F1 ve MotoGP şampiyonları Laureus Dünya Spor Ödüllerine aday gösterildi

F1 ve MotoGP şampiyonları Laureus Dünya Spor Ödüllerine aday gösterildi

2021 Formula 1 Dünya Şampiyonu Verstappen ve 6 kez Dünya MotoGP Şampiyonu olan Marquez, bu yılın Laureus Dünya Spor Ödüllerine aday gösterildi.

Max Verstappen, Yılın Sporcusu kategorisinde NFL Efsanesi Tom Brady, yüzücü Caeleb Dressel, futbolcu Robert Lewandowski, atletik yıldızı Eliud Kipchoge ve tartışmalı tenis şampiyonu Novak Djokovic ile birlikte aday gösterildi. Mercedes’in 8. Takımlar Şampiyonluğunu kazandığı 2021 Formula 1 sezonunda, Red Bull pilotu Verstappen tartışmalı Abu Dhabi yarışı sonucunda ilk Formula 1 Dünya Şampiyonluğunu ilan etmişti.

max.jpg

Aynı zamanda Mercedes de Laureus ödüllerinde Yılın Takımı ödülüne aday gösterildi.

AĞIR YARALANSA DA BİR SONRAKİ SEZON GERİ DÖNDÜ

6 kez Dünya MotoGP Şampiyonu olan İspanyalı Marc Marquez ise Yılın Geri Dönüşü kategorisinde aday gösterildi. Honda pilotu Kovid-19 nedeniyle kısaltılmış olan 2020 sezonunda, sezonun açılış yarışı olan İspanyol GP’de sağ kolunu kötü bir şekilde kırmıştı ve bu nedenle sezondan çekilmek zorunda kalmıştı. 3 farklı ameliyat geçiren Marquez 2021’in ilk 2 yarışını kaçırmış olsa da Portekiz GP’de pistlere tekrar dönmeyi başarmıştı.

marquez.jpg

Kolu hala daha tam iyileşmemiş olan Marquez bazı yarışlarda performans sorunu yaşasa da, saat yönünün tersinde seyir eden Alman GP’de kolundan ötürü kaynaklanan performans kaybını en aza indirgedi. İspanyol pilot yılı 142 puan ile 7. sırada, en iyi honda sürücüsü olarak Aleix Esparago’nun tam üstünde bitirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN