UEFA Avrupa Ligi'nde heyecan dorukta! Galatasaray, yarın akşam İsveç ekibi Malmö ile kozlarını paylaşacak. Kritik mücadele öncesinde Malmö cephesinde kaleci krizi yaşanıyor. Kaleye öyle bir isim geçiyor ki Galatasaray Malmö'ye fark atacak...
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın akşam Malmö'ye konuk olacak. Kritik mücadele öncesi İsveç ekibinde yaşanan kaleci krizi, sarı-kırmızılı ekip için avantajlı bir durum oluşturabilir. Malmö'nün deneyimli file bekçileri Johan Dahlin ve Ricardo Friedrich’in oynama ihtimallerinin düşük olması, kaleyi 17 yaşındaki Joakim Persson’a emanet etmelerine yol açabilir.
DAHLİN SAKAT, FRİEDRİCH HASTA
Malmö'nün 38 yaşındaki tecrübeli kalecisi Johan Dahlin, çapraz bağ sakatlığı nedeniyle geçtiğimiz aydan bu yana forma giyemiyor. Dahlin’in yokluğunda kaleyi devralan 31 yaşındaki Brezilyalı kaleci Ricardo Friedrich’in ise son antrenmana hasta olduğu için katılamadığı belirtildi. İsveç basınında yer alan haberlere göre Friedrich'in, Galatasaray karşısında oynaması zor görünüyor.
KALEYİ GENÇ PERSSON KORUYACAK
Friedrich'in de oynayamaması durumunda Malmö’nün kalesini 17 yaşındaki genç kaleci Joakim Persson’ın koruması bekleniyor. Persson, bu sezon sadece bir kez forma giydi ve İsveç Kupası ikinci turunda, Malmö’nün 3. Lig takımı Torslanda’yı uzatmalarda 5-2 mağlup ettiği maçta 120 dakika sahada kaldı. Böylesine büyük bir maçta henüz deneyim kazanmamış bir kalecinin sahaya çıkması, Galatasaray’a büyük bir avantaj sağlayabilir.
DEFANSTA DA EKSİKLER VAR
Malmö’nün yalnızca kaleci pozisyonunda değil, defans hattında da ciddi eksikleri bulunuyor. Stoper Pontus Jansson, sağ bek Anton Tinnerholm ve kanat oyuncuları Sead Haksabanovic ile Stefano Vecchia sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamayacak. Bu durum, Malmö’nün Galatasaray karşısında savunmada zaaflar yaşayabileceğini gösteriyor.
GALATASARAY İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Malmö’nün kritik eksikleri, Galatasaray’ın deplasmanda alacağı bir galibiyetle grupta liderlik yarışında avantajlı bir konuma geçmesini sağlayabilir. Özellikle hücum hattında etkili isimlere sahip olan sarı-kırmızılı ekip, Malmö’nün eksiklerini fırsata çevirerek önemli bir skorla İstanbul’a dönmek istiyor.
Yarın TSİ 20:45’te başlayacak mücadelede, Galatasaray’ın hücum hattının Malmö’nün genç kalecisini nasıl zorlayacağı şimdiden merak konusu. Teknik direktör Okan Buruk ve öğrencileri, İsveç ekibinin zaaflarını değerlendirmek için hazırlıklarını tamamlamış durumda.