Formula 1, Rusya Grand Prix'si ile olan sözleşmesini feshetti

Formula 1, Rusya Grand Prix'si ile olan sözleşmesini  feshetti

Yarış takvimini organize eden Formula 1 ticari bölümü, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası bu ülkede yarış yapmanın imkansız hale geldiğini açıklayarak Rusya Grand Prix'sinin sözleşmesini feshetti.

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekatın bir gün sonrasında Rusya Grand Rrix'sini iptal eden F1, ne yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunuyordu.

Yapılan açıklamada, "Formula 1'in, Rusya Grand Prix organizatörü ile sözleşmesini sonlandırdığı ve bunun da Rusya'nın bir daha yarışlara katılamayacağı anlamına geldiği" belirtildi.

Rusya Grand Prix'si Formula 1'in en kazançlı yarışlarından bir tanesiydi ve uzun süreli bir kontratı bulunuyordu.

TÜRKİYE GRAND PRIX'Sİ TAKVİME ALINABİLİR Mİ?
Rusya'nın takvimden çıkarılmasının ardından Türkiye Grand Prix'sinin koşulması gündeme gelmişti. Konu hakkında F1 yönetimi ve İstanbul Park'tan henüz bir açıklama yapılmadı.

Şampiyonada daha önce birçok kez düzenlenen Türkiye Grand Prix'si, bu sezonun takviminde yer almıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN