En büyük hayalim olimpiyat madalyası

En büyük hayalim olimpiyat madalyası

Yakın Doğu Üniversitesi ile önce Türkiye Kupası ardından Eurocup'ta şampiyon olan Bahar Çağlar, kariyerindeki en büyük hedefinin Milli Takım'la kazanılacak kupa olduğunu söyledi.

9 sene formasını giydiği Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Yakın Doğu Üniversitesi'ne transfer olan ve yeni kulübüyle önce Türkiye Kupası ardından Eurocup'ta şampiyon olan Bahar Çağlar, Karar gazetesine konuştu. Avrupa'da 3. kez kupaya uzanarak en çok kupa kazanan Türk kadın basketbolcu olan Bahar, en büyük hayalinin ise olimpiyat madalyası olduğunu söyledi. 

-Sezon öncesi Yakın Doğu Üniversitesi’ne transferinle birlikte önce Türkiye Kupası ardından Eurocup zaferi…
Buraya gelirken hedefler belliydi zaten. Takım halinde çok çalışarak bu şampiyonluklara ulaştığımızı düşünüyorum. Yeni takım olmamıza rağmen zaferler yaşadık ve ilk defa birlikte oynayan oyuncular açısından bu süreç baya zorludur baktığınızda. Takım olmayı başararak hedeflerimize ulaştığımızı düşünüyorum.

-Tarihinizde ilk kez mücadele ettiğiniz Eurocup’ta şampiyonluk…
Bunu herkes dile getiriyor. Türk kadın basketbolu adına da çok önemli bir başarı. İlk defa katıldığımız bir turnuvayı şampiyonlukla taçlandırdığımız için çok mutluyuz.

-Final maçına dönersek…
Biz bu hedefe çok inanmıştık. Son maçta 13 sayı geriye düştük ama hiç kimsenin kaybedeceğinden bir korkusu ya da telaşı olmadı. Çünkü şampiyon olacağımıza inanmıştık.

17-04/26/kar15-bahar-dec-1493214599.jpg

-Kupanın bir başka anlamı da KKTC takımı kendisini tanımayan Avrupa’da kupa kazandı…
Biz bunun spor aşamasındayız. En güzel cevabı da zaten sahada verdik. Böyle olayların olması üzücü ama kupayı KKTC’de de coşkulu bir şekilde kutladık.

-Bu kupayla birlikte Avrupa’da en çok kupa kazanan Türk sporcu oldun…
Daha önce Galatasaray’da aldığım Eurocup ve Euroleague kupalarına, Yakın Doğu’da kazandığım Eurocup’ı da ekledim. Avrupa’da 3 kez kupa kazanmak gurur verici. Hem de mutlu ediyor yeni geldiğin takımla hedefler doğrultusunda kupaya uzanmak.

-Önümüzdeki sezon Euroleague’de olacaksınız. Avrupa’da 4. kupan gelir mi?

Her şey adım adım ilerleyecek. Buradaki hedefler her zaman yüksek gerçekten. Hayırlısı neden olmasın…

-Lige dönersek 3’te 3 olacak mı bu sene?

Hedeflerimiz o doğrultuda. Dediğim gibi zorlu bir sporun içerisindeyiz ve mücadele gerçekten çok üst seviyede. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde çok zor maçlar oluyor ve hiçbir rakip kolay değil.

-Yakın Doğu’ya transferinle ilgili devam edersek…

İlk gelirken tereddütlerim vardı biraz. Galatasaray’da geçirdiğim 9 yıldan sonra başka bir kulüpte oynama fikrini çok düşündüm. Ama şu anda iyi ki gelmişim diyorum.

-Galatasaray’dan ayrılık sürecin birçok taraftarı üzdü. Bu kararı vermek zor oldu mu senin için?

İnanılmaz zor oldu gerçekten. Bazı insanlar bana hala tepki gösteriyor. O zamanlar benim ne hissettiğimi ya da nasıl karar verdiğimi bildiklerini pek düşünmüyorum. Çok zorlu bir karar oldu ve transfer döneminin sonuna doğru bu kararı verebildim. Tabi ki 9 sene oynadığım bir kulüpte devam etmek isterdim. Şampiyonluklarımız ve büyük emeklerimiz var. Aile gibiydik orada. Bunların nedeni tartışılır ama ben şu anda Yakın Doğu’dayım ve burada olmaktan çok mutluyum.

-İleride Galatasaray’a dönme ihtimalin var mı oyuncu ya da antrenör olarak?

Tabi ki neden olmasın. 9 sene oynadım ve Galatasaraylıyım. İnsanlar da bazen kızıyorlar sosyal medyadan; ‘Senin evin burası geri dön’ diye. Onlar yazdığında insan kötü olmuyor değil. 'Kupayı aldın artık geri dön' mesajları tebessüm ettiriyor, o güzel günleri zaten her zaman hatırlıyorum.

-Galatasaraylıyım dedin ve Twitter hesabında hala Galatasaray yazıyor.

Dediğim gibi 9 sene oynadım ve çok güzel anılarım var. Onu oradan silmem hoş değil diye düşünüyorum.

-EuroBasket’e sayılı günler kaldı…

Olimpiyatlar sonrası çok önemli günler bizi bekliyor. Sezon bittiği gibi başlayacak. Hedefsiz olmuyor. Milli Takım’ı en üst sıralara çıkarmak en büyük isteğimiz.

-Kariyerinde en büyük hayalin nedir?

Geçen olimpiyatlarda madalyayı kıl payı kaçırdık. Ben Milli Takım’la özellikle olimpiyat madalyası görmeyi çok isterim. Milli marşımızı orada söyletmeyi, bunu söylerken bile tüylerim diken diken oluyor.

-Sevenlerine mesajın?

O kadar güzel mesajlar alıyorum ki gerçekten bu kadar sevildiğimi bilmiyordum ya da farkında değildim. Herkese çok teşekkürler. Bir kişiye bile güzel örnek olabiliyorsam benim için inanılmaz bir mutluluk.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN