Kaptanlar Final Four’u yorumladı

Kaptanlar Final Four’u yorumladı

İspanya’nın Vitoria-Gasteiz şehrinde 17-19 Mayıs’ta düzenlenecek THY EuroLeague Final Four’unda Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes finale çıkmak için mücadele edecek. Organizasyon tarihinde ilk defa İki Türk ekibinin final için kozlarını paylaşacağı karşılaşma öncesi temsilcilerimizin kaptanları Doğuş Balbay ve Melih Mahmutoğlu düşüncelerini KARAR okurlarıyla paylaştı.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Avrupa’nın kulüp bazında 1 numaralı basketbol organizasyonu THY EuroLeague’de Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, Final Four’a kalarak tarih yazmıştı. 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya’nın Vitoria-Gasteiz şehrinde gerçekleşecek organizasyon öncesi her iki takımın kaptanları Final Four’daki şanslarını değerlendirdi. İki temsilcimizin yarı finalde eşleştiği turnuva öncesinde Doğuş Balbay ve Melih Mahmutoğlu, Türk halkına kupa sevinci yaşatacaklarını söyledi.  

İki Türk takımı Avrupa’nın 1 numaralı kupasında yarı finalde karşılaşıyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

DOĞUŞ BALBAY: Bu yıl bizim için çok farklıydı. Ben kaptan olarak yıllardır bu kulübe hizmet veriyorum ve Final Four’un kapısından dönmek her zaman bir hayal kırıklığı olmuştu. Bunu başarmak bizi rahatlattı. Hedefimize ulaşmanın verdiği özgüven ve gurur da var. Şanslarımız eşit. Bunu oynanan maçlarda da gösterdik. Final Four’u kazanan Türk basketbolu olacak. Avrupa’nın zirvesindeki en iyi 4 takımdan 2’sinin Türk ekibi olması bunu gösteriyor. Bu, gurur verici. Nihayetinde bir Türk takımı final oynayacak. Gönül ister ki bu takım Anadolu Efes olsun.  

Geçtiğimiz sezon THY EuroLeague’de tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşamıştınız. Bu sezon sizin için değişen şey ne oldu? 

DOĞUŞ BALBAY: Kadro değişimi büyük etken oldu. Bu sene 9 oyuncu katıldı ve bazılarının Final Four ve NBA tecrübesine sahip olması adaptasyon sürecini en aza indirdi. Efes ruhunu yansıttık. Taraftarın getirdiği desteği saha içinde gösterdik. O ruhu yeniden yakaladık. Oyuncularımızın kalitesi ve özgüvenleri, sezon başındaki hedeflerimize kendilerini adamaları çok önemliydi. Artık öyle bir noktaya geldik ki kim ne yapacağını çok iyi biliyor.  Her maçın kahramanı ve hikayesi farklıydı. Benchin derinliği de bize katkı sağladı. Şimdi bunu kupa ile taçlandırmak istiyoruz. 

Play-off’ta Barcelona ile kıran kırana bir mücadele yaşadınız. Bu eşleşme sizin için nasıl geçti? 

DOĞUŞ BALBAY: Barcelona’dan daha iyi bir takım olduğumuzu biliyorduk. Son maçı kaybedeceğimizi hiçbir zaman düşünmedik. Her zaman Final Four’a kenetlenmiştik.  Bizim saha içinde ve saha dışında çok güzel bir arkadaşlığımız var. Barcelona serisinde stresli geçen bir 8 gün oldu ama kafamızda hiçbir soru işareti olmadı. Oradaki ilk maçımızda ne kadar kararlı olduğumuzu gösterdik. İkinci maçta işler yolunda gitmedi ama kararlı olarak yola devam ettik.  Kendi seyircimiz önünde bunu kutlamamız daha hayırlı oldu.  

Başantrenör Ergin Ataman’ın bu yıl takımda yaptığı temel değişiklik neydi? 

DOĞUŞ BALBAY: Ergin hocanın en önemli katkısı bence oyuncu seçimleri oldu. Aramıza katılan yeni isimlerin kısa sürede adapte olması büyük etki yarattı. Tabii ki bu uyum sürecinin en büyük mimarı hiç şüphesiz Ergin Ataman. Gelen oyuncuların süreci çabuk atlatması ve ardından galibiyet serileri yakalamamız çok önemliydi. Deplasman galibiyetlerimizin sayısını arttırmak, EuroLeague’de koyduğumuz hedefleri birer birer gerçekleştirmek bu sezon için hafızalarda güzel bir yer edindi. Ergin hoca bize bu ruhu aşıladı. 

Final Four’da favori olarak kimi görüyorsunuz? 

DOĞUŞ BALBAY: Final Four’da tabii ki de kendimizi favori görüyoruz. Herkes gibi bizim de kazanma şansımız var. Çok iyi bir ivme yakaladık ve hiç şüphesiz iyi bir takımız. Geçtiğimiz sezon hayal kırıklığı sayılabilecek bir performans göstermiştik. Bu sezon ise bu durumu tersine çevirerek hak ettiğimiz yere geldik. Şimdi hedefi biraz daha yükseltip ülkemize kupayı getiren takım olmak istiyoruz.  Anadolu Efes’i Avrupa’da zafere taşımak istiyoruz.  

Kaptan, peki senin için bu sezonun en unutulmaz anı hangisiydi?  

DOĞUŞ BALBAY: Benim için bu sezonun en unutulmaz anı Barcelona ile oynadığımız play-off serisinin 5. maçı. Çünkü Sinan Erdem’de 15 bin 200 kişiye karşı oynamak gerçekten inanılmaz bir histi. Onların bize desteği, yarattıkları atmosfer, hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söylemeleri çok çok farklı bir duyguydu. 

*************************

THY EuroLeague’de harika bir performans ve yeniden Final Four heyecanı... Sezonun geneli hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim? 

MELİH MAHMUTOĞLU: Bu sezonki performansımız ortada. Harika bir sezon geçirdik ve normal sezonu lider bitirdik. Aldığımız sonuçlarla tarih yazdık. Bu sezonu taçlandırmak için EuroLeague’i kazanmamız lazım. Eğer kupayı alamazsak, oraya gitmek bizim için başarı değildir. Fenerbahçe forması giyiyorsanız, her zaman şampiyonluğa, kupaları kazanmaya oynarsınız. Sakatlıklar sporun içinde var ama Fenerbahçe forması giyiyorsanız hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmazsınız. Olmayan arkadaşlarımız için üzülüyoruz ama hiçbir bahane bulmayıp oraya kupayı kazanmaya gidiyoruz . 

5 defa üst üste Final Four’a kalmanız hakkında neler düşünüyorsunuz? 

MELİH MAHMUTOĞLU: Tekrardan burada olmak mutluluk verici. Güzel bir sezon geçirdik. Tüm sezon istediğimiz her şeyi sahaya yansıttık. Normal sezonu lider bitirmek çok önemliydi. Zalgiris zor bir seri oldu ama sonunda beşinci kez üst üste Final Four’a kaldık, gurur verici. Tek hedefimiz olan şampiyonluğu ülkemize getirmek fırsatı bulacağız.  Zor bir dönemden geçiyoruz ama taraftarımız bize inanmaya devam etsin. Son 5 sezonda olduğu gibi Baskonia’da da bizi desteklesinler. Bu sene inşallah ülkemize ve camiamıza 2. defa EuroLeague kupasını armağan edeceğiz. 

Takımda yaşanan sakatlıklar sizi ne derecede etkileyebilir? 

MELİH MAHMUTOĞLU: Takımda olumsuz bir hava olduğuna inanmıyorum, sadece üzücü bir hava var. Tabii ki kimse istemezdi böyle sakatlıklar olmasını ama biz kendimize güveniyoruz. Kim oynarsa, sahada savaşacaktır. Gönül isterdi ki tam takım gidelim ama ortada negatif bir şey yok. Herkes belki elinden gelenden daha fazlasını verecek. Daha fazla savaşmamız gerekiyorsa, daha fazla savaşacağız. İstersek 5 istersek yarım oyuncuyla gidelim hiç fark etmez. Önemli olan sahaya çıkıp mücadele etmek olacak. Türk halkı için çok özel bir gün. Takımdaki diğer oyuncular da bunun farkında. Tek hedefimiz 19 Mayıs’ta Baskonia’da Türk bayrağını şanlandırmak olacaktır. 

Yarı finalde İki Türk takımı karşı karşıya gelecek. Tanıdığınız bir rakiple oynayacak olmak sizin için bir avantaj mı? 

MELİH MAHMUTOĞLU: Heyecanlıyız. Beş sene üst üste Final Four’a kalma başarısı gösterdik. Türk halkı için çok önemli bir Final Four. Anadolu Efes’i de bir kez daha tebrik ediyorum. Buraya gelmeyi hak ettiler. İş artık finale kalmakta. Birbirini iyi tanıyan iki takımın mücadelesi olacak. Elimizden geleni yapacağız. Sakatlarımız var ama bunların hiçbiri bahane olmayacak. Çıkıp elimizden geleni yapacağız  Tabii ki çok maç oynadık Anadolu Efes ile ama orası Final Four, çok farklı bir maç olacak. Farklı bir ortam, farklı bir salon ve çok daha etkileyici bir organizasyon. Tamamen başka bir maç olacakrıt. Ama şunu da söylemem gerekiyor her iki takımda birbirini çok iyi tanıyor. O gün daha az hata yapan, daha iyi oynayan, oyunu doğru oynayan ülkemizi EuroLeague finalinde temsil edecektir. 

Kaptan, Final Four’da favori olarak kimi görüyorsunuz? 

MELİH MAHMUTOĞLU: Tabii ki kendimizi favori olarak görüyorum. Bu seviyelere alışkın bir ekibiz. Harika bir sezon geçirdik. Eksiklerimize rağmen koç Obradovic’in bize vereceği direktifleri en iyi şekilde uygulayarak, hak ettiğimiz sonuca ulaşacağımızı düşünüyorum. Sezonu lider bitirerek şampiyonluğun en büyük adayı oalrak gösterilmiştik. Her koşulda EuroLeague’i şampiyon olarak tamamlayacağımıza inanıyorum. Bütün sene çok çalıştık. Oyuncularıyla, camiasıyla, taraftarıyla bu kupayı hak eden bir takımız. İnşallah da kazanırız.  

Sizin için bu sezonun en unutulmaz anı hangisiydi?  

MELİH MAHMUTOĞLU: Benim için bu sezon en unutulmaz an olarak play-off’ta oynadığımız Zalgiris Kaunas mücadelesiydi. Seri biraz gelip-gidecek konuma düşerken, oyun sistemimizi en iyi şekilde yansıtıp seriyi kazanmayı bildik. Litvanya’da oynadığımız maçta kırılma anlarından birine imza atmak bu sezon için benim güzel duygularla hatırladığım bir maç oldu. Zalgiris’e attığım o kritik üçlük ve serinin bizim lehimize dönmesi benim açımdan gerçekten çok güzel bir andı. Taraftarımızı da bu vesileyle mutlu edebildiysem daha da sevindirici. Final Four’da benzer anlara tanıklık edebilmeyi çok isterim. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN