Haas F1 Takımı Mazepin ve Uralkali ile olan anlaşmasını feshetme kararı aldı

Haas F1 Takımı Mazepin ve Uralkali ile olan anlaşmasını feshetme kararı aldı

Haas, 2021 sezonu öncesinde beklenmedik bir şekilde Nikita Mazepin ile anlaşmış ve babasının sahibi olduğu Uralkali şirketiyle isim sponsorluğu anlaşması yapmıştı. Böylelikle de Uralkali takımın ana gelir kaynağı ve sponsoru haline gelmişti.

Haas, 2021 sezonu öncesinde beklenmedik bir şekilde Nikita Mazepin ile anlaşmış ve babasının sahibi olduğu Uralkali şirketiyle de isim sponsorluğu anlaşması yapmıştı. Böylelikle de Uralkali takımın ana gelir kaynağı ve isim sponsoru haline gelmişti.

YIL BOYUNCA TAKIM ARKADAŞININ GERİSİNDE KALMIŞTI

Rus pilotun Formula 1’deki ilk çaylak sezonu ise pek de iyi geçmedi. Yıl boyunca takım arkadaşı Mick Schumacher’in açık ara farkla gerisinde kalması bir yana attığı spinlerle de tam bir ‘internet meme’ olmuştu.

DÜŞÜK PERFORMANSINA RAĞMEN BABASI SAYESİNDE TAKIMDA KALMAYA DEVAM ETTİ

Düşük performansına rağmen Haas, Mazepin ve dolayısıyla Uralkali ile olan işbirliğine devam etti bunun en büyük sebebi ise son yıllarda sert düşüş yaşayan Haas takımının hem yeni pilotlara hem de maddi desteğe ihtiyacı olmasıydı. Bu sebeple de yaptıkları bu Kazan – Kazan ilişkisi devam etmiş oldu.

mazebin-001.jpg
"Nikita Mazepin ve Putin'e yakınlığıyla bilinen, Nikita'nın babası Dmitry Mazepin"

TESTLERİN SON GÜNÜNDE TASARIM DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLDİ

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan olayların ardından ise Haas takımı, Barselona testlerinin son gününde Uralkali logosunu ve Rus bayrağının temsili renklerini aracından kaldırmıştı. Daha sonrasında da FIA kurulu toplanmış ve Rus aynı zamanda da Belaruslu sürücülerin yarışmaya devam edebilmesi için belli şartlara uymaları gerektiğini açıklamıştı.

KOLTUĞU, FIA'NIN AÇIKLAMALARINDAN SONRA DAHA DA RİSKE GİRDİ

Mazepin’in koltuğu bu açıklamalardan sonra da daha fazla sallanmaya başladı ve SkyNews, Haas’ın Rus sürücü ile yollarını ayırma kararı aldığını belirten bir haber yapmıştı. Günün sonunda ise bu haber onaylandı ve Haas, Mazepin ve kendisine o koltuğu kazandıran babasının şirketi Uralkali ile yollarını ayırdığını duyurdu.

ANLAŞMAYI DERHAL SONLANDIRMA KARARI ALDILAR

Haas tarafından yapılan açıklamada, “Haas F1 Takımı, isim sponsoru olan Uralkali ve yarış pilotu Nikita Mazepin ile işbirliğini derhal sonlandırma kararı aldı.”

“Formula 1 topluluğu olarak bizler de, Ukrayna’nın işgali karşısında şok ve üzüntü içerisindeyiz. Bu savaşın hızlı ve barışçıl bir çözümle sona ermesini istiyoruz.” dedi.

MAZEPİN AÇIKLAMADA BULUNDU

Öte yandan Haas’ın aldığı bu kararla ilgili açıklama yapan Rus pilot, "Değerli taraftarlarım ve takipçilerim, F1 sözleşmemin feshedildiğini duyduğumda çok hayal kırıklığına uğradım.” dedi ve FIA’nın almış olduğu son kararlara uyacağını belirttiği halde neden böyle olduğuna anlam veremediğini söyledi ve sözlerine devam etti,

“Zorlukları anlıyor olsam da, FIA'nın kararı ve devam etmek için önerilen koşulları kabul etme konusundaki istekliliğim, tek taraflı olarak alınan bu kararda tamamen göz ardı edildi ve herhangi bir süreç izlenmedi.

Durumu anlamaya çalışanlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım. F1'de geçirdiğim zamana değer verdim ve daha iyi bir dönemde tekrar birlikte olabileceğimizi umuyorum.

Önümüzdeki günlerde söyleyecek daha çok şeyim olacak.” diyerek de ekledi.

YERİNE FİTTİPALDİ GELEBİLİR

Haas henüz Rus pilotun yerini kimin alacağını açıklamazken bu ismin Pietro Fittipaldi olacağı düşünülüyor bunun zira geçmiş günlerde takım patronu Gunther Steiner’ yapmış olduğu “İlk seçeneğimiz Fittipaldi olacak” yorumu ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Bazı kaynaklara göre ise Haas son dönemlerde daha da yaklaştığı Ferrari nedeniyle boş kalan koltuğun Alfa Romeo’dan ayrılmak zorunda kalan Antonio Giovinazzi’nin olabileceği yönünde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN