Kevin N’Koudou, Rachid Ghezzal, Mehmet Topal, Miralem Pjanic ve Cyle Larin ile yeni tip koronavirüs test sonucu pozitif çıkan Francisco Montero Ajax karşısında forma giyemeyecek. Beşiktaş’ta sakatlığı geçmesine rağmen henüz hazır olmayan Alex Teixeira ve Necip Uysal da Hollanda’ya götürülmedi. Sakatlığı nedeniyle Süper Lig’deki Altay maçında forma giyemeyen Michy Batshuayi ile bu karşılaşmada sol el ikinci parmağı kırılan Kenan Karaman ise bugünkü karşılaşmada teknik direktör Sergen Yalçın’dan görev bekleyecek.

Beşiktaş’ın 17 kişilik kadrosunda 2 kaleci, 3 altyapı futbolcusu olduğu göz önüne alındığında, teknik direktör Sergen Yalçın’ın elinde sahaya süreceği 10 futbolcu ve 2 yedek kalıyor.

Üstelik stoperler Vida, Welinton ve Montero’nun yokluğuna, stoper oynayabilen Atiba, Necip ve Mehmet Topal eklendiğinde, Siyah-Beyazlıların altyapı futbolcusu Serdar Saatçı dışında stoperinin de olmadığı bir kadro mevcut. Teknik direktör Sergen Yalçın’ın kalan futbolculardan nasıl bir kadro çıkartacağı ve stoperde Serdar’ın yanında kimi oynatacağı büyük merak konusu.

Beşiktaş’ın rakibi Ajax, son yılların en formda dönemini yaşıyor. Kendi ligi ve Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik alan Amsterdam ekibi, bu maçlarda toplam 35 gol atıp, sadece 2 gol yedi. Kırmızı-Beyazlılar son lig maçında da Groningen’i 3-0’la geçti. Ajax bu sezon oynadığı 8 maçın 4’ünde 5 gol, birinde de 9 gol attı.

DEVLER LİGİ’NDE 46’NCI HEYECAN

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda bugün Hollanda’nın Ajax takımına konuk olacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 226. mücadelesine çıkacak. Siyah-Beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 225 maçta rakiplerine 84 kez üstünlük kurdu. 94 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Beşiktaş, 47 mücadeleden berabere ayrıldı. Avrupa arenasında rakip fileleri 297 kez havalandıran Siyah-Beyazlılar, kalesinde ise 329 gol gördü. Beşiktaş, Ajax karşılaşmasıyla Şampiyonlar Ligi’nde 46. mücadelesini yapacak. Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonunda 8. kez mücadele edecek siyah-beyazlı takım, yaptığı 45 karşılaşmada rakiplerine 13 kez üstünlük kurdu. 9 maçta berabere kalan Beşiktaş, 23 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN