EURO 2024 Elemeleri ne zaman başlıyor? Türkiye kaçıncı torbada? EURO 2024 Elemeleri torbaları ve rakiplerimiz

EURO 2024 Elemeleri ne zaman başlıyor? Türkiye kaçıncı torbada? EURO 2024 Elemeleri torbaları ve rakiplerimiz

Merakla beklenen Euro 2024 elemeleri için torbalar açıklandı. Ülkemizin yer adlığı torba 4. torba oldu. İşte detaylar...

UEFA uluslar Ligi tamamlandı ve gözler Euro 2024 elemeleri için açıklanacak detaylara çevrildi. 2024 yaz ayında Almanya'da düzenlenecek turnuva için aday takımlar belli oldu. Euro 2024 Elemeleri için 9 Ekim Pazar günü kura çekimi Frankfurt'ta bulunan Festhalle Exhibition Center'da yapılacak.

Türkiye kaçıncı torbada?

Euro 2024 elemelerine katılacak olan ülkemizin torbası da belli oldu. Türkiye 4. torbadan grup kuralarına katılacak. Gruptan çıkamamamız halinde playoff'a katılacak olan ülkemizin playoffdaki muhtemel rakipleri ise Yunanistan, Kazakistan ve Gürcistan'dan biri olacak.

Euro 2024 elemeleri torbaları

  • 1. Torba: Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Danimarka Portekiz, Belçika, Macaristan, İsviçre, Polonya
  • 2. Torba: Fransa, Avusturya, Çekya, İngiltere, Galler, İsrail, Bosna Hersek, Sırbistan, İskoçya, Finlandiya
  • 3. Torba: Ukrayna, Arnavutluk, Norveç, Slovenya, İrlanda, İzlanda, Karadağ, Romanya, İsveç, Ermenistan
  • 4. Torba: Gürcistan, Yunanistan, Türkiye, Kazakistan, Lüksemburg, Azerbaycan, Kosova, Bulgaristan, Faroe Adaları, Kuzey Makedonya
  • 5. Torba: Slovakya, Kuzey İrlanda, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Belarus, Litvanya, Cebelitarık, Estonya, Letonya, Moldova, Malta
  • 6. Torba: Andorra, San Marino, Lihtenştayn.

Euro 2024 elemeleri ne zaman başlayacak?

Elemeler 23-25 Mart 2023 yılında başlayıp 19-21 Kasım 2023 tarihinde ise sona erecek. Playoff yarı finalleri 21 Mart günü final ise 26 Mart'ta oynanacak. Finallerde başarıya ulaşan 3 takım daha turnuvaya katılım hakkı kazanacak.

Format nasıl olacak?

Elemeler için toplamda 10 grup oluşturulacak ve bu 10 grupta toplamda 53 takım mücadele edecek. Grupların 7 tanesinde 5 takım, 3 tanesinde ise 6 takım yer alacak. Elemelerde grubunu ilk iki sırada bitiren 20 takım direkt olarak turnuvaya katılma hakkı kazanacakken Almanya ev sahibi olduğundan ötürü eleme oynamayacak. Turnuvaya katılacak son 3 takımı ise playofflar belirleyecek. Tek ayaklı olarak yarı final ve final müsabakaları şeklinde playofflar yapılacak.

Türkiye'nin şansı var mı?

Uluslar Ligi C grubunda ülkemiz lig içinde en fazla puan toplayan 4 takımdan biri olması münasebetiyle gruptan çıkamama durumunda kesin olarak playofflara katılabilecek. Bu da ülkemizin şansını bir nebze arttırmış olacak. Henüz grup kuraları çekilmediği için rakipler belli olmadı. Rakipler belli olduğunda ülkemizin durumu daha da açık bir hale gelecek. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN