Fener’den ön libero harekâtı

Fener’den ön libero harekâtı

Jorge Jesus yönetiminde yeni sezon hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe’de kadro güçlendirme çalışmaları sürüyor. Sarı-Lacivertli ekip, Portekizli teknik adamın istediği ön libero takviyesine odaklanırken Willian Arao ve Vinicius Souza için pazarlıklarda son aşamaya geldi.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus’un isteği doğrultusunda 6 numara takviyesi gündeme gelirken Sarı-Lacivertli yönetim, söz konusu takviye için çalışmalarını hızlandırdı. Teknik heyet, ön libero transferi için geniş bir liste ile yönetimin kapısını çalarken iki isim üzerinde çalışmalar yoğunlaştı. Fenerbahçe, Jorge Jesus’un listesinde yer alan isimlerden Willian Arao ve Vinicius Souza için girişimlerini sürdürüyor.

kar14-fb1.jpg

Portekizli teknik adamın eski öğrencisi Arao, Jesus ile yeniden çalışmaya ve Avrupa’da şansını tekrardan denemeye sıcak bakıyor. Oyuncunun kulübü ile bonservis pazarlıkları devam ederken Willian Arao tarafı sözleşme şartlarında Fenerbahçe’nin önerisine sıcak yaklaştı. Listenin ikinci sırasında yer alan Vinicius Souza’da ise Fenerbahçe’nin rakibi Celtic oldu. Belçika ve İskoç basınında yer alan haberlerde, Metinho transferini bitirdikten sonra Lommel’in 23 yaşındaki oyuncusunu 5 milyon euroya satabileceği belirtildi.

Vinicius, geride kalan sezonda 27 lig maçında 2 kez ağları sarsarken 1 de asist yaptı. Belçika Ligi’nin en iyi orta saha oyuncuları arasında yer alan 23 yaşındaki yıldız, Lommel’e geri dönse de Belçika ekibinin genç oyuncusunun satışından para kazanmak istediği biliniyor. Öte yandan Fenerbahçe’nin 2 yıl önce Gölcükspor’dan kadrosuna kattığı İsmail Yüksek, Jorge Jesus yönetiminde kampın parlayan yıldızı oldu. Portekizli hoca, İstanbul kampında sık sık fırsat verdiği İsmail’i Avusturya kampında da ilk 11’de denedi.

Geleceği tartışma konusu olan Luiz Gustavo’nun İstanbul’da bırakıldığı dönemde formayı kapan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, Jesus’un planları arasında kendisine yer bulmayı başardı. Son oynanan Partizan maçında 90 dakika sahada kalan İsmail Yüksek, yüzde 95 isabetli pas oranı yakalarken 5 ikili mücadele kazandı. 3 hava topu mücadelesinin 2’sini kazanan 23 yaşındaki oyuncu 2 kez de kritik pas arası yaparak teknik heyetten alkış aldı. Bu gelişmenin ardından Luiz Gustavo’nun gözden çıkarılması an meselesi oldu. Sarı-Lacivertliler, Jorge Jesus’un istediği 6 numara takviyesini yapması durumunda bu bölgede alternatif oyuncu İsmail Yüksek olacak ve Gustavo’ya ihtiyaç duyulmayacak

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN