Fener evinde puan kaybetti

Fener evinde puan kaybetti

Süper Lig’in 4’üncü haftasında Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı.

2’nci dakikada Gradel’in pası ile ceza sahası içi sol kanatta topla buluşan Yatabare’nin dönerek yaptığı vuruşta kaleci Altay meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

6’ncı dakikada Mesut’un sol kanattan pasında ceza sahası içine hareketlenen Osayi, pasını arda direkteki Rossi’ye çıkardı ancak Uruguaylı futbolcu topa yetişemedi.

12’nci dakikada Mesut’un pasında topla buluşan Rossi rakiplerini geçerek ceza sahasına girdi. Uruguaylı futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

18’inci dakikada Ahmet Oğuz’un ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Gradel’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

fenericcr.jpg

23’üncü dakikada Fenerbahçe üstünlüğü yakaladı. Gustavo’nun ara pasında sol kanattan ceza sahasına giren Rossi, pasını altıpas noktasına çıkardı. Yaşanan karambolde top önünde bulan Osayi’nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

42’nci dakikada kaleci Altay’ın müdahalesi ile Sivassporlu futbolcu Henrique, yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya, daha sonra VAR incelemesinde bulundu. Özkahya, penaltı noktasını gösterirken kaleci Altay’ı sarı kartla cezalandırdı.

45’inci dakikada topun başına geçen Henrique’nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluşturdu: 1-1.

69’uncu dakikada savunmadan dönen topla Sivasspor yarı sahasında buluşan Osayi’nin rakiplerini geçerek ceza yayının az gerisinden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muammer’de kaldı.

86’ncı dakikada Szalai’nin ceza sahası dışı sol çapraz çektiği sert şutu kaleci Muammer tokatlayarak oyun alanına çeldi.

Karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

TISSERAND SAKATLANDI

Fenerbahçeli futbolcu Tisserand, Sivasspor maçının 21’inci dakikasında sakatlık yaşadı. Sağ bacağını tutan Tisserand, saha içinde yapılan tedavisinin ardından oyuna devam edemezken, 22’nci dakikada yerine Szalai oyuna dahil oldu.

İRFAN CAN KAHVECİ DEVAM EDEMEDİ

Sarı-lacivertli ekipte İrfan Can Kahveci, Sivasspor maçında sakatlık yaşadı. Karşılaşmasının 59’uncu dakikasında Mesut Özil’in yerine oyuna dahil olan İrfan Can, topsuz alanda bir süre bekledi. Daha sonra kendini yere bırakan İrfan Can’a saha içinde tedavi uygulandı. Oyuna devam etmek isteyen İrfan Can, devam edemeyeceğini anladığı zaman değişiklik istedi. İrfan Can Kahveci 73’üncü dakikada oyundan çıkarken yerine Max Meyer dahil oldu.

PEREİRA: SAHADA OYUNCULAR ARASI BAĞLANTIYI YAKALAYAMADIK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, “Takım ruhu ve mücadele iyiydi ama eksik olan şeyler vardı. Oyuncular arasındaki bağlantı eksikti” dedi.

Süper Lig’in 4’üncü haftasında Fenerbahçe konuk ettiği Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Vitor Pereira, sahada oyuncular arasında bir bağlantı sorunu olduğunu ifade ederek, “Bugünkü maçta her şeyden biraz oldu. Takım ruhu ve mücadele vardı ama eksik olan şeyler vardı. Oyuncular arasındaki bağlantı eksikti. Yeni gelen oyuncular vardı, milli takımlardan dönenler vardı. Kimisi maçtan 1 gün önce, kimisi 2 gün önce döndü. Bu nedenle aradaki uyumu yakalamak kolay olmadı. Yine de takım ruhu güzeldi. Önceki maçlarda gösterdiğimiz bazı davranışlarımız eksikti. Özellikle ilk yarıda boşluklar yakalamaya çalıştık ama oyun çok durdu. Skordan memnun değilim ama her zaman kazanamazsınız. Bugün takımın mücadelesinden memnunum. Taraftarlarımız bugün bize destek olmak için her şeyi yaptılar. Sakat olan oyuncuların iyileşmesi için elimizden geleni yapıp bir sonraki maça hazırlanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“YÜKSEK RİTİMLİ, BOL KOŞULU VE FAULÜN AZ OLDUĞU OYUNLARI SEVİYORUM”

Pereira, mücadelenin çok durmasıyla ilgili olarak, “Tabii ki ben yüksek ritimli, bol koşulu ve faulün az olduğu oyunları seviyorum. İngiltere’deki gibi takımların çok koştuğu maçları seviyorum. Hakemlerin de oyunu ne zaman durdurup ne zaman durdurmamaları gerektiğini iyi ayırt etmeleri gerekiyor. Oyun çok fazla durduğu zaman tribünler için de güzel bir şov olmuyor. Oyunun çok durması güzel bir şey değil. Ama tabii ki bunun sorumlusu ben değilim. Bu hakemin sorumluluğundadır” dedi. Yaşanan sakatlıklara da değinen Pereira, “Bazı dramatik sakatlıklarımız oldu. Pelkas ve Serdar Dursun omzundan sakatlanmıştı. Kas sakatlıklarımız da var. Yüksek ritimli, baskılı oynamak istiyoruz. Bu yoğun tempoya adapte olmaları gerekiyor. Bazı oyuncuların bu tarz sakatlıklar yaşaması normal. Milli takımlar da bizi etkiliyor. Tisserand milli takıma gitti ve nasıl bir zeminde oynadığını bilmiyoruz. Onun da kasığında çekme oldu. Serdar’ın muhtemelen burnu kırıldı. Bunun maç temposuyla alakalı olduğunu düşünmüyoruz. Bazı oyuncular bu ritimle ilgili sıkıntılar yaşamış olabilir ama bazı sakatlıklar bu ritimle ilgili değil” ifadelerini kullandı.


“ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR”

Portekizli teknik adam, sahada koşan ve mücadele eden bir Fenerbahçe olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Tabii ki ben de sahada koşmayan bir takım görsem, ben de endişelenirdim. Taraftarlarımız her şeyi deneyen çok çalışan bir takım görüyor. Tabii ki bazı şeyleri tam yapamıyoruz. Yeni gelen oyuncular var, milli takımdan gelen oyuncular var. Berisha, Rossi, Meyer’in takım arkadaşlarını tanımaları gerekiyor. Takımdaki diğer oyuncuların da onları tanıması gerekiyor. Biraz zaman gerekiyor bunun için. Ben memnunum onların performansından ama saha içindeki bağlantıyı kurmamız için, dediğim gibi zamana ihtiyacımız var.”

“BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN OYUNCUNUN KALİTESİDİR”

Serdar Aziz, İrfan Can Kahveci ve Osayi-Samuel’in sakatlık yaşadığı anla ilgili yöneltilen soru üzerine Pereira, “Gerçekten çok fazla durum oldu aynı anda. 3 oyuncumuz sakatlık nedeniyle yerdeydi. Öncelikle sakatlıklarını anlamamız ve bir yandan da sahadaki Türk oyuncu sayısını hesaplamamız gerekiyordu. O anda birçok şey oldu ve bizim de beklememiz gerekiyordu. Serdar çıksaydı, 2 oyuncu değiştirmemiz gerekecekti. Osayi de dizine darbe almıştı. İrfan aynı noktadan sakatlandı. Tisserand’ın ardından Serdar’ın durumu ve İrfan’ın sakatlığı oldu. Yabancı kuralına karşı değilim. Türk oyuncular açısından çıkarılan bir kural olduğunu düşünüyorum. Ama benim için oyuncunun hangi milletten olduğunun önemi yok. Benim için önemli olan oyuncunun kalitesidir. Çin’de de böyle bir kural vardı. Kurala adapte olmanız gerekiyor. Bugünkü gibi durumlar yaşanabiliyor. Sakatlıkların ne olduğunu anlayıp sahadaki Türk oyuncuları hesaplamamız gerekiyordu. Bugün gerçekten çok fazla olayın olduğu bir maçtı” dedi.

“BİZİM BİRLİK OLARAK AİLE GİBİ AYAKTA DURMAMIZ GEREKİYOR”

Her takımın her maçta puan kaybedebileceğini ifade eden Pereira, “Burada 5 sene önceki tecrübemle şunu biliyorum ki, Türkiye’deki her maçta puan kaybedebilirsiniz. Özellikle milli aradan sonraki maçlar tehlikeli olur. Tam takım olarak hazırlanamazsınız, milli takımlara giden oyuncular, maça kısa süre kala gelirler. Bugün avantajlıydık aslında. 1-0 öne geçtik ama maalesef maç 1-1 oldu. Altay bugüne kadar bize çok puan kazandırdı. Benim istediğim birlik olma ruhudur. Kazansalar da kaybetseler de bunun birlikte olması gerekiyor. Bizim birlik olarak aile gibi ayakta durmamız gerekiyor. İstediğimiz sonucu alamadık ama taraftarların desteğini sonuna kadar hissettik. Tabii ki tökezlediğimiz zamanlar olacaktır ama aynı ruhla hareket edip ileriye dönük hareket etmemiz gerekiyor. Bir gün ‘dünyanın en iyisi’ deyip, ertesi gün çok kötüyüz demememiz gerekiyor. Her maçta bu bilinçle oynamamız gerekiyor. Penaltı konusunda yorum yapmak istemiyorum. Benim kontrol edebileceğim bir konu değil. Tabii ki bir fikrim var bununla ilgili olarak ama zamanı geri alamam ve karar veren kişi ben değilim. Futbolda bunlar var” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN