Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi biletini aldı

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi biletini aldı

Spor Toto Süper Lig'i ikinci sırada bitiren sarı-lacivertli ekip, Şampiyonlar Ligi'nde 2022-23 sezonuna 2. eleme turundan başlayacak.

Spor Toto Süper Lig'in 38. haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Sarı-lacivertli ekip, 23. dakikada Barış Başdaş'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibini 32. dakikada Serdar Dursun, 57. dakikada Serdar Aziz, 75. dakikada İrfan Can Kahveci ile 77 ve 89. dakikalarda Valencia'nın attığı gollerle 5-0 yendi.

Fenerbahçe bu sonucun ardından puanını 73'e yükselterek ligi ikinci sırada bitirdi.

Sarı Kanarya yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan katılma hakkı elde etti.

Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada stat çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Stada giriş sağlayanların üst araması yapılırken, tüm kapılar ile stat çevresinde önlem alındı.

Yeni Malatyaspor'da Fenerbahçe maç biletlerinin satışa sunulmasıyla taraftarlar karşılaşmaya kısmen ilgi gösterdi. 27 bin 500 kapasiteli Malatya Stadı'nda 7 bin bilet satılmasıyla tribünler boş kaldı.

Malatya ekibinin bitime 6 hafta kala küme düşmesi kesinleşmişti.

2017-2018 sezonunda Süper Lig'de mücadele etmeye başlayan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, bir sezon sonra topladığı 47 puanla ligi 5. sırada tamamlamış ve UEFA Avrupa Ligi'nde ön eleme oynama hakkı kazanmıştı.

2. turda Slovenya temsilcisi Olimpija'yı eleyen ekip, 3. turda Partizan'ı evinde 1-0 yenmesine rağmen Sırbistan'da 3-1 kaybettiği için gruplara kalamadan elenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN