Galatasaray evinde Altay'a 2 puan bıraktı

Galatasaray evinde Altay'a 2 puan bıraktı

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Galatasaray, Altay’ı ağırladı. Müsabaka 2-2’lik eşitlikle sona erdi. Altay ile berabere kalan Galatasaray ligde üst üste 4. maçında da puan kaybetti.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Galatasaray, Nef Stadyumu’nda Altay ile karşı karşıya geldi. Mücadeleden 2-2 berabere ayrılan sarı-kırmızılılar ligdeki kötü gidişatına dur diyemedi. Ligde en son 11. haftada Gaziantep FK’yı mağlup eden Aslan daha sonra Fatih Karagümrük ve Yeni Malatyaspor ile berabere kalırken, Fenerbahçe’ye de mağlup olmuştu.

Galatasaray, Altay maçıyla birlikte Süper Lig’deki üst üste 4. maçında da puan kaybetti. Sarı-kırmızılılar gelecek hafta Sivasspor’a konuk olacak.

puan-durumu.jpg

KADRODA 4 İSİM DEĞİŞTİ

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Altay'ı konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, ligde son oynanan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçının ilk 11'ine göre 4 değişiklik yaptı.

Sarı-kırmızılı takım, Nef Stadı'nda yapılan maça Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Victor Nelsson, Marcao, Patrick van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Sofiane Feghouli, Halil Dervişoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Mustafa Muhammed 11'i ile çıktı.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde İsmail Çipe, Alpaslan Öztürk, Ryan Babel, Oğulcan Çağlayan, Olimpiu Morutan, Christian Luyindama, Aytaç Kara, Barış Alper Yılmaz, Emre Kılınç, Mbaye Diagne yer aldı.

Teknik direktör Fatih Terim, ligin 14. haftasında deplasmanda 0-0 berabere kaldıkları Yeni Malatyaspor müsabakasının ilk 11'inde görev verdiği Babel, Barış Alper YIlmaz, Emre Kılınç ve Diagne'yi yedeğe çekti.

Tecrübeli teknik adam, bu oyuncuların yerine Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu, Mustafa Muhammed ve Feghouli'yi görevlendirdi.

AYTAÇ KARA 8 MAÇ SONRA KADRODA

Galatasaray'da orta saha oyuncusu Aytaç Kara, Süper Lig'de 8 maçın ardından kadroya alındı.

Sezon başında transfer edilen Aytaç, UEFA Avrupa Ligi listesinde yer almazken Süper Lig'de de uzun bir süredir müsabaka kadrosuna yazılmadı.

Son olarak 6. haftada deplasmanda Yukatel Kayserispor ile yapılan maçın 21 kişilik kadrosunda bulunan ve süre alamayan Aytaç, 8 karşılaşmanın ardından Altay mücadelesiyle kadroya girebildi.

Aytaç, bu sezon Süper Lig'de sadece 1 karşılaşmada 45 dakika süre bulabildi.

CICALDAU VE ÖMER BAYRAM KADRODA

Sarı-kırmızılı ekipte istikrarlı futbolcu Alexandru Cicaldau ile takımın tecrübelilerinden Ömer Bayram müsabaka kadrosuna yazılmadı.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Arda Turan ve Sacha Boey'in yanı sıra son dönemde kadroya giremeyen Gustavo Assunçao kadroda yer almadı. Bu oyuncuların yanı sıra ilk 11'in değişmezlerinden Cicaldau ve tecrübeli oyuncu Ömer Bayram da 21 kişi arasına giremedi.

Sarı-kırmızılı takımda ismi açıklanmayan bir futbolcunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı duyurulmuştu.

FATİH TERİM CEZALI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, cezası nedeniyle takımının başında sahaya çıkamadı.

Süper Lig'in 13. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde iki sarı kart görerek sahadan atılan Terim, bu ihlalinin cezasını Öznur Kablo Yeni Malatyaspor müsabakasında doldurdu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun ayrıca 2 farklı gerekçeyle toplam 5 maç ceza verdiği Terim, Altay maçında da görev yapamadı.

Fatih Terim'in yerine sarı-kırmızılı takımın başında antrenörler Selçuk İnan ve Necati Ateş yer aldı.

GALATASARAY'DAN ANLAMLI PANKART

Sarı-kırmızılı futbol takımı, sahaya kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak için pankartla çıktı.

Ev sahibi takımın futbolcularının seremoni için taşıdığı pankartta "Kadına şiddete son diyoruz." ifadeleri yer aldı.

TARAFTAR MUSTAFA CENGİZ'İ ANDI

Galatasaraylı taraftarlar vefat eden eski başkan Mustafa Cengiz için pankart açtı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, kale arkasında yer alan ve Mustafa Cengiz'in resmedildiği pankartta "Başımız sağ olsun." ifadesini yazdı.

BASIN TRİBÜNÜ KOLTUKLARI YENİLENDİ

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Nef Stadı'nın basın tribünündeki koltukları yeniletti.

Basın tribününe gelen Epözdemir, basın mensuplarının çalışma şartlarını inceledi. Koltukları yenileten Epözdemir, tribündeki eksikleri not alarak en kısa zamanda gidereceklerini belirtti.

ALTAY'DA TEK DEĞİŞİKLİK

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Süper Lig'de son yaptıkları Medipol Başakşehir maçının ilk 11'inde zorunlu tek değişikliğe gitti.

Tecrübeli teknik adam, Galatasaray maçına takımını Mateusz Lis, Cebrail Karayel, İbrahim Öztürk, Murat Akça, Kazımcan Karataş, Zeki Yıldırım, Andre Poko, Leandro Kappel, Cesar Pinares, Rodriguez, Karamoko Bamba 11'iyle çıkardı.

Cİhan Topaloğlu, Ahmed Rayan, Cem Özgener, Ceyhun Gülselam, Deniz Kadah, Erhan Çelenk, Marco Paixao, Serge Aka, Thaciano Mickael ve Tolga Ünlü yer aldı.

Mustafa Denizli, Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de oynattığı ancak cezalı duruma düşen Khaly Thiam'ın yerine Zeki Yıldırım'ı görevlendirdi.

MAÇTA İLK YARI

16. dakikada orta alandan Halil’in gönderdiği topu alan Mustafa Muhammed’in ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta araya giren İbrahim topu kornere çıkardı.

18. dakikada Kappel ile ceza sahası içinde verkaç yapan Pinares’in yerden yaptığı vuruşta top ağlara gitti. 0-1

25. dakikada sol taraftan Aanholt’un kullandığı köşe vuruşunda Nelsson’un kafa vuruşunu kaleci Lis oyun alanı içine çeldi.

30. dakikada sol taraftan içeri giren Aanholt’un ceza sahası içine yerden verdiği pasta Mustafa Muhammed’in şutunda top direkten oyun alanı içine döndü.

MAÇTAN İKİNCİ YARI

53. dakikada Aanholt’un sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda Halil’in kafa vuruşunda arka direğe seken topa kafa vuran Feghouli’nin vuruşu direğin üstünden auta çıktı.

58. dakikada Aanholt’un sol taraftan ceza sahası içine girip yerden verdiği pasta Halil’in şutu savunmada kaldı.

79. dakikada Patrick van Aanholt’un sağ taraftan kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Diagne’nin kafa vuruşunda top ağlara gitti. 2-1

82. dakikada ceza sahası içinde oluşan karambolde topu alan Bamba’nın şutunu kaleci Muslera kornere çeldi.

83. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda İbrahim’in köşe vuruşunda top Berkan Kutlu’ya temas etti. Hakem Cüneyt Çakır devam kararı verirken daha sonra VAR uyarısıyla tekrarını izlediği pozisyonda penaltı noktasını gösterdi.

86. dakikada beyaz noktanın başına geçen Bamba’nın kullandığı penaltı vuruşunda top ağlarla buluştu. 2-2

34. dakikada Marcao’nun pasında sol kanatta topla buluşan Feghouli’nin ceza sahası içine yerden verdiği pasta Halil Dervişoğlu'nun şutunda top ağlara gitti. 1-1

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN