Fenerbahçe Galatasaray'ı 2 golle yendi | Son dakika spor haberleri

Fenerbahçe Galatasaray'ı 2 golle yendi | Son dakika spor haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Heyecan dolu derbide Fenerbahçe ezeli rakibi karşısında 2-0 galip gelmeyi bildi. Sarı lacivertli takımın golünü 45. ve 79. dakikada penaltıdan Robin van Persie kaydetti.

Spor Toto Süper lig'in 11. haftası dev derbiye sahne oldu. Kendi evinde Galatasaray'ı ağırlayan Fenerbahçe 17 yıllık geleneği devam ettirdi ve ezeli rakibi karşısında 2-0 galip geldi.

Fenerbahçe'nin iki golünü de Robin van Persie kaydetti. Hollandalı yıldız ilk golü 45. dakikada buldu. İkinci gol ise 79. dakikada penaltıdan geldi.

FENERBAHÇE 3. SIRAYA YERLEŞTİ

Fenerbahçe alınan bu galibiyetle puanını 21'e çıkararak 3. sıraya yerleşti. Galatasaray ise 20 puanla 5. sıraya geriledi.

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

Fenerbahçe ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 384'üncü randevuya çıktı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan maçta FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır düdük çaldı. Fenerbahçe derbi mücadelede zorunlu olarak 3 değişikliğe gitti. Her iki takım taraftarları stadı doldurarak takımlarına destek oldu. Sarı-kırmızılı futbolcu Serdar Aziz ise Fenerbahçe derbisi ile Süper Lig'deki ilk maçına çıktı.

MEHMET TOPAL, LENS VE OZAN TUFAN DERBİDE YOK

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Akhisar Belediyespor maçında gördüğü sarı kart sonuncunda cezalı duruma düşen Mehmet Topal, Hollanda Milli Takımı'nın Belçika ile geçen hafta oynadığı maçta sakatlanan Lens ve sarı-lacivertli ekibin genç oyuncularından Ozan Tufan, sakatlığını tam olarak atlatamadığı için görev alamayan isimler oldu.

CHAHECHOUHE YEDEK, SOW VE NEUSTADER İLK 11'DE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Faslı oyuncu Aatif Chahechouhe'yu 2 hafta sonra yedek soyundu. Sarı-lacivertli ekipte Sow 4, Neustader ise 7 maç sonra Spor Toto Süper Lig'de ilk 11'de forma şansı buldu. Ligin 6'ncı haftasında Osmanlıspor ile oynanan maçta ilk 11'de görev alan Sow, Lens'in sakatlığından dolayı forma buldu. Neustader ise en son ligin 3'üncü haftasında oynanan Bursaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Neustader, Mehmet Topal'ın cezalı olmasından dolayı ilk 11'e dahil edildi.

ALPER POTUK SÜPER LİG'DE 200'ÜNCÜ MAÇINA ÇIKTI

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, Spor Toto Süper Lig'de 200'üncü maçına Galatasaray derbisi ile çıktı. Süper Lig'de ilk kez 2009 yılında forma giyen Alper, ikinci dalyasını derbi maçta yaptı.

GALATASARAY'DA SELÇUK, SEMİH VE PODOLSKİ YEDEK

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, Selçuk, Semih ve Podolski'yi derbi maçta yedek soyundurdu. Gribal enfeksiyonu bulunan Selçuk İnan yerini Nigel de Jong'a, Semih Kaya, Serdar Aziz'e, Podolski ise yerine Sinan Gümüş 11'de yer aldı. Öte yandan Semih Kaya'nın yerinde ilk 11'de görev alan Serdar Aziz, Fenerbahçe derbisi ile Süper Lig'deki ilk maçına çıktı.

İKİ TAKIM SAHAYA 15 TEMMUZ PANKARTI İLE ÇIKTI

Fenerbahçe ve Galatasaraylı futbolcular sahaya ''15 Temmuz'u Unutmayacağız'' yazılı pankart ile birlikte çıktı. Fenerbahçeli taraftarlar ise bu esnada ''Mustafa Kemal'in Askerleriyiz'' sloganları attı.

KADIKÖY'DE BOŞ YER YOK

Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynana derbi maça yoğun ilgi gösterildi. Fenerbahçeli taraftarlar Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ni tamamiyle doldurdu. Galatasaraylı taraftarlar da derbi maçta kendileri için ayrılan yerleri doldurdu ve yaptıkları tezahüratlar ile takımlarına destek oldular.

YERLİ VE YABANCI BASINDAN DERBİ İLGİSİ

Fenerbahçe il Galatasaray maçına basın mensuplarının ilgisi yüksek oldu. Maçta yerli basın mensuplarının dışında Çin, Norveç, Hollanda, İtalya ve Avusturya'dan da medya mensupları yer aldı.

11'LER:

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Neustadter, Josef, Alper, Volkan Şen, Robin van Persie, Sow.

Galatasaray: Muslera, Sabri, Serdar, Hakan, Carole, Sinan, Tolga, De Jong, Bruma, Sneijder, Eren.









































İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN