Grip diye hastaneye giden futbolcu iki bacağını kaybetti!

Grip diye hastaneye giden futbolcu iki bacağını kaybetti!

İngiltere'nin Wellington Phoenix takımında oynayan Levi Dewey, grip belirtileriyle hastaneye gitmesinin ardından iki bacağını birden kaybetti. Çoklu organ yetmezliği yaşadığı ve şiddetli sepsis geçirdiği açıklanan Levi Dewey'in ailesi ameliyatın ardından protezler için gereken 10 bin sterlin için yardım kampanyası başlattı.

İngiltere'nin amatör takımlarından Wellington Phoenix'te forma terleten 21 yaşındaki Levi Dewey, grip semptomlarıyla rahatsızlanarak hastaneye gitti. Çoklu organ yetmezliği geçirdiği anlaşılan Levi'nin ailesine hayatta kalma şansının yalnızca yüzde 30 olduğu söylendi.

ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ YAŞADI

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; 7 Aralık 2022'de Levi, grip benzeri semptomlar ve nefes alma güçlüğü ile Royal Derby Hastanesine kaldırıldı. Durumu hızla kötüleşti ve septik şoka girerek çoklu organ yetmezliği yaşadı.

Doktorlar onun influenza B ve pnömokokal pnömoniden (pnömokok bakterisi) yakalandığı teşhis etti.

Yoğun terapi ünitesinde durumu daha da kötüleşen Levi, ECMO (ekstrakorporeal membran oksijenasyonu) ve tam organ desteği almak üzere Leicester'daki Glenfield Hastanesine nakledildi.

9 Ocak'ta Levi, Royal Derby'ye geri götürüldü, ancak iki gün sonra, kaptığı sepsisinin ciddiyeti nedeniyle her iki bacağının da diz altı kesilmesi gerektiği söylendi.

AİLESİ KAMPANYA BAŞLATTI

Ameliyatın ardından protezler için gereken 10 bin sterlin için yardım kampanyası başlatıldı. Toplanan yardım parası 80 bin streline ulaştı.

İyileşme sürecinin ardından Levi, uygun protezlerle yürümeye başlayacak. Kalan yardım paraları ise ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye almak için kullanılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN