Mercedes geçmişte yaptığı gibi elini tekrar saklıyor olabilir

Mercedes geçmişte yaptığı gibi elini tekrar saklıyor olabilir

Barselona testlerinde padokta dönen iddialara göre Mercedes, 2022 F1 sezonunda yarışacağı gerçek aracı Bahreyn testlerinde ortaya çıkarmayı düşünmüyor. Takımın geçmişte de buna benzer bir şey yaptığı düşünülürse iddia yersiz değil.

Mercedes tarihi tekrar ettirmeye mi çalışıyor? Barselona’da testlerin ikinci gününde padokta, Mercedes’in Bahreyn yarışına tamamen farklı bir araç getirebileceği iddiaları yankılanıyor. İddialara göre Mercedes testleri sadece veri toplamak ve 2022 araçlarının temel tasarım felsefesini anlamak amacıyla kullanıyor, asıl aracını ve tasarım çözümlerini ise ilk yarışa saklıyor.

2019 YILINI 235 PUAN FARK İLE BİTİRMİŞLERDİ

2019 yılını 739 puan ile rahat bir şekilde Ferrari’nin 235 puan önünde bitiren Mercedes, benzer bir stratejiyi o yılda da kullanmıştı. Barselona testlerine temel ve sade bir araçla gelen Mercedes, aynı piste geldikleri ikinci haftada tamamen farklı bir araçla çıkagelmişti. O yıl kullanılan araç temel bir araçken daha sonrasında temel aracın üzerine asıl çözümlerini ekleyerek W10 adını verdikleri aracı adeta bir canavara dönüştürmüştü.

mercedesw10.jpg
77 numara Valtteri Bottas, Mercedes AMG F1 W10 EQ Power+'ın direksiyonunda.

İddialara göre Mercedes bu yıl da benzer bir strateji uyguladı ve şuan Barselona testlerinde kullanılan araç asıl aracın güncellemelerden ve yeni çözümlerden yoksun hali. Öte yandan, padoktan sızan yorumlara göre Mercedes’in şuan testlerde kullandığı aracın performansı da gayet yerinde ve güçlü görünmekte.

Red Bull da benzer bir çözüm uygulayarak araç tanıtım lansmanında demo aracını boyayarak RB18 adını verdikleri araçlarında kullandıkları sıradışı çözümlerin kopyalanmasını önlemişti. Mercedes ise bu iddialara göre her zamanki gibi Mercedes olup, rakiplerinden birkaç adım daha öndeymiş gibi görünüyor.

max-verstappen-red-bull-racing-1.jpg
Sır gibi saklanan, 2022 F1 sezonu için Adrian Newey tarafından hazırlanan RB18.

TESTLERDEKİ ARAÇ GELENEKSEL GÖRÜNÜYOR

Bir diğer yandan Mercedes’in şuan kullandığı araç çok sade görünüyor. Gridde bulunan nereyse her takım farklı felsefelerde ve cesur tasarımlarla araçlar hazırlamışken Mercedes geleneksel bir tasarımla devam etmiş gibi görünüyor. Bu nedenle Mercedes’in Bahreyn’de büyük bir güncelleme paketi getirmesi bekleniyor.

w132.jpg

İddialardaki asıl bombaya göre ise Mercedes, FIA’yı getireceği güncellemeler konusunda önceden bilgilendirdi ve yasallık konusundaki onayını aldı. Mercedes bu iddialara göre daha zarlar atılmadan oyunda öne geçmiş gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN