Formula 1 Başkanı ırkçılık karşıtı 'jestler' yerine 'harekete geçeceklerini' söyledi.

Formula 1 Başkanı ırkçılık karşıtı 'jestler' yerine 'harekete geçeceklerini' söyledi.

Formula 1, 2020 yılından bu yana "We Race As One" adı altında ırkçılık karşıtı mesajlar veriyor. Griddeki sürücülerin bir araya gelip yarış başlamadan diz çökmesiyle gerçekleştiriliyordu. Formula 1 başkanı Stefano Domenicali ise artık bunun gibi 'jestler' yerine ırkçılığa karşı 'harekete geçeceklerini' söyledi.

Formula 1’in desteklediği ırkçılık karşıtı bir girişim olan “We Race As One” 2020 yılından bu yana sürücülerin yarış öncesi diz çökmesi ile devam etmekteydi. Formula 1 başkanı Stefano Domenicali’nin doğruladığı üzere artık bunu resmi bir seremoni olarak yapmayacaklarını fakat isteyen pilotların gene diz çökebileceğini dile getirdi.

raceasone.jpg

"ŞİMDİ İLERİYE DÖNME VE BAŞKA HAMLELERDE BULUNMA ZAMANI"

Sky Sports’a özel olarak konuşan Domenicali, "Bence yapılan, önemli bir jestti çünkü herkese her zaman saygı duymamız gerekiyor. Ancak şimdi ileriye dönme ve başka hamlelerde bulunma zamanı." dedi.

Domenicali aynı zamanda F1'in yeni çeşitlilik girişimi olan mühendislik bursu programını uzatmaları üzerine de, "Dünya için gerçekten önemli olan şeylere karşı Formula 1'in niyetini gösterdiğimizden emin olmamız gerekiyordu."

Domenicali’nin röportajı ise, dünya şampiyonu Hamilton’un aylar sonrasında ilk defa sosyal medyada fotoğraf paylaşarak “Gitmiştim. Şimdi geri döndüm” demesinin ardından geldi.

"BENCE SEZON BAŞLADIĞINDA TAMAMEN HAZIR OLACAK"

Domenicali, “Fotoğrafı gördüm, duruşunda ve yüzünde bir pozitiflik vardı. Bence bu çok önemli çünkü Lewis sadece spor için değil dünya için de inanılmaz bir kişilik.” dedi.

Hamilton’un Abu Dhabi sonrası sessizliğe bürünmesi hakkında da yorum yapan Domenicali, “Onun sessiz moda geçmesi tamamen saygı duyulabilir bir seçimdi. Bence sezona başladığında tamamen hazır olacak. Sekizinci şamiyonluk için öndeydi (Hamilton) bu nedenle buna odaklanmış olacağından eminim çünkü bu yıl çok fazla yeni şey var. Bu yeni şeyler de şampiyonayı daha çekici yapacaktır.” diye ekledi.

Formula 1’in 2022 sezonu, 20 Mart’ta Bahreyn GP ile birlikte başlayacak. 23-25 Şubat’ta ise sezon öncesi testleri başlayacak fakat ne yazık ki bu testlere Formula Yönetimi tarafından sosyal medya yasağı getirildi bu nedenle herhangi bir paylaşım olmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN