Hem Eğlendiren Hem de Fazla Kilolardan Kurtulmanızı Sağlayan Bu Yöntem Sizi Çok Şaşırtacak!

Hem Eğlendiren Hem de Fazla Kilolardan Kurtulmanızı Sağlayan Bu Yöntem Sizi Çok Şaşırtacak!

Sıcak mevsim şimdi geldi çattı. Yaz giderek yaklaşıyor ve uzun zamandır beklenen tatili nerede geçireceğinizi düşünmenin yanı sıra, şimdi tekrar forma girme zamanı. Gen olarak bu dönemde kıyafetlere sığma kaygısı ortaya çıkar...

Artık atılması gerek birkaç fazla kilomuz var demektir. Sizlerle paylaştığımız farklı haberlerimizde evde nasıl rahatça antrenman yapabileceğimizi anlattık. Vücut ağırlığı egzersizleri çoktur ve gerçekten her zaman etkilidir. Örneğin evdeki kanepeden faydalanarak daha yüksek ve daha sıkı kalçalara sahip olabiliriz.

Ancak hava güzel olduğunda, mümkün olduğunca açık havada zaman geçirmek istersiniz. Spor salonu tutkunları bile bu aylarda dışarıda antrenman yapmaya başlıyor. Kondisyon bisikletleri ve koşu bantları yerine, doğayla iç içe koşmak ve pedal çevirmek çok daha iyidir. Ancak, herkes koşmayı veya bisikleti sürmeyi sevmeyebilir. Buna bağlı yapılabilecek sporlar çoktur.

Yüksek sıcaklıklar baskı yapmaya başladığında, havuz mükemmel bir müttefik olabilir. Sadece yüzebilir veya eğlenceli su aerobiği kurslarına katılabilirsiniz. İlk satırlarda da görebileceğiniz gibi, birbirinden farklı çok sayıda fiziksel aktivite fırsatları çoktur. Haberimizi okumaya devam ederek, bacakları incelten ve kalçaları sıkılaştıran eğlenceli bir spor sizlerle keşfedeceğiz.

haberici-001.jpg

PATEN KAYMANIN FAYDALARI

Buz pateni, birçok insan kategorisine uygun bir aktivitedir. Hem çocuklar hem de 50 ve 60 yaş üstü kişiler, belirli patolojileri yoksa, klasik patenlerde kayabilirler. Paten kaymanın karakteristik hareketi, 'kaymak', koşma adımlarına benzer, fakat akıcı olduğu için kesinlikle daha az travmatiktir. Paten yapmak bir kardiyo egzersizidir. Bir saatte 600 kaloriye kadar yakılabilir. Düzenli olarak paten yapmak, gücü ve dayanıklılığı artırmanıza izin verir. Ek olarak, çeviklik, denge ve koordinasyon duygusu büyük ölçüde geliştirilecektir.

PATEN KAYMAYA BAŞLAYANLAR İÇİN BAZI FAYDALI İPUÇLARI

Yeni başlayanlar, asfalta atlamadan önce, bir çim üzerinde bazı testler yaparak başlamalıdır. Her seferinde tek ayak üzerinde dengede kalmaya çalışmak da yardımcı olabilir. O zaman uzman biri tarafından fren yapmayı da öğrenebilirsin. Yeni başlayanlar ve daha deneyimli herkes aktivite sırasında kask, dizlik, bilek koruyucu ve dirseklik takar. Sizde bunları kullanmayı unutmayın. Her işte olduğu gibi, başlangıçta adım adım ilerleyin. Bu nedenle dik yokuşlardan kaçının ve çok pervasız manevralara cesaret etmeyin.

haberici2.jpg

HEM EĞLENDİREN HEM DE KİLO VERDİREN BU SPORU YAPMAK BACAKLARI İNCELTİR VE KALÇALARI SIKILAŞTIRIR.

Paten kaymaya alıştıktan sonra, gerçek bir antrenman yapmayı düşünebilirsiniz. Paten yapmanın kalori yakmak için kullanıldığını ve bu nedenle kilo vermenizi sağlayacağını zaten söylemiştik. Ama hepsi bu değil. Aslında kaymak için belirli kas gruplarını kullanmalıyız. Uyluklar, bacaklar ve kalçalar sürekli stres altındadır ve kısa sürede daha sıkı olabilirler. Kol ve sırt kasları da momentum oluşturmak için kullanılır. Son olarak, dengeyi korumak için karınlar sürekli gergindir. Temiz havada dönerek hem eğlenir hem de günlük hayatın stresiyle savaşmak için faydalı olan sağlıklı bir zindeliğin tadını çıkarırsınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN