Djokovic'ten Rus tenisçilerin menedilmesine tepki

Djokovic'ten Rus tenisçilerin menedilmesine tepki

Rusya'nın Ukrayna'ya işgali sonrası birçok Rus ve Belaruslu sporcu uluslararası müsabakalardan menedildi. Tenisçilerin Wimbledon'dan menedilmesini yanlış bulanlardan biri de erkek dünya sıralamasında 1 numaralı tenisçi olan Novak Djokovic'ti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri girişimi Moskova rejimine ağır yaptırım kararlarının alınmasına neden oldu.

Ancak yaptırımlar ekonomiyle sınırlı değildi. Rus sporculara ve sanatçılara getirilen kısıtlamalar geniş çapta tepkiye neden oldu.

"ÇATIŞMA YARATACAK BİR KONU"

Djokovic, geçen yıl da dahil 6 şampiyonluk kazandığı Wimbledon'ı organize eden All England Lawn Tenis Kulübü'nün karar öncesi oyuncular, Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) veya Kadınlar Tenis Birliği (WTA) ile görüşmediğini hatırlattı.

Djokovic, bu kararın olası sonuçlarını şu şekilde tarif etti:

"Hassas ve neye karar verirseniz verin çatışma yaratacak bir konu. Ne yazık ki birleşme yerine ayrışmaya sebep olacak. Bu nedenle kararın yanlış olduğunu düşünüyorum."

"PARA PERPEKTİFİNDEN BAKMIYORUM"

ATP ve WTA'nın Wimbledon'a bu yıl sıralama puanı vermeme kararını desteklediğini ve Wimbledon'da oynamak istediğini belirten Sırp tenisçi, "Wimbledon, çocukluğumdan beri hayalini kurduğum turnuva. Bu nedenle olaya puan veya para ödülü perspektifinden bakmıyorum" yorumunu yaptı.

Erkeklerde dünya 2 numarası Daniil Medvedev ve kadınlar klasmanının 7. basamağındaki Aryna Sabalenka başta olmak üzere birçok seribaşı tenisçinin katılamayacağı 2022 Wimbledon, 27 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN