‘Kupa baskısı hak edilmiş bir ayrıcalıktır’

‘Kupa baskısı hak edilmiş bir ayrıcalıktır’

2021-2022 sezonunu 5 şampiyonluk ile tamamlayan Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı’nın yıldızları Ayça Aykaç ile Aylin Acar, rüya gibi bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Milli libero Ayça Aykaç, inanılması güç bir başarıya imza attıklarını ifade ederken Aylin Acar ise, baskı ile başa çıkabilecek yapıda olduklarını dile getirdi.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Sultanlar Ligi, Kupa Voley, Süper Kupa ve Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın ardından CEV Şampiyonlar Ligi’nde 2021-2022 sezonunu şampiyon tamamlayarak 5’te 5 yapan Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı, tarihi bir başarıya imza attı. Bir sezonda alınabilecek tüm kupaları müzesine götüren Sarı-Siyahlı ekibin milli liberoları Ayça Aykaç ile Aylin Acar, uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek sezonu KARAR okurları için değerlendirdi. Lafı fazla uzatmadan sözü Türk voleybolunda tarih yazan takımın yıldızlarına bırakalım…

Bir sezon içinde alınabilecek tüm kupaları kazanarak koleksiyonu tamamladınız. Unutulmazlar arasına girecek bu sezonu nasıl değerlendirirsiniz?

AYÇA AYKAÇ: Sezon başında yola 5’te 5 hedefiyle çıkmıştık. Bizim için büyük bir hayaldi açıkçası. Ama şuan geldiğimiz noktada gerçekten bütün takım arkadaşlarım ve bütün staff ile gurur duyuyorum. Çünkü inanılması güç bir iş başardığımızı düşünüyorum. Her maç üzerine koyarak devam ettik, sezon sonunda da bizim için en değerli olan CEV Şampiyonlar Ligi’nde kupayı kazandık. Sezon başında koyduğumuz hedeflerin tamamını gerçekleştirebildiğimiz için gerçekten çok mutluyuz. Çalıştığımız hedef doğrultusunda ilerleyip, adım adım tüm hayallerimizi gerçeğe dönüştürdük. Bu yüzden gurur duyulacak bir sezonu geride bıraktığımızı düşünüyorum.

AYLİN ACAR: Çok mutluyum ve bunu söylemekten bıkmayacağım. Takım arkadaşlarımla, teknik ekibimizle, yöneticilerimizle, herkesle gurur duyuyorum. Sahada döktüğümüz terin arkasında bir sürü insan var. Gerçekten çok emek verdik, saatlerimizi geçirdik bu salonda. Günlerce maç yaptık, 3 günde 1, 2 günde bir karşılaşmalara çıktık buralara gelebilmek için. Emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. 5 kupadan daha güzel bir karşılık da alamazdık.

Slovenya’da CEV Şampiyonlar Ligi’ne uzanan maceranızı bir de sizden dinlemek istiyorum. CEV’in Final Four’dan vazgeçerek organizasyon formatında yaptığı değişiklik rekabeti nasıl etkiliyor?

AYÇA AYKAÇ: Şampiyonlar Ligi organizasyonunda eskiden Final Four oluyordu. Ancak şimdi Super Final organizasyonu oluyor. Kadınlar ve erkekler aynı gün tek maç üzerinden şampiyonluk için sahaya çıkıyor. Eskiden Final Four zamanında üst üste iki maç yapıyorduk o açıdan turnuvaya daha rahat girebiliyordunuz. Şimdi tek maç üzerinden şampiyon belirleniyor. Hata kabul etmeyen bir sistem var denebilir. Sahaya çıktığınızda en iyi oyununuzu oynamanız ve o kupayı gerçekten hak etmeniz gerekiyor. Yeni sistemde mücadele ve stresin daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Ama VakıfBank olarak, stresle çok iyi başa çıkabildiğimizi görüyorum. Sonuç olarak tüm zorluklara rağmen kupa şu an bizim elimizde. Kendimizi 3-2’ye bile hazırlamıştık. Başarımızın sırrı takım olabilmek. Bunun karşılığını maçlarda alıyoruz. Bunun bir sonu olamaz. Vakıfbank olarak her zaman daha ilerisini ve fazlasını düşünüyoruz.

AYLİN ACAR: Slovenya maceramız çok heyecanlıydı. Çünkü 5 kupa hedefiyle çıktığımız yolda Super Final’a 4 kupayı alarak gitmiştik. Bizim için son hedef Şampiyonlar Ligi’ydi ve bunun heyecanını yaşıyorduk. Hedefimize yalnızca bir adım kalmıştı. Tüm hazırlıklarımızı da 5’te 5 için yapmıştık. Giovanni Guidetti bizi Imoco karşılaşmasına teknik ve taktiksel açıdan çok iyi hazırlamıştı. O yüzden maça başladıktan bir süre sonra kendimi daha rahat hissetmeye başladım. Kendi kendime dedim ki ‘Bugün, o gün. Bugün şampiyon olacağız.’ Nitekim öyle oldu. 3-0 olmasını beklemiyordum, belki 3-2’ye gider diye düşünüyordum ama 3-1 gayet güzel bir skor oldu. O bir set de bizim için nazarlık oldu diyelim. Rakibimizi etkili oyunumuz ile baskı altına alarak başarıya da ulaştık.

Tüm kupaları kazanmanın üzerinizde kuracağı bir baskı söz konusu olacak. Bu baskı ile başa çıkmaya hazır mısınız?

AYÇA AYKAÇ: Kulüp olarak kazanabileceğimiz 5 kupanın tamamını kazandık. Henüz ne hissettiğimi bilmiyorum. Çünkü böyle büyük bir başarının ardından neler hissedebileceğimiz bilincine varamadım henüz. Henüz hiçbir takım arkadaşım da ne başardığımızın farkına varabilmiş değildir. Çünkü dün oynadık bugün geldik, gerçekten inanılması güç bir başarıya imza attık. Yaptığımız işin büyüklüğünü günler geçtikçe idrak edebiliriz diye düşünüyorum. Aslında zor olan şey unvanları gelecek yıllarda da koruyabilmek. Önümüzdeki sezonda elimizden gelen her şeyi yapacağız. İnşallah önümüzdeki yıl da aynı bu sezon yaşadığımız gibi unutulmayacak başarılara ulaşabiliriz. Baskıyı kaldırabileceğimizi düşünüyorum ve bu baskı bizi zafere taşıyacak güç olacaktır.

AYLİN ACAR: Bizim bir mottomuz vardı. Baskı bizim hak ettiğimiz ayrıcalığımızdır. Biz bunu oynadığımız bütün maçlarda gösterdik. Baskı altındayken, o kararlılığımızı, soğukkanlılığımızı korumayı biliyoruz. Bu sebeple sonuca varabiliyoruz ve oynadığımız maçları kazanabiliyoruz. Super Final’da oynadığımız maç bizim için oldukça heyecan vericiydi. Bu baskıyı hissettiğimiz için ayrıcalıklıydık ve baskıyı iyi kullanarak şampiyonluğa ulaşmayı başardık. Yaptığımız işleri doğru şekilde devam ettirerek gelecek yıllarda da benzer başarılara ulaşmak istiyoruz. Kulüp olarak bu istikrarı sürdürebilecek yapıya da sahibiz.

A Milli Takım’ın bir parçası olarak art arda gelen başarıların Türk voleyboluna etkisini nasıl değerlendirirsin?

AYÇA AYKAÇ: Ben son iki yıldır A Milli Takım ile beraber voleybolun Türkiye’de daha çok bilindiğini, daha çok tanındığını ve sempati kazandığını düşünüyorum. Bence bu başarıların katlanması ile beraber daha da ivmelenerek artacaktır. Üst üste hem kulüpler hem de milli takımlar bazında kazandığımız başarılar yeni nesiller için de yol gösterici oluyor. Türk voleybolu tarih yazmaya bundan sonra da devam edecektir. Bir kadın bir şeyi başarmak istiyorsa kesinlikle yapar. Bu gücü kendi içinde bulur. Kadın voleybolunda her daim çıtayı yükseğe taşıyabilecek bir yapıya sahibiz.

Takımdan üç önemli ismin ayrılığı tüm takımı duygulandırmış görünüyor. Takımın yeni fertlerinden biri olarak yaşananları senin gözünden de dinleyebilir miyiz?

AYLİN ACAR: Çok karmaşık duygular yaşıyoruz çünkü takımımızda aramızdan ayrılacak arkadaşlarımız var. Melis Gürkaynak gidiyor, Isabelle Haak, Tuğba Şenoğlu gidiyor. Bizim işimizin bir parçası, yapacağımızı bir şey yok. Böyle bir şeyin olabileceğini biliyorduk ve hazır olduğumuzu düşünüyorduk. Her ne kadar böyle düşünsek de üzücü oluyor. Çünkü sezon boyunca aynı hedef uğruna aynı sahada mücadele verdiğiniz, birlikte çalıştığınız, ter döktüğünüz insanlar bir anda önümüzdeki sezon seninle birlikte olmuyorlar. Tüm takım arkadaşlarım, birlikte mücadele ettiğim insanlar benim için çok önemli. Hepsiyle çalışabildiğimi için çok mutluyum. Onlarla birlikte olduğum için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Ben bu ekibe sonradan dahil olsam da beni çok güzel karşıladılar ve herkes bana kucak açtı. Umarım bundan sonraki hayatlarında, spor içi spor dışı fark etmeksizin mutlu olurlar. Umarım tekrar karşılaşırız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN