Euro 2020 final maçı nerede oynanacak? Euro 2020 ne zaman başlıyor?

Euro 2020 final maçı nerede oynanacak? Euro 2020 ne zaman başlıyor?

EURO 2020 kura çekimi gerçekleştirildi ve Türkiye'nin (A Milli takım) rakipleri belli oldu. Bunun ardından EURO 2020 final maçının nerede oynanacağı ve EURO 2020'nin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. İşte detaylar...

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri grup maçlarının son bulmasının ardından kura çekimi de gerçekleştirildi. A Milli Takım'ın EURO 2020'de mücadele edeceği rakipleri belli oldu.

EURO 2020'DE TÜRKİYE'NİN RAKİPLERİ

A Grubu: İtalya, İsviçre, Türkiye, Galler

B Grubu: Belçika, Rusya, Danimarka, Finlandiya

C Grubu: Ukrayna, Hollanda, Avusturya, Play-off D Grubu kazananı

D Grubu: İngiltere, Hırvatistan, Çekya, Play-off C Grubu kazananı

E Grubu: İspanya, Polonya, İsveç, Play-off B Grubu kazananı

F Grubu: Almanya, Fransa, Portekiz, Play-off A Grubu kazananı

Avrupa Şampiyonası organizasyonunun 60. yıl dönümüne denk gelmesi dolayısıyla EURO 2020, tarihte ilk kez 12 ülkede düzenlenecek.

EURO 2020 HANGİ ÜLKELERDE DÜZENLENECEK?

Şampiyonaya A Grubu'nda Roma (İtalya) ve Bakü (Azerbaycan), B Grubu'nda Kopenhag (Danimarka) ve Saint Petersburg (Rusya), C Grubu'nda Bükreş (Romanya) ve Amsterdam (Hollanda), D Grubu'nda Glasgow (İskoçya) ve Londra (İngiltere), E Grubu'nda Dublin (İrlanda Cumhuriyeti) ve Bilbao (İspanya), F Grubu'nda ise Budapeşte (Macaristan) ve Münih (Almanya) ev sahipliği yapacak.

EURO 2020 NE ZAMAN NEREDE BAŞLIYOR?

İtalya'nın başkentindeki Roma Olimpiyat Stadı'nda 12 Haziran'da yapılacak açılış maçıyla başlayacak EURO 2020, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda 12 Temmuz'da oynanacak final müsabakasıyla sona erecek.

EURO 2020 ÇEYREK FİNALLER NEREDE GERÇEKLEŞECEK?

Şampiyonada son 16 turu karşılaşmaları, Amsterdam, Bilbao, Bükreş, Budapeşte, Kopenhag, Dublin, Glasgow ve Londra'da, çeyrek finaller ise Bakü, Münih, Roma ve Saint Petersburg'da gerçekleştirilecek.

EURO 2020 YARI FİNALLER NEREDE GERÇEKLEŞECEK?

Yarı finaller ve final ise Londra'da 90 bin kişi kapasiteli Wembley Stadı'nda oynanacak.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN