SSD depolama tehlikeli mi?

SSD depolama tehlikeli mi?

Katı depolama sürücülerinin veriyi kayıpsız saklama konusundaki yeterlilikleri, JEDEC tarafından yapılan bir araştırmayla yine soru işaretlerinin odağı oldu.

Katı depolama birimleri her ne kadar performans açısından sıradan sabit disklerden ötede olsa da, dayanıklılık konusu sürekli sorgulanıyor. Son olarak mikroelektronik için açık standartlar üzerinde çalışan JEDEC tarafından gerçekleştirilen araştırma, SSD’ler hakkında önemli bulguları gün yüzüne çıkardı.

Özellikle kurumsal diskler üzerine odaklanan araştırmaya göre, SSD’lerin veri saklama süresi her 5 derece santigrat artışta yarıya iniyor. Kullanılmadığı durumlarda veriyi 25 derecelik sıcaklıkta bir odada 2 yıla kadar sorunsuz saklayan katı depolama sürücüleri, ZDNet haberine göre birkaç derece sıcaklığın artması durumunda veri kaybına sadece bir yıl dayanabiliyor.

AnandTech ise bu raporun gerçeği yansıtmadığını iddia ediyor ve yeni sürücülerin çok daha yüksek veri saklama kabiliyetine sahip olduğunu, bilgisayar bağlantısı kesildikten sonra 10 yıla kadar veriyi kayıpsız biçimde saklayabildiklerini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN