Federasyon Başkanı, 'psikolojik şiddet' iddialarına yanıt verdi

Federasyon Başkanı, 'psikolojik şiddet' iddialarına yanıt verdi

Dünya rekortmeni serbest dalışçı Fatma Uruk, sosyal medya hesabından "Milli takım kampında, psikolojik şiddet ve federasyon tarafından ayrımcılığa maruz kalmaktayım" dedi. Uruk'un paylaşımı sonrası Türkiye Su Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, Fatma Uruk'un iddialarına, "Bu şampiyonaya 1 gün kala Milli Takım’a yapılan bir suikasttir" diyerek yanıt verdi.

Geçtiğimiz yıl peş peşe üç gün üç dünya rekoru kırarak adını tarihe yazdıran milli serbest dalışçı Fatma Uruk, Twitter’dan yaptığı paylaşımla Milli Takım kampında psikolojik şiddete ve federasyon tarafından ayrımcılığa maruz kaldığını duyurdu.

Daha önce de benzer şeyler yaşadığı için kampa gelmemeyi talep ettiğini ancak bunun kabul edilmediğini aktaran Uruk, ayrılmasına da izin verilmediğini söyledi. Uruk, “Üzüntüden ne yazacağımı bile bilmiyorum. Fiziken de psikolojik olarak da çökmüş durumdayım” dedi.

Fatma Uruk daha sonra yaptığı paylaşımda Türkiye Su Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen’in kendisi hakkında, “Önünde bira olan fotoğrafı kulübüne gönderin, sonra basına servis edin. Görelim bakalım ne olacak” şeklinde tehditte bulunduğunu da iddia etti.

ju.jpg

İşte Uruk'un paylaşımları;

“Milli takım kampımda, psikolojik şiddet ve federasyon tarafından ayrımcılığa maruz kalmaktayım. Bu olayları daha önce yaşadığım için kampa gelmeme talebimi daha önce kendilerine iletmiştim fakat kabul edilmedi. Şimdi de buradan ayrılmama izin verilmiyor.

Yaşadığım cendere bu tweetle kayda geçsin. Üzüntüden ne yazacağımı bile bilmiyorum. Fiziken de psikolojik olarak da çökmüş durumdayım. Hakkımı kanıtlayabildiğim ölçüde arayacağım.

Bana Meksika’da kalmaktan korkmadın mı, nasıl dayandın diye soruyordunuz, doğru cevabı şimdi vereyim. O koşullar bile burada yaşadıklarımdan iyiydi ve devam etmek için başka şansım yoktu. Ve ben yine yoluma devam edeceğim hiç merak etmeyin. Evet bu tweeti utanarak atıyorum ama atıyorum.”

Türkiye Su Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, dünya rekortmeni serbest dalışçı Fatma Uruk’un sosyal medya hesabından ortaya attığı iddialara Sözcü aracılığıyla cevap verdi.

433.jpg

‘MİLLİ TAKIM FORMASINI BİLE HALA ALMAMIŞ’

Antalya’daki kampa dün akşam katıldığını belirten Başkan Şahin Özen, 1 haftadır kampta bir huzursuzluk olduğunu, milli sporcu Fatma Uruk’un şikayetleri olduğunu ve diğer sporcularla bir araya gelmediğini belirtti. Hem takımla hem de kendisiyle bir toplantı yapmak istediğini ancak talebinin reddedildiğini söyleyen başkan Özen şu ifadeleri kullandı;

”Ben dün akşamdan beri kendisiyle görüşmek için hem haber gönderdim hem de telefonla bizzat aradım. Telefonlarıma kesinlikle cevap vermiyor ve bir araya gelmek istemediğini iletmiş. Bu şampiyonaya 1 gün kala Milli Takım’a yapılan bir suikasttir. Bunun planlı bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Kendisinin Milli Takım’dan ayrılmak istemesiyle alakalı bize ilettiği bir dilekçesi falan da yok. Milli Takım formasını bile halen almamış. Antrenörün odasında duruyor forma.”

‘ALKOL FOTOĞRAFINI ZATEN KENDİSİ PAYLAŞMIŞ’

”Biz burada bir birliktelik sağlamaya çalışıyoruz ancak kendisi Milli Takım’la aynı yemekte bile bir araya gelmekten kaçınıyor. Attığı tweetlerde bahsettiği ”Alkol fotoğraflarını basına servis edin” söylemi tamamıyla uydurma. Böyle bir talimat ya da yönlendirmede bulunmadım. Kendisi Milli Takım’ın kampının olduğu otelin dışında bir yerde yemek yemiş ve alkol almış. Bunu da kendi sosyal medya hesabından paylaşmış zaten. Milli Takım kampında olan bir sporcunun bu harekette bulunması sizce doğru mu? Ben burada yaşanan huzursuzluk ve sorunlarla ilgili kulübüne bir rapor yazılmasını istedim. Rapora sosyal medyada paylaştığı o fotoğrafın da koyulmasını istedim sadece. Hepsi bu kadar.”

‘KENDİSİ MİLLİ TAKIM SPORCUSU GİBİ DAVRANMIYOR’

”Diğer sporcuların hepsini arayarak tek tek sorabilirsiniz. Hiç kimsenin kişisel yaşantısına ya da haklarına karışma gibi bir durumum olamaz. Ben sadece Milli Takım kampından sorumluyum ve burada olan sporcuların davranışlarına hakim olmak durumundayım. Şampiyona sürerken ortaya atılan asılsız iddialar sporcularımızın uluslararası başarısının önündeki en büyük engellerden biri olacaktır. Milli Takım'daki antrenörlerimiz ve sporcularımızın hepsi büyük bir özveri ve heyecanla şampiyona sonunda İstiklal Marşı’mızın okunması için çabalamaktadır. Fatma Uruk kamptan ayrılmayı resmi olarak bildirirse elbette gidebilir. Burada kimseyi zorla tutacak halimiz yok. Kendisi Milli Takım sporcusu gibi davranmıyor. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar da tamamen bizi karalamaya yöneliktir” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN