Milli sporcu Mehmet Demirci: Wushu incelikli bir dövüş sporu!

Milli sporcu Mehmet Demirci: Wushu incelikli bir dövüş sporu!

Wushu’nun incelikli bir dövüş sporu olduğunu ifade eden Milli Sporcu Mehmet Demirci, “Wushu’nun çok derinlikli bir felsefesi var. Bu nedenle bu spor dalında bir şeyler yapıyor olmak beni çok mutlu ediyor!” diyerek Wushu hakkında açıklamalarda bulundu.

Hem ulusal hem de uluslararası pek çok yarışmaya katılan ve önemli dereceler elde eden Mehmet Demirci, şöyle konuştu:

“Wushu, Çin savunma sanatlarına verilen genel bir isimdir. Wushu’da saldırının ve savunmanın yanı sıra akrobatik hareketler de yapılır. Bu nedenle incelikli bir dövüş sanatı olduğunu söyleyebilirim. Wushu kelimesini etimolojik olarak incelemek gerekirse Wu “savaş, fiziksel uygulama, otorite” gibi anlamlara denk geliyor. Shu ise “sanat, teknik, yetenek” olarak tanımlanabilir. İkisi bir araya geldiğinde ise “savaşma sanatı” tabiri ortaya çıkıyor. Wushu dövüş sporu, beden ve ruhun muhteşem bir uyum içerisinde olmasını sağlıyor. Bu nedenle oldukça özel bir spor dalıdır."

Açıklamalarını sürdüren Mehmet Demirci, “Wushu’nun çok eski dönemlere kadar dayandığını söyleyebilirim. Bu nedenle kadim bir spor dalı olarak hâlâ dikkatleri üzerine çekiyor. Ben de Wushu’nun incelikli bir spor dalı olduğunu öğrendikten sonra Wushu’ya karşı özel bir ilgi duymaya başladım. Bu sebeple spor dalıyla ilgili gerekli eğitimleri alarak kendimi bu alanda yetiştirdim. Halihazırda pek çok yarışmaya katılarak önemli dereceler elde ettim. Hâlâ çalışmalarımı sürdürüyor, kendimi Wushu ile ilgili her konuda yetiştirmeye çalışıyorum” sözlerini kaydetti:

'WUSHU’NUN ÇOK DERİNLİKLİ BİR FELSEFESİ VAR!'

Uzun süredir Wushu dövüş sporuyla ilgilenen Mehmet Demirci, Wushu’nun çok derinlikli bir felsefesi olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren Demirci, şu sözlerle açıklamalarını noktaladı:

“Biliyorsunuz her spor dalının çok özel bir felsefesi vardır. İlgili alana yönelecek kişinin ilk önce o sporun felsefesini anlaması gerekir. Wushu ile ilgili, bu sporun diğer dövüş sanatlarından farklı olduğunu söyleyebilirim. Wushu’daki klasik hareketler dövüş yöntemlerini içeriyor olsa da kişinin vücut yapısını geliştirmek ve savunma niteliğindeki saldırı yeteneğini geliştirmek temel amaç. Bu nedenle bale gibi çok özel koreografi hareketler de kullanılıyor. İncelikli bir spor dalı olması nedeniyle kendimi bu spora yakın hissediyorum. Ayrıca Wushu yaparken kendimi çok huzurlu da hissediyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN