İspanyol basketbol yıldızı Pau Gasol'e ülkesinden liyakat nişanı

İspanyol basketbol yıldızı Pau Gasol'e ülkesinden liyakat nişanı

İspanya'da sol koalisyon hükümeti, bugün yaptığı Bakanlar Kurulu'nda, kısa bir süre önce profesyonel kariyerini sonlandıran eski basketbolcu Pau Gasol'e üstün liyakat nişanı verilmesine karar verdi.

İspanya Hükümet Sözcüsü Isabel Rodriguez, bugün düzenlenen Bakanlar Kurulu'nun ardından düzenlediği basın toplantısında, "olağanüstü başarılarla dolu mükemmel kariyeri boyunca İspanyol bayrağını tüm dünyada dalgalandırmasından, insani sıcaklığı ve sosyal etkinliklere katılımından" dolayı Pau Gasol'e üstün liyakat nişanının layık görüldüğünü söyledi.

İspanyol basketbolunun en önemli isimlerinden biri olan 41 yaşındaki Gasol, 18'i NBA'de olmak üzere toplam 21 sezon süren profesyonel sporcu kariyerini 5 Ekim'de sonlandırdığını açıklamıştı.

Kariyerine başladığı ve son verdiği takım olan Barcelona'da 2 lig, 1 Kral Kupası kazanan, NBA'de iki şampiyonluk yaşayan ve 6 kez All-Star maçında forma giyen Gasol, İspanya Milli Takımı ile de 1 Dünya Kupası (2006), 3 Avrupa Şampiyonluğu (2009, 2011, 2015) ve 2 Olimpiyat ikinciliği (2008, 2012) kazanmıştı.

Gasol, Şubat 2021'de Barcelona'ya dönmüş ancak geçirdiği sakatlığın etkisiyle verimli olamamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN