Aslan yuvasına fazla yaklaşma!

Aslan yuvasına fazla yaklaşma!

Galatasaray, 6 Mayıs 2017’den bu yana bileğinin bükülmediği Türk Telekom Stadı’nda Trabzonspor’u Diagne ve Belhanda’nın (2) golleri ile devirdi. Lider Başakşehir ile puan farkını 6’ya indiren Sarı-Kırmızılı takım, evindeki 30 maçlık namağlup seride 25. galibiyetini elde etti. Baştan sona nefes kesen 90 dakikada Fırtına’nın tek sayısı Rodallega’dan geldi.

Alanyaspor deplasmanında 2 puan bırakan moralsiz Galatasaray’ın MKE Ankaragücü zaferi ile kendine gelen Trabzonspor’u konuk ettiği karşılaşma baştan sona nefes kesen bir tempoya sahne oldu. 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup olduktan sonra hiç yenilmediği Türk Telekom Stadı’nda oynanan maça fırtına gibi başlayan Cimbom, Fırtına’yı da kaybedenler kulübüne kaydettirdi. Sarı-Kırmızılılar, söz konusu süreçteki 30. iç saha sınavında 25. galibiyetini elde etti. Belhanda’nın müthiş oyunu ile yönlendirdiği Aslan, bu kritik galibiyetin ardından lider Medipol Başakşehir ile puan farkını da 6’ya indirdi.

İlk bölümlerde oyunu domine eden Galatasaray, 3. dakikada gole yaklaştı. Belhanda’nın uzun pasıyla savunma arkasına sarkan Diagne ceza sahası içinde şutunu attı, top az farkla auta gitti 16’da Rodallega altıpasın sol çaprazında dar açıya rağmen vurdu, kaleci Muslera topa ayaklarıyla müdahale etti. 18’de Diagne’nin pasıyla ceza sahasına giren Onyekuru, kaleci Arda ile karşı karşıya geldiği pozisyonda yerde kaldı. Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. 21’de atışı kullanan Diagne, topu ağlara gönderdi: 1-0. 25’te Ndiaye’nin şutunda top az farkla üstten dışarı çıktı. 30’da Nwakaeme’nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Rodallega, Marcao’dan sıyrıldıktın sonra vurdu, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1. 36’da Nagatomo’nun soldan ortasında Diagne kale önünde kafayı vurdu, top üstten dışarı gitti. 45’te Belhanda’nın ceza sahası dışından şutunda Hüseyin’e çarpan top ağlarla buluştu: 2-1. 45+3’te Yusuf’un kullandığı serbest vuruşta arka direkteki Nwakaeme müsait durumda topu dışarı gönderdi, ilk yarı 2-1 Galatasaray’ın üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci 45 dakika da tempolu başladı. 51’de Feghouli ile duvar pası yapan Belhanda ceza alanına girer girmez vurdu, top Arda’nın sağından ağlara gitti: 3-1. 55’te Yusuf’un sağdan içeri doldurduğu top savunmadan sekti. Nwakaeme gelişine vurdu, defansa çarpan meşin yuvarlak kornere gitti. 57’de sağdan kulanılan kornerde Rodallega altıpasta kafayı vurdu, Muslera topu güçlükle kornere çeldi. 61’de Trabzonspor ceza alanında yaşanan karambolde müsait durumda topa sahip olan Ndiaye vurmakta gecikince savunma uzaklaştırdı. Mücadele Cimbom’un 3-1’lik üstünlüğü ile son buldu.

STAT: Türk Telekom

HAKEMLER: Ümit Öztürk, Kerem Ersoy, Osman Gökhan Bilir

GALATASARAY: Muslera 8, Linnes 8, Luyindama 7, Marcao 7, Nagatomo 8, Ndiaye 8 (Dk. 86 Selçuk ?), Donk 8, Feghouli 8 (Dk. 83 Yunus ?), Belhanda 9 (Dk. 89 Emre ?), Onyekuru 8, Diagne 8

TRABZONSPOR: Arda 7, Kamil Ahmet 7, Hüseyin 7, Hosseini 7, Amiri 7, Toure 6 (Dk. 46 Abdulkadir Parmak 7),
Yusuf 8, Ekuban 7, Abdülkadir Ömür 6, Nwakaeme 7, Rodallega 8

GOLLER: Diagne (21 Pen.), Belhanda (45 ve 51) / Rodallega (30)

SARI KARTLAR: Diagne, Donk, Belhanda, Linnes / Arda

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN