Micheal Masi artık F1 yarış direktörlüğü görevini üstlenmeyecek

Micheal Masi artık F1 yarış direktörlüğü görevini üstlenmeyecek

FIA, bugün yaptığı açıklama ile 2022 Formula 1 sezonunda Micheal Masi’nin yarış direktörlüğü görevinde yer almayacağını açıkladı.

2021 Formula 1 sezonun son ayağı olan Abu Dhabi GP’sindeki fiyaskonun ardından FIA ve yeni başkanı Mohammed bin Sulayem, geniş ve kapsamlı bir soruşturma başlatacaklarını açıklamıştı. Soruşturmanın ardından ise yepyeni bir yarış direktörlüğü yapısı ile tek kişinin aldığı sorumluluğun azaltılması hedeflendi.

Yeni yapı kapsamında ise Masi Yarış Direktörlüğü görevinde olmayacak, bunun yerine kendisine FIA bünyesinde farklı bir görev verilecek.

WEC VE ESKİ DTM YARIŞ DİREKTÖRÜ ARASINDA PAYLAŞTIRILDI

Barselona’da düzenlenecek olan sezon öncesi testleriyle beraber FIA, Formula 1 Yarış Direktörlüğü görevini WEC Yarış Direktörü Eduardo Freitas ve eski DTM Yarış Direktörü Niels Wittich arasında paylaştırılacağını duyurdu.

VAR BENZERİ BİR SİSTEM KULLANILACAK

Yapılan yönetimsel değişikliğin yanı sıra, Formula 1 günümüz futbolunda da sıkça kullanılan VAR sisteminin daha gelişmiş bir alternatifini ise kullanıma sokacak. Abu Dhabi’de yaşananlardan ders çıkaran FIA, yarış direktörleri ve takımlar arasındaki iletişimi ise yasaklama kararı aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN