Formula 1 Avustralya Grand Prix'si ile start veriyor

Formula 1 Avustralya Grand Prix'si ile start veriyor

Dünyanın en çok takip edilen motor sporları organizasyonlarından Formula 1'de 2016 sezonu bu hafta sonu koşulacak Avustralya Grand Prix'si ile başlıyor.

Bu sezon tam 21 grand prix'te yarışılacak Formula 1'de sezon 25-27 Kasım tarihlerinde yapılacak Abu Dabi Grand Prix'si ile sona erecek.

Avustralya'da 58 tur üzerinden 5 bin 303 metrelik Albert Park pistinde yapılacak sezon ilk yarışı 20 Mart Pazar günü Türkiye saati ile 07:00'de başlayacak. 19 Mart Cumartesi günü 08:00'de yapılacak sıralama turları ile pilotların yarışlara başlayacağı sıraları belirlenecek.

AZERBAYCAN DA TAKVİME GİRDİ

Formula 1'de 2016 sezonuna yeni bir pist eklendi ve Avrupa Grand Prix'i takvime alındı. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek sezonun 8. yarışı 17-19 Haziran'da düzenlenecek.

Öte yandan geçen yıl iptal edilen Almanya Grand Prix'si de bu sezon yeniden takvime dahil oldu.

SON KAZANAN HAMILTON

Avustralya'da geçen sezonki yarışı Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kazandı. 1996'dan itibaren Albert Park'ta yapılan yarışlarda, 11 kez finişi ilk sırada gören McLaren takımı en fazla kazanan takım oldu.

Avustralya'da 1985 yılında sokak pisti şeklinde başlanan yarışlar, 1996'da Melbourne kentinde yapılan Albert Park'a alındı. Ferrari 7, Williams ise 5 kez zafer yaşadı.

Albert Park'ın en hızlı tur zamanı ise, 2004'teki 1.24.125 derecesi ile Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher'e ait bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN