Galatasaray - Fenerbahçe kadın futbol takımları karşılaştı

Galatasaray - Fenerbahçe kadın futbol takımları karşılaştı

Galatasaray ve Fenerbahçe Kadın Futbol Takımları, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Nef Stadı'nda özel maçta karşı karşıya geldi. Fenerbahçe kadın futbolu müsabakasını İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu stadyumda birlikte izledi.

Galatasaray ile Fenerbahçe kadın futbol takımlarının tarihte ilk kez karşı karşıya geldiği ve kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla oynanan özel maçı, sarı-lacivertiler 7-0 kazandı.

5. dakikadaki Fenerbahçe atağında Cordner, Galatasaray ceza sahasının önünde Daniels ile girdiği mücadele sonucu yerde kaldı. Hakem Cansu Tiryaki, faul yaptığını belirttiği Daniels'i kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

maccjpg.jpg

9. dakikada Berdan Bozkurt, Arzu Akbulut'un müdahalesiyle yerde kalınca hakem Cansu Tiryaki penaltı noktasını gösterdi. 10. dakikada penaltıyı kullanan Fatma Kara Şahinbaş meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

15. dakikada Jaleca'nın ceza sahası dışında sağ çaprazdan çektiği şutta kaleci Sude Sözüdoğru topu çeldi. Arka direkte Berdan Bozkurt önünde bulduğu meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2

31. dakikada Jaleca'nın sağ kanattan yaptığı ortada, penaltı noktası üzerinde Cordner'in üstünden atladığı topu arka direkte Fishley kontrol etti. Bu futbolcu yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 0-3

mac2i.jpg

34. dakikada Fishley'in ceza sahası dışında sol çaprazdan çektiği sert şutta, üst diğere de çarpan top filelere gitti: 0-4

39. dakikada Jaleca'nın sağdan ortasında ceza sahasında Cordner'in vuruşunda top kaleciden döndü. Ceza sahasında Fishley önünde kalan topu ağlarla buluşturdu: 0-5

40. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Cordner, ceza sahasına girerek kaleci Sude Sözüdoğru ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere attı: 0-6

Fenerbahçe karşılaşmanın ilk yarısı 6-0 önde tamamladı.

51. dakikada Yenney'in ara pasıyla ceza sahasına giren Setenay Sırım, karşı karşıya pozisyonda topu kaleci Sude Sözüdoğru'nun sağından ağlara gönderdi: 0-7

Kalan sürede başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 7-0 galip ayrıldı.

AKŞENER VE DAVUTOĞLU DA KATILDI

meraleklejpg.jpg

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Dostluk Maçı'na ilişkin, "İnşallah bu akşam bu dostluk maçının Türkiye'deki pek çok ayrışmanın da önüne geçecek bir örnek olmasını diliyorum. Kadına şiddete son." dedi.

Akşener, Nef Stadı'nda Galatasaray ile Fenerbahçe kadın futbol takımları arasında oynanan ve deplasman takımının 7-0 galibiyetiyle sonuçlanan Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Dostluk Maçı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu akşam çok güzel bir olaya şahitlik ettiklerini söyledi.

Dünyanın en önemli spor karşılaşmalarından birinin Fenerbahçe ile Galatasaray rekabeti üzerine yapılan derbi olduğunu vurgulayan Akşener, şöyle devam etti:

"Bugün kadına şiddete dikkati çekmek ve kadına şiddete 'hayır' demek, kadınla kadınlara yönelik davranışların düzeltilmesini sağlamak amaçlı bu iki ezeli rakip kadın futbol takımlarıyla maç yaptılar ve çok özel bir olaya şahitlik ettik. Berabere gibi olsaydı daha mutlu olacaktım ama onu da söylemiş olayım. İnşallah bu akşam bu dostluk maçının Türkiye'deki pek çok ayrışmanın da önüne geçecek bir örnek olmasını diliyorum. Kadına şiddete son."

davutoglumac.jpg

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, maç ile ilgili sosyal medyada "Kadına yönelik şiddetle mücadele için düzenlenen özel maçta Galatasaray ve Fenerbahe kadın futbol takımlarının tarihi mücadelesine eşim Sare hanımla tanıklık ettik. Kadına karşı şiddet konusunda farkındalık oluşturma çabaları için FB ve GS spor klüplerini tebrik ediyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN