Lewis Hamilton'dan yasağa sert tepki: 'Daha fazla mücevher takamadım'

Lewis Hamilton'dan yasağa sert tepki: 'Daha fazla mücevher takamadım'

Dünyaca ünlü Formula 1 pilotu Lewis Hamilton'un taktığı mücevherlerin yarış esnasında kullanılması yasak. Bu duruma tepki gösteren usta pilot, basın toplantısına mücevherleri ile çıktı ve "Bugün daha fazla mücevher takamadım!" diyerek karara meydan okudu.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Formula 1 pilotlarının yarışlarda mücevher takmamaları ve iç çamaşırlarının kontrollerini içeren yeni bir inceleme politikası duyurdu.

Olası yangınlarda büyük tehlike arz eden mücevherlerin yasaklanması ise dünyaca ünlü usta pilot Lewis Hamilton tarafından tepkiyle karşılanıyor.

HATIRLATMA YAPILDI

shiftdelete.net'te yer alan habere göre, FIA Yarış Direktörü Niels Wittich Avustralya GP öncesinde pilotlara araç sürerken mücevher takmanın yasak olduğunu tekrar hatırlattı.

FIA, bu haftasonu itibariyle ise mücevher ve iç çamaşırı kontrollerini içeren güncellenmiş inceleme politikasını duyurdu. Yayınlanan bu belgeye ise ilk tepki Lewis Hamilton'dan geldi.

8 YÜZÜK VE 4 KOLYE TAKTI

7 kez Dünya Şampiyonu Hamilton, dün akşam yapılan basın toplantısına 3 saat, 8 yüzük, 4 kolye ve 2 küpe takarak katıldı.

Yetkililerin böyle bir şeye takılmasının gereksiz olduğunu belirten Hamilton, geri adım atmamakta kararlı bir duruş sergiledi.

"DAHA FAZLA TAKAMADIM!"

Taktığı mücevher ile tepkisini ortaya koyan Hamilton, şu sözleriyle de FIA’yı hedef aldı:

"Bugün daha fazla mücevher takamadım! Bir spor olarak attığımız adımları ve odaklanmamız gereken daha önemli konuları düşündüğümüzde neredeyse geriye doğru bir adım atmışız gibi hissediyorum.

Spor olarak gerçekten büyük adımlar attığımızı düşünüyorum. Bu çok küçük bir şey. 16 yıldır sporun içindeyim ve 16 yıldır takı takıyorum. Arabada sadece küpelerim ve çıkaramadığım burun piercing’im var.

Bu tartışmaya girmemiz oldukça gereksiz. Bu yüzden Muhammed (FIA başkanı Ben Sulayem) ile iletişim kurmaya ve çalışmaya çalışacağım. Sporun, Muhammed’in ve F1 ile ortaklaşa çalışmak için buradayım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN