Galatasaray'a İspanya'da şok | Real Madrid - Galatasaray: 6-0

Galatasaray'a İspanya'da şok | Real Madrid - Galatasaray: 6-0

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. hafta mücadelesinde deplasmanda Real Madrid'e 6-0 yenildi. Sarı-kırmızılılar bu sonucun ardından gruptan çıkma şansını matematiksel olarak yitirdi.

Real Madrid ile Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu dördüncü hafta maçında karşı karşıya geldi. Santiago Bernabeu'da oynanan maçı Real Madrid 6-0 kazandı. Ev sahibinin gollerini 4, 7 ve 90+2. dakikalarda Rodrygo, 14. dakikada penaltıdan Sergio Ramos, 45 ve 81. dakikalarda Karim Benzema attı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde tarihinin en farklı mağlubiyetini aldı.

Bu sonucun ardından 1 puanda kalan Galatasaray'ın gruptan çıkma şansı son buldu. Real Madrid ise puanını 7'ye çıkardı. A Grubu'nun diğer maçında PSG, deplasmanda Club Brugge'ü 1-0 mağlup etti ve 12 puana çıkarak son 16 turuna kalmayı garantiledi. Club Brugge ise 2 puanda kaldı.

Grubun 5. haftasında  Galatasaray 26 Kasım'da UEFA Avrupa Ligi'ne kalmak açısından kritik maçta Club Brugge'ü konuk edecek. Real Madrid ise PSG'yi konuk edecek.

Utanç duyulacak bir skor aldıklarını kaydeden tecrübeli hoca, "Oyunla ve mağlubiyetle ilgili söylenecek tek şey var, o da yazık. Sadece farklı sonuç olarak üzülmedik, aynı zamanda utandık." dedi.

19-11/07/3iz3v_1573077208_9045.jpg

"SADECE YAZIK"

Oyunculara bir takım mesajlar verdiğini kaydeden Terim, "İlk 10 dakikada 3-0 ile başlamak hiçbir antrenörün planında yoktur. Çok uzun zamandır içeriye ve dışarıya bir takım mesajlar veriyorum. En önemli şey, söylediklerim ile söyleyemediklerim arasındaki uçurum. Mağlubiyet olabilir ama bugünkü mücadele, yok. Söylenecek de fazla bir şey yok esasında. Yazık sadece. 9 tane maçımız var ve her oyuncuya ocak ayına kadar ihtiyacımız var. Tabii ki çok üzgünüz, taraftarımıza üzgün bir gün yaşattığımız için daha da üzgünüz ama sonuçta belki şöyle olabilir diyebileceğimiz bir şey de yok." ifadelerini kullandı.

"BU SKOR AZ BİLE"

Fatih Terim, "Hiç seslenmeden bu mağlubiyeti, daha 10 dakikada 3-0 ile başlarsanız, bu skor az bile olur." dedi.

19-11/07/manset-sablonu-kopya.jpg

 "REAL MADRID MUHTEŞEMDİ"

Deneyimli teknik adam, "10-15 senede bir böyle bir şey yaşıyoruz galiba. Real Madrid hakikaten muhteşemdi, çok iyiydi ama maç da çabuk kopunca, Real Madrid daha da rahatladı. Zaten çok iyi bir takım, bugün çok daha iyiydi." yorumunu yaptı.

"SORUMLU BENİM, KABAHAT BENDE"

Terim, "Eğer oyunda bir sıkıntı varsa ilk sorumlu benimdir ancak maalesef, bazı yapmak istediklerimiz için beklemek zorundayız. Onu da hep söylüyorum ben. Tarzımızı, stilimizi, bakış açımızı değiştirmeliyiz. Zaten geçen gün işin özünü de söyledim. Biz transferlerde oyuncuların geçmişine yatırım yapıyoruz, esasında geleceğine yatırım yapmamız dedim zaten. Sorunları benim çözmem gerekiyor, haklısınız. Mağlup olmak sorun değil burada ama farklı mağlup olduğumuz için konuşuyoruz. Mücadele edip mağlup olsak sorun değil ama mücadele etmediğimiz için konuşuyoruz. Herhalde sorunları halledemediğim için sorumlu benim, kabahat bende yani, çocuklarda bir şey yok." sözleriyle konuşmasını noktaladı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

92'İki golü bulunan Benzema takımının son golünde asisti yapıyor.

92'GOL: Benzema'nın savunma arkasına attığı pasla topla buluşan Rodrygo ince bir dokunuşla takımının altıncı golünü kaydediyor.

89'Karşılaşmanın sonuna iki dakika ilave edildi.

88'Real Madrid isabetli paslarla topa sahip olmayı sürdürüyor.

88'Galatasaray'da Nagatomo oyundan alındı ve yerine Adem Büyük girdi.

81'GOL: Modric'in pasında son çizgide topla buluşan Carvajal kale sahasına çevirdi ve Karim Benzema boş kaleye dokuşu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

81'Asist Daniel Carvajal Ramos

77'Ömer Bayram'ın kullandığı köşe vuruşunda Donk kafayı vurdu ve top Lemina'nın önünde kaldı. Lemina'nın yakın mesafeden yaptığı vuruş ise etkili olmadı ve top kalecide kaldı.

77'Ömer'in sol taraftan kale sahasına yaptığı ortada savunma topu kornere attı.

75'Feghouli ceza yayı üzerinden sol ayağıyla şutunu attı ama top savunmadan döndü.

73'Isco'dan aldığı pasla sol taraftan ceza sahasına giren Benzema topu Luyindama'dan kurtardıktan sonra çaprazdan sert vurdu fakat kaleci Muslera gole izin vermedi.

71'Ev sahibi ekip bir kez daha tüm hatlarıyla Galatasaray yarı sahasında.

68'Real Madrid'de Eden Hazard oyundan çıktı. Kalan dakikalarda Isco görev yapacak.

66'Galatasaray savunmasının istediği gibi uzaklaştıramadığı top ceza yayı üzerinde Kroos'un önünde kaldı. Alman futbolcunun vuruşunda kaleci Muslera topu çelmeyi başarırken dönen topu tamamlamak isteyen Benzema'nın zayıf vuruşunu Luyindama çizgiden çıkarttı

65'Lemina'nın sağ taraftan yaptığı ortada Real Madrid savunması topu Babel'e gelmeden uzaklaştırdı.

63'Topla oynama oranlarında Real Madrid'in yüzde 68'e yüzde 32 üstünlüğü bulunuyor.

60'Real Madrid'de Casemiro oyundan çıkarken yerine tecrübeli futbolcu Luka Modric giriyor.

57'Hakeme itirazlarda bulunan Ryan Babel sarı kart gördü.

57'Hakeme itirazlarda bulunan Ryan Babel sarı kart gördü.

55'Temsilcimiz geride kalan bölümlerde baskıyı aşıp topu ikinci ve üçüncü bölgelere taşımakta zorluk yaşadı.

51'Kroos serbest vuruşta topu ceza sahasının uzak köşesindeki Varane'a yolladı ancak Fransız savunmacının kafayla içeri çevirdiği top Muslera'da kaldı.
5

0'Hazard yerde kaldı ve Real Madrid etkili olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı.

49'Casemiro'nun ortasında ceza sahasının uzak köşesinde topu alan Benzema, dar açından sol ayağıyla vuruşunu yaptı fakat top farklı şekilde dışarı gitti.

47'Galatasaray oyuncu değişiklikleriyle birlikte üçlü savunmaya döndü. Oyundan çıkan Andone yerine ise ileri uçta Babel görev yapıyor.

46'Sarı kırmızılılarda Florin Andone yerine ise Ryan Donk oyuna giriyor.

46'Real Madrid ikinci yarıya baskıyla başladı.

46'Galatasaray'da ikinci yarı öncesi Nzonzi yerine Ömer Bayram oyuna giriyor.

45'Alman hakemin işaretiyle maçta ikinci yarı başladı.

45'İlk yarının sonuna üç dakika ilave edildi.

45'İlk iki golün sahibi Rodrygo dördüncü golde asisti yaptı.

45'GOL: Nagatomo'nun hatası sonrası topla buluşan ve sağdan ceza sahasına giren Rodrygo kale sahasına çevirdi ve Karim Benzema topu boş kaleye gönderdi.

42'Real Madrid'de ilk iki golün asistini yapan Marcelo sakatlığı sebebiyle oyundan alındı ve yerine Ferland Mendy girdi.

42'Ev sahibi ekipte Valverde, Lemina'ya yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.

40'Galatasaray'da Lemina sakatlık geçiriyor.

38'GOL İPTAL! Kroos'un kullandığı serbest vuruşta Casemiro kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi fakat yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ve ağlara giden top GOL değeri kazanmadı.

37'Real Madrid, Luyindama'nın Kroos'a yaptığı müdahale sonrası tehlikeli olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı.

36'Real Madrid savunmasının arkasına atılan uzun topa Feghouli ve Babel hareketlendi ancak kalesini terk eden Courtois tehlikeyi savuşturdu.

35'Toni Kroos'un kaleye oldukça uzak bir mesafeden kullandığı serbest vuruşta Benzema etkili bir kafa vuruşu yapamadı.

29'Real Madrid'de Eden Hazard sakatlık geçiriyor.

29'Real Madrid'de Eden Hazard sakatlık geçiriyor.

27'Geride kalan bölümde topla en çok buluşan isim Real Madrid'den Toni Kroos oldu.

23'Ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Benzema içeri çevirdi ancak savunma topu kornere attı.

21'Lemina'dan seken topu ceza yayının biraz gerisinde önünde bulan Andone'nin vuruşu etkili olmadı.

19'Galatasaray rakip savunmayı ilk defa dengesiz yakaladı ancak topla birlikte ceza sahasına yaklaşan Seri ile sağ taraftan atağa destek veren Feghouli anlaşmazlık yaşadı ve tehlike büyümedi.

17'Real Madrid sol kanatı oldukça etkili kullanıyor.

14'GOL Penaltıda topun başına geçen Sergio Ramos soğukkanlı bir vuruşla skoru 3-0'a getirdi.

13'Penaltıya sebebiyet veren Nzonzi sarı kart gördü.

12'PENALTI! Nzonzi'nin Kroos'a yaptığı müdahale için yapılan VAR incelemesinin ardından hakem beyaz noktayı gösterdi.

12'VAR! Alman hakem Kroos'un yerde kaldığı pozisyon için VAR incelemesi yapıyor.

9'Savunmadan seken topu ceza yayı üzerinde önünde bulan Benzema sol ayağıyla vuruşunu yaptı ancak top üstten dışarı gitti.

9'Ev sahibi ekip tüm hatlarıyla rakip yarı alana yerleşti.

7'Real Madrid'in ikinci golünde de asisti yapan isim Marcelo oldu.

7'GOL Real Madrid ilk golün ardından ön alanda yaptığı baskıyla topu kazandı. Sol tarafta topla buluşan Marcelo bu sefer sağ ayağıyla ortasını yaptı. Penaltı noktasının ilerisinde iyi yer tutan Rodrygo etkili bir kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı.

5'Kroos'un ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci Muslera topu çelmeyi başardı.

4'Real Madrid'i öne geçiren golde asisti yapan isim Marcelo oldu.

4'GOL Sol taraftan Marcelo'nun yaptığı ortada top herkesi geçip arka direkteki Rodrygo'ya geldi. Genç futbolcu önünü boşaltıp sol ayağıyla uzak köşeye vuruşunu yaptı ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

1'Galatasaray ilk dakikalarda isabetli paslarla oyun kurmak istiyor.

M.Ö.Hakem ilk düdüğünü çaldı ve zorlu mücadele başladı.

M.Ö.Zorlu karşılaşmada Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer görev yapacak. Yardımcılıklarını ise Thorsten Schiffner ve Marco Achmüller yapacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN