İzlanda’da A Millî Takım'a büyük terbiyesizlik: Tuvalet fırçası uzattılar…

İzlanda’da A Millî Takım'a büyük terbiyesizlik: Tuvalet fırçası uzattılar…

A Millî Futbol Takımımız, dün uzun süren uçak yolculuğunun ardından İzlanda’da havalimanında gereksiz ve uzun bir şekilde saatlerce pasaport kontrolüne takıldı. Çantaları aranan Millî futbolcularımızdan Emre Belözoğlu’na kendini bilmez bir taraftar tarafından tuvalet fırçası uzatıldı. Konu ile ilgili Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten açıklama yapıldı. İşte Millî Takımın İzlanda’da gördüğü büyük skandalın tüm gelişmeleri…

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 4’ncü maçı için İzlanda’ya giden A Millî Takım’a İzlandalı yetkililer ve orada bulunan kendini bilmez birkaç kişi tarafından büyük terbiyesizlik yapıldı. Millîlerimiz, gereksiz bir şekilde 2 saat boyunca pasaport kontrolüne tabi tutulurken, defalarca çantaları arandı, bir nevi eziyet edildi. Bununla yetinmeyen bir kendini bilmez de eline aldığı tuvalet fırçasını Emre Belözoğlu’na uzattı. O kişi daha sonra etraftan kayboldu. Bakan Çavuşoğlu, bu skandala karşı Türkiye’nin gereği neyse yapacağını vurgularken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın da koynuyla alakalı girişimin başlatıldığını açıkladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise İzlanda makamlarının bu ‘ilkel’ uygulama için özür dilemesini ve bu yanlışı telafi edecek adımlar atması gerektiğini açıkladı. İşte İzlanda’da A Millî Takımımıza yapılan büyük terbiyesizlik ile ilgili tüm gelişmeler…

TUVALET FIRÇASI SKANDALI

Kendini bilmez sözde bir taraftar, Emre Belözoğlu’nun basın mensuplarına açıklama yaptığı esnada, mikrofon tutar gibi tuvalet fırçası uzattı. O konusu taraftar, daha sonra gözlerden uzaklaştı.

’GİRİŞİM BAŞLATILDI’

Yaşanan olayla alakalı girişimin başlatıldığını duyuran Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milli Takıma İzlanda’da yapılan saygısızlığın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, gereğinin yapılacağını aktardı. Bu olayla ilgili girişimin başlatıldığını ifade eden Kalın, devletimiz ve milletimizin milli takımın yanında olduğunu kaydederken, en güzel cevabı milli takımımızın sahada vereceğini söyledi.

 ‘’GEREĞİNİ YAPACAĞIMIZDAN MİLLETİMİZİN ŞÜPHESİ OLMASIN’’

Milli Takımın İzlanda havaalanında maruz kaldığı muamelenin diplomatik teamüller açısından da insani bakımdan da kabul edilemez olduğunu anlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gereğinin yapılacağından milletimizin şüphesinin olmamasını istedi.

İZLANDA MAKAMLARINI KINIYORUZ

Skandalla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Milli takımımıza İzlanda havaalanında yapılan saygısız muamele, İzlanda yetkili makamlarının doğrudan sorumluluğundadır. İzlanda makamlarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Sporun ruhuna yakışmayan bu saygısızlık karşısında gerekli tüm cevaplar net şekilde verilir. İzlanda makamları, insani olmayan, sporun ruhuna uymayan ve diplomatik açıdan asla kabul edilmeyecek bu davranışların sorumlusudur. Milli takımımıza yapılanlar bir nevi şiddettir. İzlanda makamları bu “ilkel” uygulama için özür dilemelidir. Bu yanlışı telafi edecek adımlar atmalıdır."

MİLLİLER OTELDE

A Millî Takım, havalimanındaki uzun bekleyişin arkasından otobüsle Reykjavik'e geçerek kamp yaptığı otele yerleşti. A Milli Takım, maçın yapılacağı Laugardalsvöllur Stadı'nda TSİ 21.45'te yapacağı antrenmanla hazırlıklarını noktalayacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

REYKJAVİK’TE 9 TÜRK KARŞILADI

2’si İngiltere 3’ü İsveç’ten gelen toplam 9 Türk, A Milli Futbol Takımızı Reykjavik Havalimanı'nda karşıladı. İzlanda’da yaşayan Sportif menajerlik yapan Ümit Çamaş, Soner Darıcı, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’i tebrik ederek çiçek verdi.

19-06/10/zlandada-a-milli-takima-buyuk-terbiyesizlik3-tuvalet-fircasi-uzattilarjpgg.jpg

'BİZİM ÜLKEMİZE KURBAN OLSUNLAR'

Milli futbolcular Emre Belözoğlu İLE Burak Yılmaz, havalimanı çıkışında yaşananlara tepki gösterdi. Kaptan Emre Belözoğlu "Ben bir şey söylemek istemiyorum. Bizim ülkemize kurban olsunlar. Gereğini açıklarlar. Ne yazık ki evet, indiğimizden itibaren içeride gereksiz fazla arama yapıldı." diye konuştu. Burak Yılmaz, "Yaptıkları saygısızlık, terbiyesizlik. Üç saattir orada bekliyoruz. Herkesin çantasını aldılar, herkesin kremlerini aldılar, çantasını alıyorlar. Tekrar tekrar geçiyorlar, biz 6,5 saat uçtuk, 3 saattir de bekliyoruz. Hatta bazı arkadaşlarımız hala gelemedi. Çıkabilen geliyor işte." ifadelerini kullandı. Antrenman öncesinde A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, bir futbolcunun katılımıyla basın toplantısı düzenleyecek.

İZLANDA'DAN İLK AÇIKLAMA

İzlanda ile oynayacağı EURO2020 elemeleri için bu ülkeye giden A Milli Futbol Takımımız'a, bu ülkede saatlerce yapılan skandal güvenlik araması ve fırça saygısızlığı sonrası ilk açıklama geldi. İzlanda Futbol Federasyonu Güvenlik Sorumlusu Vidir Reynisson, "Bu konu herhaliyle çok garip. Federasyon, sabah ilk iş olarak bir toplantı yapacak ve konu hakkında açıklama yapacaktır." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN