Hızlıca Kilo Vermek ve Ağrılardan Kurtulmak İçin Evde Yapabileceğiniz Bu Egzersizi Mutlaka Deneyin!

Hızlıca Kilo Vermek ve Ağrılardan Kurtulmak İçin Evde Yapabileceğiniz Bu Egzersizi Mutlaka Deneyin!

Hareketsiz bir yaşam tarzı veya bizi saatlerce oturmaya zorlayan bir iş ne yazık ki pek çok soruna katkıda bulunabilir. Sadece kilo alımı veya olası kemik ve eklem sorunları değil, aynı zamanda çeşitli rahatsızlıklara da neden olurlar.

Uyku veya dikkat bozuklukları, sinirlilik ve kolesterol seviyelerinde veya kan basıncında olası artışlar. Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından da belirtildiği gibi, fiziksel egzersiz optimal bir sağlık durumu için gereklidir.

Bununla birlikte, fiziksel aktivite ile sadece spor salonundaki yorucu egzersizleri değil, genel olarak hareketi kastediyoruz. Ancak 50 yaşından sonra antrenman yapma zamanının ve isteğinin azaldığı ve rahatsızlıkların arttığı bilinmektedir. Fakat eklemleri aşırı yüklemeyen bazı basit egzersizler yardımcı olabilir. Bugün, tekrar forma girmemize yardımcı olabilecek bu türden birini sizlerle paylaşacağız.

haberici.jpg

EVDE YAPABİLECEĞİNİZ VE ETKİLİ KİLO VERME EGZERSİZLERİ

Germe, kesinlikle çok fazla çaba harcamadan hem ısınmak hem de hareket etmek için harika bir yoldur. Eklem hareketliliğini geliştirmek ve kasları eğitime hazırlamak için faydalı olabilir. Bu egzersizlerden bazıları, triseps için diğerleriyle birleştiğinde, sarkık kollardan kurtulmaya da yardımcı olur.

Örneğin kollarımızı öne doğru uzatır, sırtı düz, ellerimizi açıp kapatırız. Daha sonra bileklerimizi çevirerek diğer elimizle bir ahtapotu yakalıyoruz. Kol kaslarının hemen gevşediğini ve gerildiğini hissedeceğiz.

EKLEM AĞRILARI İÇİN İDEAL EGZERSİZ

Şimdi, ne koşmayı ne de zıplamayı gerektirmeyen bazı egzersizler, eklem sorunları ve ağrıları olanlar için ideal. Ayakta, sırt düz, dizimizi karşıya doğru çekerek dirsekle dokunuyoruz ve diğer tarafta tekrarlıyoruz. Birkaç dakika, belki biraz fon müziği ile devam ediyoruz. Daha sonra yerinde yürüyerek bu hareketi birleştirip dizi yana doğru kaldırıyoruz.

Şimdi yerde, dizleri bükerek şınav pozisyonundan başlayarak Süpermen adlı bir egzersiz yapalım. Kolu ve bacağı karşıya doğru kaldırıyoruz ve diğer tarafta yaklaşık on kez tekrarlıyoruz. Canımız isterse, dizlerimizi bükerek bile birkaç squat ve fleksiyon yapabiliriz.

haberici2.jpg

GÜNDE BİRKAÇ DAKİKA

Kilo vermek için sadece birkaç düşük etkili egzersizle bile metabolizmayı yeniden etkinleştirebiliriz. Günde en az 15 dakikalık bir programı takip etmek için zamanımız veya arzumuz yoksa sorun değil. Günde sadece birkaç dakikalık egzersiz bile, yerleşik bir yaşam tarzıyla mücadelede fark yaratabilir.

Sadece 5 dakikadan fazla süren çok basit vücut ağırlığı egzersizleri var. Nefret ettiğimiz yağlardan kurtulmak istiyorsak yapmamız gereken bir fedakarlık.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN