Kenan Sofuoğlu aktif spor yaşamına veda etti

Kenan Sofuoğlu aktif spor yaşamına veda etti

Dünya Supersport Şampiyonası’nda 5 kez şampiyonluğa ulaşan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, aktif sporculuk kariyerini sonlandırdı.

Kenan Sofuoğlu, için Dünya Supersport Şampiyonası’nın 5. ayağı İtalya yarışında jübile organizasyonu düzenlendi. Imola Pisti'ndeki şampiyonanın bugünkü sıralama turlarına katılan Sofuoğlu, ardından basın toplantısı düzenleyerek aktif sporculuk kariyerini noktaladı.

Kenan Sofuoğlu, takımı Kawasaki Pucetti’nin kendisi için çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

Seyirciler ve bu sporu seven İtalyanların önünde düzenlenen jübile organizasyonunun bugüne kadar hiçbir sporcuya nasip olmadığını vurgulayan Sofuoğlu, şöyle konuştu:

“Aynı zamanda gösteri için çıkacağım yarışa ilk çizgiden başlama hakkı kazandım. Yarınki yarış için başarılı olunca bugün herkes ne yapacağımı sordu. Ben buraya yarışmak için değil, yarışlara elveda etmeye geldim. Rabbim çok güzel başarılar, kariyer nasip etti. Bugün veda günümüzdü, resmi olarak da artık burada noktaladık. Yarın son olarak tamamlamak istiyoruz. Burada bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Benim için çok güzel bir gündü.”

UÇAR: GERÇEK BİR EFSANE

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise “Motosiklet Federasyonu olarak hem gurur duyduğumuz hem de hüzünlü dolduğumuz günü yaşıyoruz.” dedi.

Kenan Sofuoğlu’nun, hem motor sporlarına hem de Türk sporuna çok büyük hizmetler verdiğini anlatan Uçar, şunları kaydetti:

“Gerçek bir efsane. Yokluktan gelip zirveye oturması ve zirvede kalıcı olması, zirvede bırakıyor olması onun için en güzel mutluluk. Aynı zamanda arkasında sporcular yetiştirmiş bir isim. Elbette her şeyin bir sonu var. Önemli olan sonların hep böyle güzel ve onurlu olmasıdır. Kenan bu güzel duyguları, anları yaşadı ve yaşattı. Herkesin duası Kenan’ın üzerineydi. 10 binlerce insan Kenan’ı ayakta alkışladı. Bu Kenan ve Türk gençliği için büyük bir onur.”

"GÜLE GÜLE EFSANE"

Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelen gurbetçiler, tören sırasında Kenan için, “Bu ülke seninle gurur duyuyor” sloganları atarak, Türk bayrağı açtı.

Ayrıca hayranları, Sofuoğlu’nun fotoğrafının da yer aldığı ve “Kenan Sofuoğlu, Güle Güle Efsane 1998-2018” yazılı tişörtler giydi.

Törende geçmiş yıllarda rakipleri arasında yer alan ve takım arkadaşlarının da bulunduğu motosikletin önemli isimleri, Kenan ile ilgili anılarını paylaştı. Ayrıca Sofuoğlu’nun başarıların ve yarış anlarının anlatıldığı video gösterildi.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yarın Supersport Şampiyonası’nın 5. ayağına 3. sıradan başlayacak. Sofuoğlu, yarışın ardından organizasyondan ayrılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN