Mehmet Akif Üstündağ: Voleybolda dünya markasıyız

Mehmet Akif Üstündağ: Voleybolda dünya markasıyız

Voleybola ‘Milli Takım Sezonu’ açılırken Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, elde edilen dereceleri bir üst seviyeye taşımak istediklerini söyledi. Kadın voleybolunda dünya markası olduklarını belirten Üstündağ, erkek voleybolunda da aynı başarıların an meselesi olduğunu ifade etti.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Türk voleybolunda başarı hikayeleri ardı ardına yazılırken Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, geride bıraktığımız sezonu ve yaklaşan milli maçları KARAR okurları için değerlendirdi. Kadın voleybolunun dünya markası olma yolunda yaşadığı süreç, kulüplerin peş peşe yaşadığı zaferler, erkek voleybolundaki atılımlar ve çok daha fazlasında emeği olan Başkan Üstündağ’ın değerlendirmeleri ile sizleri baş başa bırakalım…

screenshot-10.jpg

Voleybolda Türk kulüpleri hatırı sayılır işlere imza atmaya devam ediyor. Bu başarının aktörlerinden biri olarak sizin görüşünüz neler?

Biliyorsunuz voleybolumuz çok zor bir fikstürden geçti. Kulüpler bazında üç beş gün öncesine kadar CEV Şampiyonlar Ligi devam ediyordu. Kulüplerimizden VakıfBank, hem dünya hem de Avrupa’da kulüpler bazında şampiyonluk elde etti. Fenerbahçe OPET ise format gereği yarı finalde kaldı, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda ise 3. sırayı aldı. Kulüplerimizi gönülden tebrik ediyorum verdikleri katkılar yadsınamaz. Türkiye Dünya Kulüpler Şampiyonası’na hiçbir zaman ev sahipliği yapmadı. Biz iki takımla temsil ettik. Dünya sıralamasında Avrupa’da kulüpler bazında dünya ve Avrupa’nın şampiyonuyuz. Eczacıbaşı, Avrupa Kupası’nda şampiyonluk elde etti. Halkbank final oynadı. Voleybol kulüplerimiz, federasyonumuz ve Milli Takımlarımızda hedefimiz her zaman kürsüde yer almak. Gelin sadece voleybol ile kısıtlı kalmayalım spor ülkesi olalım. Neden her branşta spor ülkesi olmayalım.

Milli Takımlar için voleybol sezonu resmen açıldı. Önümüzdeki fikstür için neler düşünüyorsunuz?

Milli Takım sezonunu açmış bulunuyoruz. Birlikten kuvvet doğar diyerek, açılışımızı kadın-erkek milli sporcularımız, teknik heyetimiz, paydaşlarımız, sponsorlarımız, medyamız ile bir araya gelerek yaptık. İnşallah bu güzel birlikteliklerin bir başlangıcı olacaktır. Önümüzde uzun bir maraton var. Milletler Ligi, Dünya Şampiyonası, erkeklerde Altın Lig, Challenge, Akdeniz Oyunları oynayacağız, Dünya Şampiyonası’na katılacağız… Hem kadınlarda hem erkeklerde çok yoğun bir trafiğimiz var. İnşallah bu organizasyonlarda mutlu sona ulaşacağız. Büyük dereceler elde edeceğimizi umuyorum. Bugüne kadar geldiğimiz noktada çok güzel dereceler elde ettik. Ama bundan çok daha iyi dereceler elde etmek istiyoruz. Bugün geldiğimiz noktalarda, ikinci isek şampiyon olmak istiyoruz, üçüncü isek mutlaka final oynamak istiyoruz. Voleybol camiası nezih bir camia, bunu hak ediyor mu? Ediyor. Oyuncularımız da bunun bilincinde. Biz çalışmalarımızı yaparken de bunun bilincindeyiz. Umut ediyorum ki verilen bunca desteğe layık olacağız. İşin sonunda da kazanan Türkiye olacak, voleybol olacak, spor olacak diyorum.

Kadın voleybolunda bir dünya markası olduğumuzu söyleyebiliriz. Bugünlere gelirken ne tür zorluklarla yüzleştiniz?

Bu seviyelere gelmeden önce Türk voleybolu için binlerce davetiye dağıtıyorduk, maça 10-20 bin davetiye dağıtıyorduk, 3 bin kişiyi zor topluyorduk. Bugün artık bilet tükeniyor. İnsanlar maçlara gidebilmek için birbiri ile yarışıyor. Son maçlar için hem finaller tükendi, hem gruplar tükendi. Bu noktaya bizler bir organizasyon aracı olarak geldik, sizler bize maddi-manevi sponsor olarak destekler verildi. Ama asıl bu işin mimarları, sahada ter döken, özel hayatından tutun da her türlü fedakarlığı yapan ve ülkesi için mücadele eden bu gördüğünüz, hepsinin alnından öpülecek bu güzel kızlarım, bu mücadeleyi verdikçe bizleri gururlandırdılar. Türkiye’yi voleybol ülkesi yaptılar.

Kadın voleybolunda hem kulüp hem de Milli Takımlar bazında sayılı ülkeler arasına adımızı yazdırdık. Peki ya erkek voleybolu için ne zaman ‘kadın voleybolu kadar efektif oldu’ diyebileceğiz?

Çok az kaldı. Hatta beklediğimizden daha az kaldı. Erkekler de önümüzdeki yıl Olimpiyat Elemesi oynayacak. Erkek Voleybol Milli Takımımız’ın bugüne kadar yalnızca Olimpiyat Oyunları katılımı eksiği vardı. Umut ediyorum ki doğru planlamanın sonucunda oraya da katılacağız ve bu eksik parçayı da tamamlayacağız. Katılmak için yoğun gayret sarf ediyoruz. Erkekler için sabredelim demiştim. Çünkü büyük bir jenerasyon değişimine gittiğimiz bir süreçten geçtik. Bugün dünyada ilk 3 içindeyiz yaş ortalamasında. En genç yaş ortalamasına sahip ekipler içindeyiz. U22 Milli Takımı namağlup finallere kaldı. O takımdan 3 hatta 4 oyuncumuz da A Milli Takım’da yer alıyor. Bu Türk voleybolu için çok güzel bir olay. Bu jenerasyon daha büyük başarılara imza atacak diye düşünüyorum. Çok az kaldı. Hep birlikte bunu taçlandıracağız.

screenshot-11.jpg

Bundan sonraki süreçte ülke voleybolu için neler yapmayı planlıyorsunuz?

Uzun uğraşlar ve çalışmalar sonunda Türk voleybolu istediğimiz düzeye geldi. Sahada çok güzel şeyler seyrettik. Gel gelelim sahada oynayanların dışında tribünde başkanın halini düşünün. Neler gördük neler yaşadık. Türk voleybolunun nerelere geldiğini dünyada, Avrupa’da neler yaptığını hep birlikte gördük. Daha güzelini nasıl yaparız gayreti içindeyiz. Her turnuvada kürsüde yer almak istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz. Zor bir maratona başladık. Olimpiyat Oyunları’nda takım sporunda ülkemizi temsil eden tek takımız. Yine bir ilki gerçekleştiriyoruz kendi evimizde Milletler Ligi’nin finalini oynamamıştık. 13 -17 Temmuz’da bu finali Türkiye’de Ankara Spor Salonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Bu başarıları devam ettireceğiz. Sürdürülebilirlik mottomuzu devam ettirmek için uğraş vereceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN