Kartal için yükselme devri

Kartal için yükselme devri

Sivasspor yenilgisi ile ligin 12’nci haftasında zirvenin 9 puan gerisine düşen Beşiktaş, son bir haftada zafere abone oldu... Ankaragücü ve Sarpsborg zaferlerinin ardından yorgun argın ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk eden Kara Kartal, Ljajic’in penaltıdan kaydettiği golle üst üste üçüncü galibiyetini elde etti, zirve ile farkı altıya indirdi.

Başakşehir ve Sivasspor yenilgileri ile şampiyonluk yarışında ağır yara alan Beşiktaş, son bir haftada üç kritik galibiyet elde etti... Ligde Ankaragücü’nü deplasmanda 4-1 yenerek hem kara bulutları dağıtan hem de 19 Ağustos’tan sonra ilk dış saha zaferine imza atan Kara Kartal, perşembe gecesi de Norveç’te tarihi bir geri dönüşe imza attı. 2-0’den geri gelerek Sarpsboru’u 3-2 mağlup eden Siyah-Beyazlı ekip, Avrupa Ligi’nde tur kapasını araladı. Doğru dürüst dinlenme fırsatı bulamadan ligde ezeli rakibi Galatasaray’ı ağırlayan Beşiktaş, yine 3 puana uzanmayı başardı. Kartal, Başakşehir’in kaybettiği haftada gelen derbi galibiyeti ile zirve ile arasındaki puan farkını 6’ya düşürdü… 

Maça hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu. İlk dakikada Güven’in soldan ortasında Muslera güçlükle topu kontrol etti. 6’da Ljajic’in ceza alanına ortasında Güven ile birlikte topa çıkan Muslera yerde kaldı. Kalenin boşaldığı pozisyonda savunma topu uzaklaştırdı. 7’de Feghouli’nin sert şutunda top üstten auta gitti. 12’de Ljajic’in sağ çaprazdan plasesinde top az farkla auta çıktı. 14’te Beşiktaş’ın kazandığı çift vuruşta Caner dokundu, Ljajic vurdu. Top barajdan döndü. Hakem Cüneyt Çakır, VAR incelemesi sonrası Eren’in elle oynadığını tespit ederek beyaz noktayı işaret etti. 18’de atışı gole çeviren Ljajic, Beşiktaş’ı öne geçirdi: 1-0. 24’te Mustafa’nın sert şutunda Fernando son anda ayak koyarak topu uzaklaştırdı. 33’te Selçuk’un kullandığı kornerde Ozan’ın dokunduğu top direkten döndü. 37’de Ljajic’in sert şutunda top Muslera’da kaldı. 38’de Eren ceza alanının önünde yerde kaldı. Düdüğünü çalan Cüneyt Çakır VAR ile iletişime geçti. Bu sırada Karius ile Fernando arasında başlayan tartışmaya diğer oyuncular da katılınca ortam gerildi. Medel, Fernando ve Selçuk sarı kart gördü. 42’de Vida ile Medel kendi ceza alanında çarpıştı, Vida yerde kaldı. Cüneyt Çakır elle oynama var mı diye VAR’a başvurdu, oyun kaldığı yerden devam etti. 45+2’de Ljajic’in kullandığı serbest vuruşta Muslera topu güçlükle kornere çeldi. İlk yarı Beşiktaş’ın üstünlüğü ile son buldu. 

İkinci yarı faullerin çoğalması nedeniyle daha düşük tempoda başladı. 55’te Fernando’nun ceza alanı dışından sert şutunda Karius’un çeldiği topu savunma uzaklaştırdı. 61’de Quaresma çerçeveyi buldu, ofsayta takıldı. 65’te Ljajic’in nefis plasesinde top az farkla auta gitti. 66’da Onyekuru Necip’in müdahalesi ile ceza alanı içinde yerde kalınca Cüneyt Çakır bir kez daha beyaz noktayı işaret etti. Ancak VAR incelemesinde Onyekuru’nun elle oynaması belirlenince penaltı iptal edildi. 71’de Onyekuru’nun sol çaprazdan şutunda Karius gole izin vermedi. 83’te Muğdat’ın ortasında arka direkte topa sahip olan Ömer müsait pozisyonda vurdu, dışarı attı. Kritik derbi Beşiktaş’ın 1-0’lık zaferi ile sonuçlandı. 

STAT: Vodafone Park STAT: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
BEŞİKTAŞ: Karius 7, Adriano 7, Necip 8, Vida 8, Caner 7, Medel 7 (Dk. 70 Lens 7), Dorukhan 7, Quaresma 8, Mustafa 7 (Dk. 81 Vagner Love ?), Ljajic 9, Güven 6 (Dk. 46 Atiba 7)
GALATASARAY: Muslera 7, Mariano 6 (Dk. 78 Linnes ?), Ozan 6, Maicon 6, Ahmet Çalık 6, Nagatomo 6, Feghouli 7, Fernando 7, Selçuk 6 (Dk. 74 Muğdat ?), Onyekuru 6 (Dk. 83 Ömer ?), Eren 5
SARI KARTLAR: Medel, Adriano, Ljajic. Karius / Eren, Fernando, Selçuk, Mariano
GOL: Ljajic (18 Pen.)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN